על דיני אירוח ועוד

על דיני אירוח ועוד

בעקבות ההודעה של a wild rose - בואו נדבר על ענייני אירוח באופן כללי בדירה השכורה:

בניגוד לימים עברו, רוב החברים בפורום לא גרים עם שותפים (או שאפילו זה לא - יש כאן מישהו שגר עם שותפים?) לפני מספר שנים כשהפורום היה צעיר ושוקק יותר, חלק נכבד מאוד מהדיונים בפורום עסקו בנושא שותפים והתנהלות מולם, כשנושא האירוח עלה לא אחת, ובמסגרת זו עלו לא מעט סוגיות שונות - כמו האם זה לגיטימי שאורח מתנחל בדירה במשך תקופה שעולה על שבוע-שבועיים ולא משתתף בחשבונות, האם זה לגיטימי שהשותף יזמין אורחים ללילה בלי ליידע מראש, נושא הבאת מפתח לדירה לאורחים ועוד ועוד.

מה עמדתכם בנושא? האם עברתם דברים כאלו בדירתכם - בין אם בדירת שותפים ובין אם בדירה לבד? איך הייתם מגיבים מהצד השני - בין אם הייתם מכירים את המתארח ובין אם לא?

לסיכום אני אגיד שבתור מישהי שהדירה שלה היא סוג של "בית פתוח" ואירועים חברתיים לא מעטים התקיימו אצלי בדירה (מסיבות רווקות, 7 ברכות ואפילו סתם ארוחות ערב וימי הולדת), אני מודעת לכך שאירוח זה דבר שכולל עלויות סמויות שמצטברות, אבל כשמדובר באדם אחד שמגיע לכמה ימים, זה לא משהו שהייתי מייחסת לו חשיבות מבחינת עלות, על אחת כמה וכמה כשמדובר באדם עובד ולא במישהו שישהה כל היום בבית עם המזגן והמקרר.

a wild rose

New member
נושא מוכר

כשגרתי עם שותפים היה ברור שלכל אחד יש את הזכות להזמין אורחים כולל לאירוח ללילה פה ושם, וכשאחת השותפות רצתה לארח חברה לכמה לילות ולתת לה מפתח היא שאלה אם זה בסדר וקיבלה אישור ואת ברכתנו - לא ראינו שום סיבה להתנגד וגם לא להציב תנאים, היה ברור לנו שהיום זו היא שמארחת ובפעם הבאה אנחנו.
&nbsp
מה שכתבת על העלויות הסמויות מתקשר לי יותר לקטעים אחרים - כמו שותפה שהייתה לי שבתקופות בחינות הייתה מארחת קבוצות למידה אצלנו בבית, זה לא הפריע פיזית כי עבדתי בשעות האלו, אבל התוצאה הייתה חשבון חשמל מנופח כי הם ישבו ימים שלמים בבית עם המזגן, וחומרי הניקוי נגמרו הרבה יותר מהר כי היו יותר כלים לשטוף ויותר אנשים שהלכו לשירותים במשך תקופה של כמעט חודש מה שהתבטא בחריגה מהתקציב הדירתי (הייתה לנו קופה להוצאות של הדירה שהתרוקנה בתקופות האלו), וגם הקפה והסוכר שקנינו מתקציב משותף נגמר בצ'יק, אז הערנו לה והיא הציעה שתוסיף סכום נוסף לקופה הדירתית על התקופה הזאת וככה נהגה בפעמים הבאות. אולי החברים שלה השתתפו ואולי לא, אבל היה ברור שאני והשותף הנוסף לא אמורים לספוג את העלות הנוספת הזאת.
&nbsp
בתקופה שאני גרה לבד תמיד אירחתי לארוחות אצלי ולערבי חברים, ומההתחלה הבהרתי שאני מצפה להשתתפות בהוצאות הכיבוד והחברים מאוד מבינים את זה, ובפעמים שלא מזמינים פיצה כל אורח מביא איתו משהו ועוזרים לי תמיד לסדר אחרי ולשטוף כלים. למדתי מהר מאוד שאין מה להתבייש וכדאי להבהיר לחברים מה המשמעות של אירוח בתדירות גבוהה, יש אנשים שלא מארחים ולא חושבים על זה, יש אנשים שגרים אצל ההורים ולא מודעים לנושא העלויות ואם רק יגידו להם הם יבינו וישתתפו בעלות.
&nbsp

im mitzi

New member
עונה

התקופה שגרתי עם שותפים מתחלקת לשניים, שתיהן אגב באותה דירה.
התקופה הראשונה היתה עם 3 שותפים, אחד שהיה איתי 5 שנים בדירה + שותף שכל שנה התחלף. מאחר ויש לי חברים מחו"ל שמגיעים פעם בשנה לארץ והם מתארחים אצלי, כל פעם שהם היו מגיעים הייתי מעדכנת את השותפים ובודקת שזה בסדר מבחינתם. מעולם לא היו בעיות ולאף אחד לא היתה בעיה עם כך.
&nbsp
בתקופה השניה שנמשכה שנתיים, גרתי עם שותפה אחת שהיא גם היתה חברה טובה והיה לנו חדר אירוח, שתינו אירחנו, אני את החברים והיא משפחה שהגיעה לביקור מולדת, רק עדכנו אחת את השניה על התאריכים וזהו.
מבחינת הוצאות נלוות מעולם לא היו בעיות ולא היו עניינים בנושא, באף אחת מהתקופות.
&nbsp
כשהכרתי את הבן זוג שלי והוא היה קצת יותר בדירה גם אז בדקנו איתה שזה בסדר ודאגנו שהוא ישתתף בהוצאות.
&nbsp

הבטחתי ולכן אקיים - סיפורי האורחים שלי

כשגרתי עם שותפות, לא היו לנו חוקים וכללים והיו ברור שמי שרוצה לארח כולל ללילה, כל עוד זה לא משהו ממש חריג, לא נדרשת לאישור ואין שום תנאים מיוחדים - יצאנו מנקודת הנחה שהאורחים יעמדו ב"תנאים" הרגילים כמו אלו שלנו במסגרת השותפות, וככה היה פחות או יותר - למעט אולי מקרה אחד של אורחת שישנה בדירה כשהמארחת שלה לא הייתה בה, ונעלה את הדלת עם השרשרת בלילה, ככה שלא יכולתי להיכנס (התקשרתי למארחת שלה שהעירה אותה טלפונית והיא התנצלה מאוד), ומקרה אחר שאורח של שותפה לקח חופשי שתייה מהמקרר וסיים בקבוק שלי, והיא קנתה לי בקבוק אחר עוד לפני שהספקתי לחזור.
&nbsp
המקרים החריגים שאני זוכרת היו באמת חריגים: אחד היה כשאחת השותפות טסה לחו"ל וסיבלטה את החדר, באישור שלנו כמובן, המסבלט היה חבר של ידיד שלה, בחור נחמד בגדול והמצב היה אחר - הוא בא לחודש וקצת והיות שהוא שילם שכ"ד כמונו, היחס אליו לא היה כמו לאורח ובהתאם הוא גם השתתף בתורנויות הניקיון וכו'. לצד זאת, הוא הרגיש יותר מדי בבית ואירח יותר מכולנו ביחד - כמעט כל ערב היו לו אורחים שלעיתים לא נדירות בכלל נשארו ללילה, היו שני שיאים ספציפיים: האחד שהגעתי בשישי בצהריים ומצאתי את החברה שלו מבשלת במטבח תוך שימוש במצרכים שחלקם היה שלה, אבל חלקם "של הדירה" (זאת אומרת - של השותפות ושלי) וחלקם הלא מבוטל פרטיים שלי ושל השותפה הנוספת, כשהיא עוד העירה על כך שהיא לא מוצאת תבלינים מסוימים ואיך אין לנו (למען הסר ספק - המוצרים שהיא השתמשה בהם לא היו תבלינים ברובם - לא היה מדובר בקורט מלח). אחר כך השותף/אורח דפק לי בדלת ושאל אם הוא יכול להשתמש בבקבוק רוטב מסוים שמצא בארון - הבקבוק היה סגור ולכן הוא שאל, אני מניחה שאם הוא היה פתוח הם לא היו שואלים בכלל.
&nbsp
עוד קטע איתו היה שאח שלו גם שרץ אצלנו בדירה, ומהר מאוד גיליתי שהוא גם ישן אצלנו יותר ממה שהיה מצופה - התברר שאשתו זרקה אותו מהבית, אז הפיתרון היה לעבור לדירה שאח שלו סיבלט לחודש. הוא גם התקלח בדירה קבוע והרגיש חופשי מדי עם הסבונים שמצא שם (ואז הבנתי איך הסבון שלי התכלה כל כך מהר).
&nbsp
היה מדובר בדירת שותפים של סטודנטיות תפרניות, ושותף אחד שהפך לשניים וחצי כולל עלויות החשבונות היה דיי מטריד, והשיא היה אחרי שהשותפה שלי חזרה והוא עזב והגיעו החשבונות כולל חשבון מים שהיה חריג יחסית (ככה זה כשמתקלחים בדירה בחודשי הקיץ קבוע 4-5 אנשים ולא 3), וכשהשותפה שלי פנתה אליו בנושא הוא לא שיתף פעולה וטען שזה לא קשור אליו, ולא היו לה כוחות להתווכח איתו אז שילמה את החלק שלו בעצמה (כשגם החלק שלי ושל השותפה הנוספת היו גדולים מהרגיל בגלל האורחים שלו).
&nbsp
סיפור הזוי נוסף קשור לאורח שאני אירחתי באופן חד פעמי ולא סתם - מדובר בבחור שהתיידדתי איתו, שגר רחוק יחסית וביקש להתארח אצלי ללילה כשהיו לו סידורים באזור. הסכמתי בכיף, אבל האירוח היה רחוק מלהיות כיף - הוא אמנם לא נכנס לחדרים של השותפות, לא נגע בדברים ולא בזבז חשמל, אבל הוא... אחרי המקלחת למשל הוא הסתובב בלי חולצה בדירה, כשהערתי לו ואמרתי לו שזה מפריע לי הוא טען שהוא לא יכול אחרת כי חם לו, ולא הסכים שאני אדליק את המזגן כי "הוא לא אוהב". הוא גם דרש שאני אנתק מהחשמל את כל המכשירים בחדר בטענה שהאורות מפריעים לו לישון - כולל המודם והטלויזיה (האורות = הנוריות הקטנות שמהבהבות בכל מכשיר חשמלי), הפריע לו גם ההבהוב של הפלאפון שלי, שלמרבה המזל עבר לישון איתי בחדר של השותפה.
&nbsp
הוא ביקש להשתמש במברשת השיער שלי - ולא חשב לנקות אותה מהשערות שלו לאחר מכן (הייתה לו נשירה איומה). הוא ביקש גם להשתמש במברשת השיניים שלי, מה שזעזע אותי (אם כי החיובית שבי אומרת שלפחות הוא ביקש), וכשלא הסכמתי הוא ניסה לשכנע, ובסוף הודיע לי שאני אצחצח קודם והוא אחריי ושלמחרת אקנה לי מברשת חדשה...
&nbsp
מיותר לציין שלא הסכמתי יותר שהוא יתארח אצלי, כשהיו פעמים שנפגשנו באירועים שונים באזור מגוריי וכל פעם מיהרתי לוודא שיש לו איך לחזור לביתו, כי יותר מפעם אחת הוא החליט שרירותית שמקסימום אם לא ימצא איך הוא ישאר לישון אצלי (ולא התבייש להגיד לי "אבל אין ברירה").
&nbsp
ולמרות האירועים האלו, לא נמנעתי מלארח לאחר מכן ולא הפריע לי שהשותפות שלי אירחו ולא הצבתי תנאים ולא הכללתי על אורחים שהם מתנהגים ככה... ברור לי שמדובר כאן בקטעים אישיים של אנשים.
&nbsp
&nbsp

למעלה