על דגים ואנשים

על דגים ואנשים

עבדו הדייג הוא איש חביב, חרוץ ומסביר בפנים. בחנות הדגים שלו ביפו נמצא דגים מובחרים וטריים ופירות ים במחירים סבירים. היום סרו בני משפחתי לחנותו ןמצאו את האיש החביב הזה מגודל זקן, כבוי ועצוב. "בנו נרצח לפני שלושה שבועות" לחשו. שמעתם על הרצח הזה? רצח סתמי של בחור צעיר, חף מפשע, בידי כנופיה של פושעים? לא שמעתם? אולי בגלל שהנרצח הוא ערבי?

nutmeg

New member
ואתה שמעת

שרצחו את האח של הספר שלי באיזה מועדון כי לרוע מזלו הוא לבש את אותו סוג המעיל שהיה למי שרצו לחסל? לא? אולי בגלל שהנרצח לא ערבי?

אטיוד5

Active member
גם לי שאלת תם לא מושלמת

בשכונה שלך, תמו"ש, גם יהיה לך קל למצוא "בין 20 ל-25 אנשים שיכולים לשים יד על אמצעי לחימה תוך כמה שניות"? ונניח, רק נניח, שהערבים ביפו גרים בגטו. תגיד לי, תמו"ש, בעיירה היהודית בפולין, בגטו היהודי בוונציה, גם היו כנופיות? תקרא שם עד הסוף - "יש אנשים ביפו שיש להם תרבות של אלימות ועבריינות, יש משפחות של פשע ... אני לא רואה מה המשטרה יכולה לעזור כאן".

חוויה אישית

בשכונה שלי לא, אבל בהרצליה פיתוח, ובעוד שכונות יוקרה גרים עברייני צמרת על משמר הראש שלהם, שאף היה מעורב בתקריות ירי אלימות בהן נרצחו חפים משפע. חוסר האונים של המשטרה מרגיז, אולם אותי מרגיזה התעלמות התקשורת ממשעי רצח כאשר הנרצח הוא ערבי.

אטיוד5

Active member
כאשר ...

ערבי רוצח ערבי זה לא כ"כ מענין - אנחנו כבר רגילים לזה. עוד מימי רצח מ"סיבת" כבוד המשפחה. (לא שזה עבר מן העולם). אבל צודק - אפשר היה לדווח בראש חוצות להעצים את התחושה שאצלם באמת אין ערך לחיי אדם. (כמו גם אצלנו בזמן האחרון, אנחנו בהחלט מתחילים להשתלב בנוף)

ראה את הדוגמה של נטמג

למעלה לא על כל מעשה רצח מדווחים בתקשורת לצערנו הרב "סתם" רצח הוא כבר לא אייטם חדשותי מספק לא קראתי את הקישור, אבל אני לא חושבת שהסיבה לאי פרסום האירוע היא דווקא היותו של הנרצח ערבי

למעלה