על גיל חובב והקו-אופ

שוב, לדעתי הוא כן רלוונטי לדיון

תלוי בנושא הדיון, כמובן. לצערי (בעצם, לשמחתי) אין לי זמן לחפש מחקרים, אבל אני בטוח שקיים מתאם כלשהו בין כיעור לבין מירמור כללי וגישת "אנטי" (יש מחקרים שאני כן מודע להם שמראה שהחברה מקשרת בין יופי לבין תכונות טובות כמו חוכמה וטוב לב, ובין כיעור לתכונות כמו רוע לב, טפשות וכו´. ללא ספק ליחס כזה של החברה יש השפעה על אופי האדם). מן הסתם, אדם בעל אופי שלילי יטה להבעת דעות שליליות ופוסלות בכל דיון שהוא. ויותר ספציפית. נניח שיש אדם שכל משפחתו (כולל הגברים) נאנסו ונרצחו על ידי קוזאקים רוסיים. מן הסתם, בדיון שיתפתח על "זכויות הקוזאקים" לאדם תהיה גישה שלילית על מתן זכויות לפלג זה. גישה זו, שהיא לחלוטין לא אובייקטיבית, יכולה לגרום לו להציג חצאי עובדות ואי-אמיתות כטיעונים בדיון. אם לא נחשוד בו שיש לו מניע נסתר, נתייחס לטיעונים אלה ברצינות. אם נכיר את הרקע שלו - נדע לפקפק בהם. (ודוגמא יותר רלוונטית לימינו - גדעון לוי וההיסטוריה הרומנטית שלו). ולגבי כיעור. וודאי שזה רלוונטי כשמתווכחים על נושאים כמו זרמים שונים בפמיניזם או על נטיות מיניות. לא נראה לך הגיוני שמישהו מכוער יתייחס בבוז / טינה כלפי חברה שדוחה אותו? וגישה זו לא תשפיע על הלגיטימיות של טעוניו? לדעתי כן. ולגבי תיאורית הפמניסטית המשופמת. חבל, אבל יש בני אדם שעדיין דוגלים בגישה שזו ההגדרה החד ערכית של פמניסטית. מאידך, תהיה זו עצימת עיניים להניח שאין פמניסטיות שאימצו אספקטים מסויימים בהשקפת עולמן עקב המראה החיצוני המאותגר שלהן (ואלף אלפי הבדלות, כמו שמן הסתם היו כאלה שקפצו בשמחה על התיאוריות של דבורקין (שלא אביע את דעתי עליהן כרגע, ואת עדיין חייבת לי תשובה, טל) עקב התעללות שעברו בידי גברים שהביאה אותן לשנאת גברים שדבורקין נתנה לה לגיטימציה וסימוכין "אקדמיים"). ואגב, יש הבדל אדיר בין יפה, באמצע, לא יפה ומכוער. נ.ב. התמקדתי (חלקית) בעניין הפמיניזם בגלל שאת העלית אותו. אם אנחנו ממשיכים בשרשור - בואי נסכים מראש שיש בינינו אוקיינוס של חוסר הסכמה בנושא זה, ונתמקד באספקט של הכיעור. תודה (בשמי ובשם קוראי הפורום שנושמים לרווחה)

my self

New member
כשמובאים לפניך טיעונים

אתה יכול לבחון אותם באמצעות שכלך הישר (וכמעט היתה כאן פליטת מקלדת שהיתה גורמת לך לנתק איתי קשר once and for all). האם הרקע להעלאת הטיעונים באמת משנה? האם מניע "מפוקפק" מחד, או "טהור" מאידך, מקנה או מסיר מתוקפו של הטיעון? אישיותו של הטוען והגורמים לגיבוש השקפת עולמו יכולים לעניין אותך as an aside, ואולי תחליט להתעיין דווקא בו. אבל בדיון תיאורטי אין לאחרונים כל רלוונטיות.

בוודאי, כאשר מדובר לא בוויכוח

פילוסופי-תיאורטי אלא בוויכוח המתבסס על עובדות. כאשר לאחד מהמתדיינים יש אינטרסט חזק בכיוון מסויים, יש סבירות שהוא מציג חצאי-אמיתות או אמיתות בתור עובדה. הכרת האינטרס הזה יכולה לעזור למתדיין לבחון את אמינות העובדות (לא את הלוגיקה של הטיעונים - היא אובייקטיבית ללא קשר לדעות המתדיינים).

my self

New member
הערת אגב

לא יודע איזה תסביכים יש או אין לרענן שקד, אבל הוא סטרייט (ממקורה ראשונה, שיש לה הרבה דברים רעים להגיד גם עליו וגם על הכתיבה שלו, אבל זה כמובן לא המקום וגם לא רלוונטי).

Yaniv-DC

New member
../images/Emo31.gifעל מחיקת ההודעות

אם מוחקים הודעות בסגנון הזה - גם דינה של ההודעה הקודמת להמחק.

my self

New member
האמת - אני מסכים

אין עלינו לדון במיניותו של רענן שקד על גבי הפורום. ולהגיד על אדם שהוא סטרייט זו גם "הוצאה מהארון", מהבחינה שנחשף פרט מחייו האישיים. כתבתי את ההודעה רק כתגובת הבהרה להודעה המקורית, אבל גם לה אין זכות קיום.

Yaniv-DC

New member
מי שדן על נטיות מיניות של אחרים

שם עצמו במצב שידונו בנטיותיו שלו.

למעלה