על גילוי עריות בתנ"ך

איילת1974

New member
על גילוי עריות בתנ"ך

שלום לכם עם פתיחת השנה החדשה, רציתי לדבר עמכם על הפרקים הראשונים של התנ"ך בספר בראשית. בספר בראשית מוזכים רק שני אנשים שברא האל- אדם וחווה, ולהם היו מס´ ילדים, שהמפורסמים בינהם הם קיין והבל. מלבדם היו עוד ילדים, אך שמותיהם לא הוזכרו. משום מה למרות שהיו רק שני אנשים שילדו ילדים, קיין והבל התחתנו וילדו ילדים, ככל הנראה מאחיותיהם. בהקשר זה נשאלות שתי שאלות: 1- ידוע שמאח ואחות גדולים הסיכויים, שיוולדו ילדים פגועים, אז אם כולנו באנו מצאציהם של זוג אחד, אז האם כולנו פגועים ומוטציות? 2- השאלה השניה נוגעת לאיסורים- אם התורה שלכם ניתנה ונכתבה על-ידי אלוהים, והוא זה שיצר את אדם וחווה, אז יש כאן סתירה. מדוע אלוהים אסר על גילוי עריות, אך יצר מצב שיהיה כזה מחוסר ברירה? או שאולי היו עוד אנשים אך אלוהים, שנתן לנו את התורה הסתיר זאת מאיתנו, ואז הוא שקרן... אם אלוהים מתנגד לגילוי עריות, מדוע הוא ברא רק זוג אחד???

Lu Tze

New member
עד כמה שידוע לי הסיבה לכך שגילוי

עריות היה מותר לפני הרבה זמן מכיוון שאז לא היו מוטציות בגנום (למי שלא יודע, הסיבה שגילוי אריות הוא דבר רע היא שככה יש יותר סיכוי שמוטציות רצסיביות יבואו לידי ביטוי) ורק אחרי כמה זמן (והרבה חטאים) אלוהים זיהם את מאגר הגנים שלנו במוטציות כדי להעניש אותנו... מעניין שאף אחד לא עלה על זה עד שהמדענים הכופרים (מבית היוצר של האבולוציה) גילו את הגנום.

Gunz N Mozes

New member
טעות

דבר ראשון- פתאום פעם היה מותר גילוי עריות?? דבר שני- אתה מתכוון גנים רצסיביים ולא מוטציות (כבר רואים שאתה מנחש). פעם לא היו גנים רצסיביים? תגיד לי אתה מבין בכלל על מה אתה מדבר? דבר שלישי- אלוהים זיהם את מאגר הגנים שלנו? מאיפה אתה יודע?

Lu Tze

New member
בתור אדם שלומד 5 יח´ ביו´ נעלבתי.

טוב, אולי לא הסברתי את זה בצורה ברורה. מה שהתכוונתי לומר היה: הסיבה לכך שגילוי עריות זה דבר רע היא שנניח שיש למישהו (נקרא לו חזי) מוטציה. אותה מוטציה מסתתרת לה על גן רציסיבי. עכשיו, רוב הסיכויים שלמישהו שהוא לא קרוב משפחה של חזי אין את אותה מוטציה לעומת זאת לקרוב משפחה של חזי כנראה תהיה מוטציה שכזאת ולכן אם חזי יוליד צאצא עם מישהו מהמשפחה שלו יש סיכוי הרבה יותר גדול שלצאצא שלו המוטציה הזאת תבוא לידי ביטוי כי יתכן שלקרובת המשפחה של חזי תהיה אותה מוטציה יש סיכוי של 25% שאם לשני ההורים יש מוטציה רצסיבית גם לצאצא תהיה את אותה מוטציה. עדיין לא הבנת? תפנה לספרות מקצועית. דבר שני, שתדע שלפני עשרות אלפי שנים כן הייתה התרבות בתוך בתי אב, אבל זה לא קשור. עובדה שלפי הסיפור המקראי היה מותר גילוי עריות. מאיפה אני יודע? באמת שאני לא זוכר. נראה לי שקראתי את זה באתר בנושא דת כתשובה לבעייה שנשאלה כאן.

Gunz N Mozes

New member
למדתי את מה שהסברת

ועכשיו אני לא מבין אם אתה מסכים עם הסתירה או לא.

Lu Tze

New member
ברור שאני לא מסכים עם הסתירה!

רק העברתי פיתרון אפשרי לה שאותו קראתי במקום אחר (כמובן שהפיתרון מביא איתו עוד בעיות, אבל נעזוב את זה). רגע, אתה אמרת שאין לי מושג על מה אני מדבר רק כי חשבת שאני לא מסכים איתך? אם הייתי אומר מההתחלה שאני לא מסכים לא היית אומר שאין לי שום מושג על מה אני מדבר?

naftalyb2

New member
את מה זה פרמטיבית!!

בכלל קין הכיר את אשתו באתר קופידון של וואלה היה לו מסר ברור בכרטיס האישי "אני תמיד צודק לא איכפת לי מה חושבים אחרים" את אשתו הכיר אחרי תקופה קצרה כבר בדייט הראשון היא נתנה לו כל טוב ושנה טובה

Gunz N Mozes

New member
ברגע שאמרת שפעם לא היו גנים...

רצסיביים ישר חשבתי שאתה לא מבין כלום בנושא, ואחר כך כתבת "מוטציות רצסיביות" אז בכלל...

Moledet972

New member
גן רצסיבי הוא כמעט אף פעם לא מחלה

הוא ודאי התכוון שגנים עברו במהלך ההסטוריה תהליך מוטציה, והם כיום חלקם מכילים מחלות קשות, וכו´.

sandchicken

New member
גם יעקב נשא שתי אחיות

מה שלנו נחשב כעבירה על איסור עריות. הסיבה היא פשוטה מאוד: איסורי עריות לא ניתנו עד לימי נוח (אדם ובניו לא צוו על גילוי עריות, ולכן אין איסור שבניו יישאו את בנותיו), וגם איסורי העריות לבני נוח לא מחמירים כמו איסורי העריות שניתנו בסיני למשה.

Lee Anna

New member
על פורומים בתפוז

אם אדם קם בבוקר ומחליט שהוא רוצה לפתוח ולנהל פורום בתפוז הנהלת תפוז ישר נותנת לו? הוא לא צריך לעבור איזה מבחן אינטליגנציה קודם?

begone

New member
בוודאי שכן

בגלל זה נבחרים רק מנהלים חילוניים.

פשוט

ברגע שהחליט שמרגע זה ואילך לא יהיו נישואים מקרבת דם ראשונה ואפילו שניה, מה הבעיה לבורא עולם לשנות את מבנה הגנים של האדם? הוא ברא זוג אחד בלבד מפני שלא היה צריך יותר מזה, רק בגלל החטא הקדמון הם נענשו...

sandchicken

New member
"החטא הקדמון"?

זו לא אלמנט נוצרי מובהק? בוא נמנע מלהשתמש בתיאולוגיה הנוצרית ההזויה והמתועבת.

פלסטיק

New member
קצת הבהרות

לא כל תופעה תורשתית רצסיבית היא מוטציה. מוטציה היא שינוי מהמקור, גם תכונה חיובית שהתפתחה עם הזמן היא מוטציה. אכן בנישואי קרובים יש סיכוי גבוה יותר לביטוי של גנים רצסיביים. למשל כיום מקובל לעשות בדיקות לבני זוג יהודים ממוצא אשכנזי משום ששם באמת יש סיכוי גבוה למחלות תורשתיות בגלל שמירה על "טוהר הגזע". עובדה רפואית / ביולוגית היא שאוכלוסיה קטנה שרק בתוכה יש התרבות הרבה מאוד מחלות תורשתיות יבואו בה לידי ביטוי (גם אם הם לא כולם באו מאותם אבות קדמונים). לכן אם אלוהים היה רוצה לשמור על בריאותנו הגנטית היה מעודד אותנו לערבב את הגנום שלנו עם גנום של הגויים (גיור התבוללות או כל דבר אחר שתרצו), לכן: או שהסיבה איננה מחלות גנטיות, או שאלוהים לא יודע גנטיקה, או....שהאדם שקרא לעצמו אלוהים לא בקיא בגנטיקה.

גילוי עריות זה עוד כלום.

זנות, פשיעה, שימוש לרעה בכוח דתי ומלוכני. מה אין שם? יש גם דברים טובים, כמובן, אבל זה כבר עניין אחר.

למעלה