על גבולות ואהבה

מ א י.

New member
תשובה למיני

אהבה עם גבולות - הכוונה מאד פשוטה - לא לאבד את עצמך . תסתכלי על עצמך כשאת מאבדת את עצמך לבן אדם ,ואני מתכוונת עומדת ליד אדם ואחרי כמה רגעים פשוט לא בטוחה מה את רוצה או לא רוצה , זה קורה לרוב כשאת חסרת ביטחון (ואין לי מושג לגבייך אז אם לא תביני זאת , אבין..) ממצב כזה , וממצב של ניסיון תמידי להרגיש את האחר (ובמקרים מסוימים זה קורה לך בלי לשים לב) וממצב של רצייה של אחר , בעיניי זו אהבה לא בריאה . זה מה שכיניתי ללא גבולות . האם בכלל ניתן לקרוא לזה אהבה כשאתה מרגיש שאתה מאבד את עצמך? אהבה עם גבולות , הכוונה שלי היא להישאר נאמנה לעצמך . ואז גם תהיי בטוחה באהבה שלך כלפי הבחור . אתן לך דוגמא מחייי היום יום: את יוצאת עם בחור ולא בטוחה בכלל לגביו , אבל הוא כבר מנסה לנשק אותך , מדבר אלייך ומביע את התאהבותו , ובואי נאמר שאף רוצה לגור איתך . יש שני אפשרויות : אם את אדם עם גבולות פנימיים נראה לי שתרגישי את עצמך ותאמרי לבחור שאינך מרגישה מוכנה , תדברו על זה , אבל כול צעד שלא תעשי יעשה מתוך חופש. מתוך שלמות פנימית . לא תדחקי בעצמך לשום כיוון. אם את אדם ללא גבולות את עלולה שלא לשים לב לרגשותייך כלל ורק אחרי חצי שנה של מגורים איתו להרגיש פתאום לחץ היסטרי שזה לא זה . לחוש רגשות אשם כבדים , ולעזוב בתחושה שאולי מעולם לא אהבת אותו. זאת דוגמא לדעתי בלבד. אימרי לי מה את חושבת על זה.

MiiiNi

New member
אוקי.. אבל.!

אני מבינה מה את אומרת... אבל אני לא מדברת איתך על אהבה למישהו זר וחדש. אני מדברת על אהבה ישנה ומבוססת.. אהבה שאת בטוחה בה. באהבה מזדמנת קל יותר להשאר בגבולות, אבל כשמאוהבים מעל הראש ומרגישים ככ בטוחים עם הבנאדם אז נעלמים פתאום הגבולות. אני לא חושבת שכדאי לשמור עליהם במצב הזה, כל הכיף שאין יותר גבולות בין השניים..!! ברור שדברים אלמנטרים כמו לא להרוג אחד את השני וכאלה כדי לשמור.. :) אבל אני משערת שאת מבינה למה אני מתכוונת.

ישלישם

New member
יש גבול ../images/Emo70.gif

אלא שהוא לא בראש, הוא בלב, המחבר בין גבוה לנמוך, בין הגוף (צורך) לרוח (אהבה). כשאנו קשובים לרצונות של אחרים, אנו מחוברים רק לגבוה, לא לנמוך. זה יותר קל, זה לא להתמודד עם הנמוך, זו בריחה. בואו נלמד לתת כבוד לנמוך, הכי נמוך, לרגשות המרדניים ביותר בתוכנו, לא לפעול מהם, אלא להיות מודעים לקיומם בתוכנו. מה מותר האדם מן הבהמה. אם נחשוב ונאמין שאנו אלוהיים בלבד, נתכחש לרבדים הנמוכים ביותר. זה מה שקרה, לדעתי לפחות, עם היטלר. אין בי, הוא אמר, רגשות נמוכים, אני הגזע הארי. אני מעל כולם. יש בתוכנו גם את הגבוה וגם את הנמוך ביותר, התעלמות מאחד מהרבדים האלה, תהפוך אותנו חיות. ולא חשוב לאיזה מהרבדים, הגבוה או הנמוך. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

אושרת28

New member
היי צריך שיהיה שילוב בין התחתונים ל

עליונים. ואז יש איזון אני מאוד מחזקת את דבריה של סיגל , גבוה נמוך. בהצלחה לך מאי התמידי ועלי באהבה האין סופית . ובאהבה ללא אינטרס. נ.ב. משפט מענין "קוביות לא זוכרות". בריאות אושר וכושר לכולם אוהבת אושרתוששששששששש

iritika

New member
מיליון דולר...

לכל בנאדם יש מכסה מסויימת- כמו לכל דבר... וכנראה שכשעוברים אותה- עוברים גם קווים אדומים... חייבים גבולות... הגיוניים- גם באהבה- כי איפה שאין גבול- גם אין שליטה גם גבול בנתינה זה לא פשע- הרי אם ניתן מעבר לגבולות היכולת- הרי שאיבדנו את משמעות הנתינה- אם אנחנו נשארים במינוס... מאחלת לכולם להגדיר את עצמם עם 49% רגש ן- 51% היגיון... העיקר שההיגיון יהיה הגורם המכריע.. כל הקרדיט למאי על שהחכימה להחכימינו בהחכמתה.... גדולה מהחיים- ועכשיו עם גבולות- יש לך לא רק אישיות- אלא גם עצמאות כי עם הגבולות את לא בדיוק כנועה לחברה דפוקה- כי יש לך את עצמך- ואף אחד לא יכול לערער לך את זה.. ישר כוח... את מדהימה בעיני...

רשף כשף

New member
על אהבה וגבולות

"האהבה היא זה אשר ללא תנאי וללא גבול וללא צורך. מכיוון שהיא ללא תנאי, אינה דורשת דבר על מנת לבוא ליידי ביטוי. היא אינה מבקשת דבר בתמורה, אינה מחזירה עין תחת עין. מכיוון שהיא ללא גבול, אינה מגבילה את האחר, היא אינה יודעת סוף אלא ממשיכה לנצח. היא אינה חווה כל מגבלה או מחסום. מכיוון שהיא ללא צורך, היא אינה מבקשת דבר שאינו ניתן מרצון. היא אינה מבקשת לאחוז בדבר שאינו רוצה להיות אחוז. היא אינה מבקשת לתת דבר שאינו מתקבל בשמחה. והיא חופשיה. האהבה היא זה אשר חופשי כי החופש הוא מהות האלוהים. והאהבה היא האלוהים הבא ליידי ביטוי..." מתוך הספר- שיחות עם אלוהים.

ישלישם

New member
../images/Emo123.gifהפעלת לחץ../images/Emo23.gif

נוגעת בנקודת החולשה שלנו, ומתוך החיבור לחולשה, לפגיעות שלנו, היא גורמת לנו לפעול, להגיב, להתבטא, באופן שמחובר לרצונות הלא-מודעים של האחר, לפגיעותו הוא, שלעולם לא תתרצה!
כדי להתחבר נכון, מהלב, אפשר לראות לאן מגיע, בתוכנו, האחר?
לנקודת האור?
או... לפגיעות שלנו?
... שתתחבר שוב לפגיעות שלו, וחוזר חלילה, מצב בו איש לא ירגיש מרוצה לעולם
אם אנו קשובים לרגישות שלנו, התשובות, האמת בידינו. ולאמת אין תחליף, כי היא מתחברת לכל האמיתות של כולם סביבנו. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

מ א י.

New member
ישלישם

תמיד יש בליבי תקווה שאמצא את עצמי בנקודה שבה הפגיעות שלי , נקודת האור והאחר נפגשים יחדיו ומתמזגים. אני מניחה שזה מצב ללא גבולות אני מקווה שזה אפשרי אני יודעת שהדרך לשם רצופה אמון , אמת , ונאמנות לעצמי. ובל נשכח גבולות.

ישלישם

New member
../images/Emo9.gifבעולם המערבי../images/Emo151.gif../images/Emo8.gif

ניתנה השליטה לאגו, המסתיר את הרגישות, וכל "הופעה" שלה נחשבת מגונה או נתפסת כחולשה. אלא שהיא מקור האור. ללא החיבור (האוהב) אליה, אין אור. רק התנצחויות, כאלה או אחרות. אבל מי בכלל רוצה אור בעולם המערבי? כן. יש מקום כזה, מאי. זה מצב עם גבולות, רק אחרים מאלה שאת ואני מכירות מן העולם המערבי. במקום הזה, הגבולות הם, בהם היחודיות מכובדת ונראית, ולא מתרהבת ומבדילה עצמה מיחודיות אחרת, אלא מתחברת אליה באהבה. אמון משגר אותך ישירות למקום הזה. נסי. קחי נשימה עמוקה. אחת. את איתי? שתיים... נשיפה. שלוש... האמיני בזה. האמיני שיש בתוכך כוח, שהוא מעל ומעבר למה שאת ואני מסוגלות בכלל להבין, ושהכוח הזה איתך כל הזמן... אנחנו כועסים על הכוח הזה. הוא לא היה פה כשפחד שלט. אמון אומר, די. אין יותר פחד. עבר זמנו. אמון אומר, עכשיו הגיע תור האהבה. האם את מוכנה לזה? בואי ניכנס עוד יותר... לממלכת האור. אין פה איש מלבדנו. אני את והשכינה. תרגישי איך היא עכשיו זורמת בין שתינו... ומשחררת את הפחד לדרכו. הפחד רוצה לשלוט או להישלט. עבר זמנו. הפחד רוצה שיקבלו אותנו ויאשרו אחרים, לא המהות הפנימית האוהבת. עבר זמנו. הפחד לא רוצה אהבה, הוא לא רוצה פה רגישות, הוא רוצה כוח. עבר זמנו. למי שמוכן להשיל את מנגנוני ההגנה, שהפחד יצר. הגיע זמנו. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

מ א י.

New member
סיגל

זה היה חזק מאד איך אפשר לתרגל את זה עם עוד מישהו ? את "הסרת ההגנה" ? את יכולה להמציא תרגיל נחמד לזה?

ישלישם

New member
../images/Emo6.gifטוב, גם זה לא.

השכינה, את ואני. ככה טוב. זה, כנראה, קשה לו, לאגו שלי. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ישלישם

New member
../images/Emo24.gifבמילה התנהגות- היה אשר הינך,

יש את המילה נהג. את יודעת איך, מאי. היכנסי פנימה. התשובות אצלך. אל תתני, אף פעם, לאיש להיות זה שמוביל אותך. את יודעת את האמת שלך. ואני את שלי. אחר כך, אולי עוד פעם ניפגש... שוב. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

למעלה