על בנים ועל בנות...

yonit76

New member
על בנים ועל בנות...

שלום לכולם
שמי יונית ואני עובדת כמלווה של נער בן 15 המאובחן על הרצף. הוא בתפקוד גבוה ומשולב בכיתה רגילה. (מותר להגיד פה "רגילה"?...)
בכל אופן, אני מלווה אותו לאורך היום בבית הספר ועובדת איתו על נושאים מסויימים כל פעם שעולה עניין מיוחד. למשל: התנהגות בזמן השיעור, מתי אני יכול להגיד דברים מסויימים ומתי לא וכו'
הגענו לשלב שבו הוא נהיה מעט אובססיבי לעניין בנות (הגיוני לא? בכל זאת בן 15). הוא בטוח שכל בת שאומרת לו בוקר טוב, מאוהבת בו.
אני עובדת איתו הרבה בשיטה של סיפורים חברתיים וגם פה. אני מרגישה שזה לא מספיק. האם יש אתר שאני יכולה להעזר בו? דפי "עבודה"? משחקים?
אשמח לכל מידע.
תודה,
יונית

dina199

New member
לדעתי הוא צריך ממש קבוצה

למיומויות חברתיות. זה נושא מאד רציני ואת עושה המון. אבל את לבד לא יכולה לפתור את כל הבעיות בעולם

גם הבן שלי אותו דבר.

רק שהוא לא רוצה שום קבוצה/טיפול (פרט למה שנותנים בבית הספר
וגם זה לא מוצא חן בעיניו).

dina199

New member
מה נותנים בבית ספר ?

חוץ מזה הוא בחור עם נסיון שכבר קיבל הרבה טיפולים

בגילו זה מה הילדים עושים, מפרסמים תמונות

ומגיבים. והיא מלמדת אותו מה עושים ומה לא. למרות שאתמול היא אמרה לו משהו שלא לעשות (להגיד לבנים: "חיים שלי/אוהב אותך") והוא אמר, וגם אני ראיתי לא פעם, שבנים כן כותבים את הדברים האלה זה לזה. לא יודעת למה כשזה מגיע אליו זה לא בסדר (באופן כללי זה מטומטם, אבל ככה הם כותבים היום).

yonit76

New member
תודה על התשובות

הוא נפגש פעם בשבוע עם היועצת של בית-הספר ופעמיים בשבוע יש לו תרפיה באומנות בבית הספר.
לגבי שאלתי, אני מכירה את האתר "בין חברים" שהוא ממש טוב, אבל הוא לא מתאים לו. לא מבחינת התפקוד שלו ולא מבחינת התוכן הספציפי שאני מחפשת.
האם יש עוד אתרים כאלה? למקומות כמו מכון רם אני לא יכולה לפנות. לא מתפקידי... אני רוצה לעזור לו במסגרת בית הספר איך וכמה שאני יכולה.
שוב תודה,
יונית

dina199

New member
מה לגבי קבוצת 'רעים' ?

היתרון בקבוצה שהיא קבוצה , שיש כמה אנשים ולא טיפול אחד על אחד.

Mr Blue Sky1

New member
אני כ"כ מזדהה איתו

העניין שגיליתי בבנות התחיל גם פחות או יותר בגיל 15 וזה טבעי ונורמלי.
גם אני לרוב לא פירשתי נכון התנהגות של בנות כלפיי.
אם מישהי הייתה פונה אליי, ישר הייתי מסיק מזה שהיא מנסה להתחיל איתי.

לעניינינו, אני חושב שאפשר להציע לו להצטרף לקבוצה חברתית כלשהי.שם הוא יוכל להרחיב את המעגל החברתי שלו ולהכיר גם בנות, במידה ויהיו שם בנות.
אם הוא מאובחן על הרצף, יכול להיות שהוא יתקשה מאוד ליצור קשר עם בנות 'רגילות'.זה מה שלי קורה.
בכל מקרה, אתם יכולים לברר על קבוצה חברתית הקרובה לאזור מגוריכם.

בהצלחה!

למעלה