לא טחו.
אבל יש משהו בדברים שאמר יהודה נוריאל. נכון, הוא מעמיס יותר מדיי משמעויות על סדרה רדודה ושטחית, אבל אתה הלא שאלת על התיאוריה העדתית העומדת בבסיס טענותיו. גם אני, כשצפיתי בסידרה (וראיתי את כולה) הרגשתי שהסטריאוטיפ של "הפרענק" מעצבן אותי - המסר המוצע הוא שהפרענקים האלה, בניגוד לנו, שאותנו מייצג מבטה הזך - והמקסים - של חלי, כולם תחמנים, מלאי רגשי נחיתות, דפוקים, נלעגים, לבושים "פראנג´י" ולא ישרים, ומתוך רגשי הנחיתות שלהם צומחת שפתם הנלעגת, שמאופיינת בתיקון-יתר ובמשלב גבוה שלא בעיתו, והם אלה שבגללם מתלכלך לנו - אם זה הבית של אהובה שמתלכלך (כי אלי השפיע על אנשי הכפר לרסס לה על הבית כתובות - או לפחות כך נרמז), אם זה האוויר הנקי שלנו (מעשן המנגל שלו), אם זה טוהר המידות שלנו (!) ואם אלו שדותינו היפים והציוניים, שהופכים לכיעור הנושא את השם המלכלך גם את שפתנו - "כפר-אילן הייטס". שלא לדבר על תומתה המחוללת בסתר של בת הכפר ועל זה שהפרענק העז להביא את ניסים סרוסי לחגיגות יום העצמאות! אז לא שאני חושבת שזה ממש מגמתי ונושא מסר אידיאולוגי, כמו שנוריאל מרמז, אבל זה באמת עומד בניגוד משווע לשירים הישנים והציוניים הטובים, שכולם אשכנזיים מאוד ומקרינים משהו שמעורר געגוע, לעומת ההווה שלינור מתארת, שמתחיל לעורר פחד/קֶבֶס מפני התשלטות של "ההם" על חיינו, פחד מאבדן שליטה/אבדן המדינה - שזה בעצם היינו הך. איך זה שבסדרה כזאת, שמדברת על שנות השמונים עד תחילת התשעים, לא היה באמת אף שיר מזרחי? ואיך זה שיש בכל הסידרה רק מזרחי אחד, וגם הוא די מעורר סלידה? אה, סליחה, יש עוד אחת - המזכירה הפרחה שלו, פוסטמה מאין כמוה, כיאה למוצאה... ואיך זה שעירית לינור לא הקפידה על התאמה בין השנים לבין מה שקרה באותן שנים בארץ? ואיך זה שהיה רישול כזה בפרטים הקטנים, אלה שעושים סדרה לאמינה? התשובה היא כנראה בצוות השחקנים, שסמכו עליו יותר מדיי שיחזיק את הסידרה בלי צורך בעלילה מפותחת. שימו לב מי יש לנו כאן: חלי היא ירדן תכולת העין (שאני אישית מתה עליה), ההורים שלה הם שני תותחים זקנים - אחת מהתיאטרון ואחד מהסרטים, כזה עם רקע אישי שמתאים נורא לסדרה, האהוב שלה הוא ליאור ההורס, סמל הסקס עם מבט הפוינטר המוכה בעיניים, ואפילו אלי מנשה הפרענק היה פעם סמל סקס, כשהיה בצבא, עם אקי אבני ויובל סגל - עוד שני סמלים כמוהו - זוכרים? אלא שבתור סמל סקס הוא היה רזה וחתיך, ועכשיו הוא עבה ובעל משקפיים מכוערים ותסרוקת מגוחכת... ככה זה כשאתה כבר לא סמל סקס אלא סמל עדתי, כנראה. מסקנה? עדיין לא נוצרה בארץ סדרת דרמה טובה באמת. מסקנה 2 - עדיף לצחוק מלבכות. תראו "שוטטות" ולא "בנות בראון".