על בלוטות הלימפה.....

just asking

New member
על בלוטות הלימפה.....

אני בת 19. לפני כ-8 חודשים עברתי ניתוח לכריתה שלמה של בלוטת התריס בגלל קרצינומה פפילרית. היום הייתי בבדיקת מעקב, אולטראסאונד של הצוואר. בבדיקה ניתגלתה בלוטת לימפה "חשודה לתהליך משני"(כך כתוב במכתב מהרופא הבודק) ונקבע לי תור לביופסיה. כדאי לציין גם שאחרי הניתוח עברתי מיפוי כל גופי שלא הראה שום דבר ואין שאריות או פעילות של בלוטת התריס. השאלה שלי היא האם יש מקום לדאגה לגבי הממצאים בבלוטת הלימפה ומה הסיכויים שיש שם היתהוות ממאירה (האם זה נפוץ)? מה הטיפול במקרה הזה? תודה מראש על העזרה......

בךוטת לימפה צוארית

שלום לך, את אינך אומרת אם קבלת טיפול ביוד רדיואקטיבי לאחר הניתוח. האם המיפוי הכל גופי היה לאחר קבלת יוד רדיואקטיבי לצורך אבלציה או האם הייתה זו בדיקה רגילה שנעשתה עם מתן של מינון דיאגנוסטי של יוד (2 עד 5 מיליקורי)? נוכחות של בלוטות לימפה מעורבות בצואר איננה משנה את הפרוגנוזה לגבי סרטן בלוטת תריס פפילרי, במיוחד לא לאישה צעירה שנמצאת בדרגת סיכון נמוכה. אם הביופסיה תצביע על כך שזו בלוטה מטסטטית, אני חושבת שיגיע לך טיפול במנה טובה של יוד לחיסול מוקדים אחרים אפשריים. אם מדובר בבלוטה ראקטיבית שאינה כלל מעורבת, אני מניחה שלא יהיה צורך בשום דבר נוסף. תמתיני אז עד למיפוי הכל גופי הבא יאמור להתבצע בטווח של שנה בערך מאס הניתוח.

just asking

New member
כמה הבהרות...

קיבלתי טיפול ביוד רדיואקטיבי (100 מיליקירי) והמיפוי נעשה גם לפני וגם אחרי הטיפול והראה רק קליטה של 1% בשאריות הבלוטה. האם יכול להיות שהתהליך בבלוטת הלימפה כלל לא קשור למה שהיה בבלוטת התרים(שזה סוג של סרטן אחר)? אם כן ואם לא, האם יש צורך בניתוח להוצאת הבלוטה הנגועה?

בלוטה נפוחה

שלום לך שוב, בהחלט יתכן כי לבלוטה הזו אין כל קשר לסרטן של בלוטת התריס. נראה שקבלת בהחלט טיפול טוב אם קבלת 100 מיליקורי שליוד. הבלוטה הזו לא נדלקה כלל לאר הטיפול, כך שלא נראה לי סביר שפתאום תצמח, אחרי שקבלת טיפול ביוד וכאשר את מקבלת טיפול סופרסיבי באלטרוקסין. האם נמדד התירוגלובולין לאחרונה, ומה רמתו? הבלוטה הזו יכולה להיות אלף ואחד דברים. אני גם לא יודעת על איזה גודל של בלוטה מדובר. האם מדובר בגוש יחסית גדול שלא משתנה כבר שבועות רבים? אם כן, אני חושבת שבהחלט במקום לברר מה יש בה. נדמה לי שיש אפשרות גם לבצע FNA של הבלוטה (אם היא בעמדה נוחה). יתכן גי זה יתן גם כוון.

למעלה