על אקנה ו-OCD

קורווין

New member
על אקנה ו-OCD

לא יודע אם קראתם את הכתבות האחרונות בעיתונים, אבל אם מישהו מכם סובל מאקנה והרופא שלו אומר לו לקחת תרופה בשם רואקוטן, אל תסכימו!!!! נתגלה שהתרופה הזו אחראית להחרפת בעיות נפשיות קודמות והופכת פוטנציאל להפרעה, או הפרעה קלה, להפרעה חריפה. כך לפחות קראתי בעיתון וכך גם הבנתי מרופא ששאלתי על הכתבה. מובן?

קורווין

New member
הרופא שרשם לך אותם

מודע לבעיה? אני לא זוכר, אז אשאל, את בטיפול תרופתי לאוסידי? אם כן, הרופא שרשם לך את הכדורים, מודע לכך שאת לוקחת את הכדורים השניים? אם שני הרופאים מודעים אחד לשני, ושניהם כאחד מודעים לבעיה, אז אין שום בעיה, הם יודעים מה שהם עושים (אני מקווה...). אם רופא העור לא מודע לאוסידי, או שהפסיכי´ לא מודע לרואקוטן (אם יש פסיכי´), בקיצור, הבנת אותי, אז תיידעי אותם!!!!!!! אם הרופא רשם לך רואקוטן בלי לדעת על ה-OCD, כדאי שתתייעצי איתו אם כדאי לך להמשיך עם זה! DO SO ASAP!!!

קורווין

New member
בכל מקרה, אין מקום להיסטריה...

ואני מצטער עם הכנסתי אותך לכזו... תתייעצי איתו בהקדם, ועד אז אל תחליטי שום דבר על דעת עצמך! בכל מקרה, מה שלא יהיה הדבר שיגיד לך הרופא, אם תבקשי ממנו הסברים ותכתבי אותם בפורום כדי שכולם ישכילו, נשמח מאוד!!! תודה מראש!!! קורוו´

רופאת העור יודעת על הכדורים שאני

נוטלת לטיפול ב-OCD (הכל בזכות הכרטיס המגנטי, מכניסים ויודעים עליי ה-כל..) לגבי הפסיכיאטרית, לא נראה לי שהיא יודעת, בכל אופן אבא שלי רופא משפחה (אבא שלי הוא הכי מכולם..) והוא טוען שמדובר בספקולציות בלבד (קורוו´, לא התכוונתי לפגוע במהימנות הודעתך או לחילופין לשלול ממך את כתר המלכות, חלילה...
) בקשר לסימפטומים, ממש לא נראה לי שחלה החמרה בטקסים או משו כזה.. אני סומכת על הרופאים שמטפלים בי, אנשים חכמים (ועברתי הרבה רופאים ופרופסורים בחיי הקצרים..
) ונסיים באיחול עצמי (מה, לא מגיע לי?): שהשבוע הקרוב יהיה יותר טוב מהקודם ושאני אמצא כבר סוף-סוף משו לעשות עם עצמי! (אמן ואמן - רועי וסיזי, בשבילכם.. :) יאללה ביי, שעון.

סיזיפוס

New member
משהו שקראתי על אקנה

פעם היתה כתבה על אשה מנס ציונה שעבדה כאחות שסבלה מאקנה בעצמה ומצאה לה תרופה. היה כתוב שהאקנה נוצר בגלל שבגיל ההתבגרות העור מתרחב בגלל הגדילה, וכשרוחצים את הפנים עם מים וסבון(!) מחדירים יותר זיהום לתאי העור. היא מטפלת בזה באמצעות משחה שהיא מורחת על גב המטופל, כך שהיא בכלל לא נוגעת בפנים. זו היתה כתבה מדהימה!

קורווין

New member
שמה הוא שוש בלוקה,

והיא לוקחת 4000 ש"ח לטיפול... אם יש לכם את הכסף, סבאבה... היא לא נותנת אחריות על תוצאות הטיפול.

קורווין

New member
אני לא רופא,

כך שלא היתה לי אמינות מלכתחילה...
בכל אופן, אם אין בעיה, אז אין בעיה. אני לא מאמין שזה משפיע כך על כולם, אבל בכל מקרה, רצוי לדעת ולו רק כדי שאפשר יהיה להגיד לרופא ולשמוע מה הוא חושב על כך.

KOMA2

New member
הברחת מחזרים פוטנציאלים...

אקנה? MY FRIEND מגיל 12 אני איתו. הועלתי בטובי ללכת לקוסמטיקאית לפני כשבוע ועכשיו אני צריכה לשים איזו משחה מסריחה לאללה על הפנים וככה אני יושבת וכותבת לכם בדרך כלל עם משחה לבנה מרוחה לי על כל הפרצוף ואני נראית כמו ליצן שברח מהמוסד... טוב,אני מניחה שכשאני שמה קצת מייקאפ ומתלבש פחות בסמרטוטים ויותר כמו בחורה אז מישהו כבר יסתכל עלי. טוב,תמיד אפשר להגיד שיש לי אישיות טובה לא?

לאב

New member
ניסית ללכת לרופא עור?

הרבה פעמים הם מאד עוזרים בנושא האקנה, שוחחתי לפני כמה זמן עם הקוסמטיקאית על תלאות האקנה שלי מגיל ההתבגרות ( שנמשכו אצלי עד למעלה מגיל 20) והיא אמרה לי שהיום זה הרבה פחות מקובל כי יש טיפולים תרופתיים מאד טובים דרך אגב, מעניין שזה פרץ לך מייד אחרי החופשה, זה יכול לומר שיש לך רגישות לשמש (אצלי השמש היתה גורמת לכל פצעון להראות ענק) או שההמצאות עם משפחתך האוהבת גרמה לך להמון מתחים שבאו לידי בטוי באקנה לענין הבגדים, זה מדהים כמה לבוש יכול לשנות את המראה, כדאי שיהיו לך בארון כמות מסויימת של בגדים "שווים" שבהם את נראית טוב.אצלי , יש הבדל עצום בין המראה כשאני לבושה טוב ( לאו דווקא מפואר, אלא בבגד שמחמיא לי) ובין כשאני סתם זרוקה

KOMA2

New member
הייתי אצל רופא עור לפני בערך

שנתיים והוא נתן לי משחה מגעילה ושורפת שלא עזרה לי וגם לא הקפדתי להשתמש בה... הוא גם נתן לי כדורים שהתנגשו ביחד עם הכדורים שלקחתי באותה תקופה (OCD)... בקשר לבגדים, אני בדיוק כמוך, הקטע אצלי הוא שאני שונאת למשוך תשומת לב, ואני שונאת שבנים מסתכלים עלי, זה נורא מביך אותי... שלא נדבר על הביקיני בחוות הברון... אבל זה כבר סיפור אחר... ובקשר לחופשה,בול פגיעה-לאב,לא רק שהפצעונים ניהיו ע נ ק יי ם גם ניהיה לי מין יובש כזה וצבע חום מוזר... יאק...

לאב

New member
הדבר היחיד שמנחם בפצעי בגרות

זה שהם באמת עוברים מתישהו - זה לא סבל לעד ובינתיים - תישארי בצל , ותגידי לא ל-

סיזיפוס

New member
הלוואי

שמישהו היה עוזר לי עם הבגדים... אבל נראה לי שזה עניין פנימי שפשוט בא לידי ביטוי בבגדים. אז כנראה צריך לפתור אותו קודם.

סיזיפוס

New member
תלבשי מה שאת מרגישה אותו נוח!

קודם שאת תרגישי נוח עם עצמך, אחר כך, כשתעברי את אותו שלב,רק אז תתחילי לדאוג מה הבנים חושבים.(את תראי שאפילו לא תחשבי על זה וזה אפילו לא יפריע לך)

למעלה