על (אי) כדאיות כלכלית

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
על (אי) כדאיות כלכלית

השבוע גיליתי שנעשה שינוי בחווה שלנו. לא הייתי שבועיים אז פיספסתי את זה בזמן אמת.
חלק משטח השדה שיש בו סוסים משוחררים גודר וסודר עם כבישי חצץ, ומעכשיו תהיה שם חניית קראוונים בתשלום.
חניוני קראוונים הם מחזה נפוץ באיזור, אנשים פה מאד אוהבים לעשות קמפינג קראוונים בקיץ ואסור לחנות אותם כמעט בשום מקום בתוך העיר, אלא אם יש לך שטח מספיק גדול בתוך החצר שלך.
בכל מקרה, כשראיתי את הגדר ושאלתי את ליסה מה הסיפור, היא אמרה לי שהחווה מפסידה כסף, אז הם פותחים חניון קראוונים בתקווה לשפר את התזרים. האמת שסבבה, לפחות לא מעלים לנו מחיר והשדה ההוא ענק, לא נורא שחתכו ממנו קצת.
העניין הוא שזו לא חווה זולה, והיא אולי לא בתפוסה מלאה אבל גם לא רחוקה מכך.
מבחינת המתקנים, בחורף זה כמעט בלתי אפשרי (וחורף פה זה יותר מחצי שנה) להסתדר עם כולם באינדור הקטן והצפוף; והתאים הבודדים שריקים משמשים לעתים קרובות לסוסים במעבר (שגם זה שירות בתשלום).
הם העלו את המחיר פעמיים בשנתיים האחרונות, אמנם לא בהרבה אבל זה ממש לא מקום זול להתאכסן בו (בטח כשלוקחים בחשבון מה השירות כולל... אני משווה את זה למשל לדבש בבצרה, שהייתי בה בארץ, ואמנם המתקנים פה ברמה טובה יותר אבל הצוות ברמה טובה פחות, והם עושים פחות מבחינת שירות, ויותר דברים הם בתשלום נוסף).
זה גרם לי לתהות שוב על כל עניין הכדאיות הכלכלית של עסקים בתחום, מאד קשה לשרוד והתוצאה היא שזה הופך להיות תחביב יקר יותר ויותר ומטבע הדברים מצמצם את הזמינות של זה לאנשים שמעוניינים.
יצא לכם להתקל בפתרונות יצירתיים להכנסות מהצד בחוות שלכם / שהייתם בהן?

jgut

New member
האמת שאני מופתעת ממה שאת כותבת

הייתי בטוחה שבקנדה השטח יותר זול וגם המזון.
&nbsp
פה בארץ לדעתי רוב החוות לא רווחיות בכלל. תמיד חשבתי שזה בגלל ששכר הדירה, המזון והארנונה מאוד יקרים. את יודעת לומר כמה זה עולה אצלכם באופן יחסי למחיר הפנסיון?
דבר נוסף, יכול להיות שאצלכם משלמים משכורת יותר גבוהה לעובדים.

giri

New member
השטח זמין יותר

אני לא בטוחה לגבי עלות.
היתה חווה אחרת שבדקתי כשחיפשתי סוס לפנסיון, קצת יותר גדולה, אבל רחוק יותר מחוץ לעיר, שהבעלים אמרה לי שהשטח עלה 80 מליון דול"ק, הייתי בשוק מוחלט. איך מצדיקים כזה דבר? אני מאז מנסה לזכור אם אולי טעיתי במספר.
באיזור שבו החווה שלי נמצאת יש "עיירה" בשם דה-וינטון, זו תכלס לא עיירה אלא מה שקוראים פה incroporated - בתי חווה בודדים עם איזו מועצה. מתוך שעשוע בדקנו פעם נכסים, נכס של 2 אקר (בערך 8000 מ"ר) עלה שם משהו כמו שני מליון דולר. מאד הופתעתי. מצד שני אם מתרחקים יותר מהעיר לאיזה קיבינימט קפוא אולי זה זול יותר.
את החציר מגדלים פה וממש לא ברור לי למה שהוא יהיה יקר.
מה שאני יודעת שהרבה יותר יקר הוא התחזוקה. למשל אין מנוס מלצבוע הכל כל שנה, כי הכפור מפוצץ את הצבע. המגרשים החיצוניים דורשים הרבה טיפול - מגרש החול שואב כל שנה שכבה חדשה של אבנים למעלה בתקופת ההפשרה, ומגרשי הדשא דורשים השקייה וטיפול תכופים. "כביש" הגישה דורש טיפול כל שנה. כל החורף מתעסקים בפילוס שלג, כל האביב בנזילות, בקיץ הופכים מחדש את הקרקע במגרשי השחרור.
יש ממש מעט עובדים - בערך הכמות שהיתה בבצרה, על יותר סוסים ושטח. אבל הם עושים פחות וגם מאד ראש קטן האמת.
שכר דירה אין להם שם - הם שלושה שותפים שקנו את הנכס הזה לפני כעשור, בהנחה שהעיר תגיע לשם בסוף וכשיפשירו את הקרקע לבניה הם ימכרו אותה ויעשו אחלה פנסיה מזה. בינתיים הם "לא מחזירים את ההשקעה" כדבריה של ליסה (ולדעתי לא היה הכי ריאלי לצפות שיחזירו מעסק כל כך מפוקפק כמו חוות סוסים) ולכן החניון.
&nbsp
אני לא יודעת כמה מהפנסיון זה הדברים האלה, אני אנסה לברר. אולי אני מפספסת איזה משהו, אבל נראה לי ממש מוזר... הסוסים בחוץ למשל, דורשים קרוב לאפס תחזוקה, חוץ מחציר אין שום עבודה שמושקעת בהם, ואנשים משלמים על זה איזה ארבע מאות דולר בחודש. ויש עשרות סוסים בחוץ.

giri

New member
חיפשתי עכשיו

לא רחוק משם, במחירים של היום, את יכולה לקנות 5 אקרים (אני מנסה להעריך מה גודל השטח של החווה שלנו אבל אין לי מושג) בבערך 5 מליון דול"ק. שאלתי את עופר מה דעתו הגודל של החווה, הוא מעריך שעד שלושים אקרים. גם אם המחיר ביחס ישר, הנכסים פה עלו בטירוף בעשור האחרון. זה לא כל כך הרבה... לא יודעת.

English rider

New member
במשפט אחד- יוקר המחיה וספציפית עניין קניית בית זאת לא רק

במשפט אחד- יוקר המחיה וספציפית עניין קניית בית זאת לא רק בעיה ישראלית.. זה עצוב.

giri

New member
זה ברור...

למעלה