על אחים ואחיות

De-Panther

New member
תסביך אדיפוס... וחיפשתי עכשיו בכל..

ערמת הספרים המבולגנת שלי כדי להזכר בשם הזה אדיפוס וכמובן כשמצאתי אמרתי יוווו איך שכחתי מה לעשות שיש אנשים שקירבה משפחתית לא תגעיל אותם וגם גיל ועוד הרבה דברים אחרים כל אחד והסטיות שלו אני זוכר שפעם היו שני אחים תאומים שהיו דוגמנים והיו הומואים ואמרו שהם מזדיינים אחד עם השני נראה לי שהם בעצמם אמרו את זה איפשהו בקיצר יש הרבה דברים בעולמנו הקטן...

אז מה24

New member
סליחה שאני נדחפת...

אבל אדיפוס לא ידע שהוא נשוי לאמא שלו. זה הקטע. הוא התחתן איתה בלי לדעת שהיא אמא שלו. ובגלל זה כל הקטע של תסביך אדיפוס נראה לי קצת מוזר, כי התסביך מדבר על גילוי עריות מרצון (פחות או יותר..) והסיפור על אדיפוס הוא פשוט צירוף מקרים וטעות פטאלית. זהו... מה לעשות, סטודנטית לאנגלית...

idanyd

New member
לא ממש

במחזה עצמו, אחרי שאדיפוס שומע על הנבואה שהוא יתחתן עם אמא שלו, אשתו אומרת לו שידוע שילדים קטנים רוצים להתחתן עם אמם, ו"להוציא את אביהם מהדרך", כך שבהחלט יש הקבלה בין התסביך הפסיכולוגי לסיפור המחזה. ויתר מזה - היוונים ידעו על התסביך הזה הרבה לפני פרויד! וקצת ספרות - טעות פטאלית???המורה שלך לא לימדה אותך כלום על טרגדיות יווניות? הכל מסודר מראש. האלים שולטים על העבר, ההווה והעתיד. אם יש לך את החוצפה לחשוב שעתידך בידייך, או לנסות לצאת נגד רצון האלים, סופך יהיה רע ומר. ההיבריס שלך יוביל בסופו של דבר לקתרזיס של הצופים. "אני רוצה להודות לנעמי, מורתי לספרות, שהביאתני עד הלום..."

De-Panther

New member
ואני נתקל יותר מידיי פעמים בימים...

האחרונים שאני צריך להעתיק חלקים ממחברת סוציולוגיה שלי אם היה לי כוח לחפש את זה הייתי מעתיק הלכתי להתקלח ואולי כשאחזור יהיה לי כוח מקסימום חכו למחר

למעלה