על אהבה והיפ הופ...(?)

Syndrome

New member
על אהבה והיפ הופ...(?)

"When did you first fall inlove with hip hop?" זה הסלוגן של הסרט החדש "Brown Sugar" - טוויסט היפ הופ קטן לקומדיה רומנטית (די ממוצעת), שכולל פסקול מאוד מעניין (שעליו אני אדבר בהמשך). קודם קצת רקע על הסרט - שני השחקנים הראשיים (טיה דיגס וסנא ליית´ן[?]) הם חברי ילדות, שמוצאים אחד את השני 15 שנה אח"כ כשלשניהם יש עבודה, האחד לפני חתונה והאחרת נמצאת במערכות יחסים לא יציבות אינסוף, הם מתאהבים אבל מסרבים להכנס לקשר מכל מיני חששות, משכנעים את עצמם שהם "רק ידידים" ובסופו של דבר מוצאים את עצמם ביחד בכל זאת - בקיצור, הקומדיה הרומנטית הממוצעת שלך... רק שבסרט הזה היפ הופ והאהבה המשותפת של הדמויות אליו משמש כרקע למערכת היחסים הזאת, ככל שהם מתפתחים המוזיקה מתפתחת איתם (במן מטאפורה סטייל I USED TO LOVE HER?) וגם צוות השחקנים מקבל חיזוק בצורת מוס דף וקווין לאטיפה (החברים הכי טובים של הדמויות הראשיות כל אחד בצד שלו)... ובגלל שאני רואה שההודעה הזאת יצאה ארוכה על הסאונדטרק נרשום בתגובה
ציטוט קטן מהתסריטאי של הסרט: "Just the idea of this romantic comedy being set in the world of hip-hop, which is the music that I grew up with, really moved me. I felt a connection immediately. I thought that it would be interesting to make a film where the characters´ love for the music spoke to the love that they had for each other. That´s the idea that I wanted to play with."

Syndrome

New member
על אהבה והיפ הופ...(2)

כנראה שזה החלק הבאמת טוב בסרט... אני ממש נפלתי כשראיתי את הרשימת שירים לסאונדטרק. אמנים כמו Mos Def, Jill Scott, Faith Evans, Blackalicious, Hi-Tek, Black Star, Angie Stone, Common & Erikah Badu, Mary J. Blige על פסקול אחד... אז ניגשתי לשמוע, אחרי ששמעתי את הסינגל המצויין של אריקה באדו "Love of my life" יחד עם בעלה לעתיד(!) קומון (זוג חמוד
). שווה אגב לבדוק את הקליפ שלו, שבו מראים את אריקה באדו כמן מטאפורה להיפ הופ ולהתקדמות שלו עם השנים (זה אני או שהרעיון הזה נחרש?) ומה עובר עליה בתקופות שונות (החל מלרקוד ברייקדאנס עם קרייזי לאגז ולעשות פריסטיילים בסמטאות עם אם.סי לייט עד למסחור ומנות יתר..). האלבום מתחיל עם מוס דף ביחד עם פיית´ אוונס (כבר נשמע טוב) בשיר מסיבתי חמוד וקליל - Brown Sugar (extra sweet) שיר מעניין הפקה מגניבה ומוס שמראה שהוא מסוגל לעשות אחלה טראקים למסיבה, ממשיך עם באדו, אנג´י סטון בבלדה קצת קיטשית אבל חמודה, בלאק סטאר על הפקה של קאניה ווסט (אחד מהמפיקים בבלופרינט של ג´יי זי, קוואלי עובד איתו הרבה עכשיו) שקצת איכזבו, השיר חמוד אבל מצד שני מהם אני מצפה למצויינות
אחר כך פנינה אמיתית באלבום - השיר של ג´יל סקוט Easy conversation, על טראק שקט, איטי וסקסי ג´ילי לוחשת בשקט בלדה לאהוב ומשבחת כל מעלה אפשרית בו... שיר ממש יפה, פוגע למטרה, יכול להיות טוב להשמעות בחורף המתקרב...
עוד שירים ראויים לציון הם Blackalicious - It´s goin down, קטע כיפי ובאמת Fאנקי. Mos Def - Breadown על לופ ג´אז-Fאנק מגניב - נשמע כמו שיר אולד סקול של ממש, אגב אולד סקול, גם אריק בי וראקים מופיעים כאן עם הרמיקס הקלאסי ל Paid in full (זה עם הסמפול הלא חוקי של עפרה חזה
), הרוטס ברמיקס נחמד מאוד ל Act too (Love of my life) שהופיע במקור ב-Things fall apart, עוד שיר שמוקדש גם לאהבת היפ הופ.... יש גם את מרי ג´יי בלייג´ שעושה בי"ס להרבה זמרות אר&בי על בלדה איכותית, עם טראק מאוד יפה, די היפ הופי, שנדמה לי שהופק ע"י מיסי אליוט כי אני כל הזמן שומע אותה ברקע..... אבל - האלבום לוקה בגדול בקצת קיטשיות, בעיקר בגלל העובדה שהוא מפוצץ בלדות וחלקן פשוט "זולות". חוזר על עצמו לפעמים, חלק מהחומר של מוס דף (שמתכבד ב-4 שירים כאן) נשמע קצת עייף, קצת לא מגובש, כנ"ל לגבי החבר שלו מ-black star קוואלי שכבר זמן מכובד לא השמיע את ההברקות שלו... בסה"כ, סאונדטרק היפ הופ/אר&בי באמת איכותי כמו שמצופה מאחד עם אמנים כאלה, יש כמה קטעים די מיותרים שהם פשוט פילרים, יש כאן דברים שנשמעים קצת ניסיוניים (כמו בלאק סטאר שמנסים לצאת ג´יגיים
), אבל בהחלט שווה בדיקה... ו..באמת שניסיתי לא לעבור על זה שיר אחרי שיר, אבל לא הלך כמו שאפשר לראות

Syndrome

New member
ובזמן שאתם האנשים השפויים ישנים...

יש איזה טמבל אחד שמתעקש לכתוב ביקורת כ"כ ארוכה שהוא בעצמו לא היה טורח לקרוא

DoubleD

New member
אז מה אני? לא שפוייה?

ומי זה הטמבל?! תפסיקו כבר לרמוז דברים!
חתיכת ביקורת
!!!! באמת איפה ראית את הסרט?? מחכה לפיית הפורום ולמזומנים. |נשיכה|DouBle-D-

Syndrome

New member
לא ראיתי אבל......................

יש טריילר באתר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ההתרגשות...) אני צריך לראות בהזדמנות, אין כמו קיטש טוב מדי פעם
ועוד עם היפ הופ... נחמד

למעלה