על אברהם עובדיה

על אברהם עובדיה

אחרון המשוררים היהודים מעיראק שכתבו בערבית- שהלך לעולמו מאת פרופ' שמואל מורה- היום ב إيلاف קישור

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

תודה שהפנית את תשומת לבנו על המאמר של פרופ' שמואל מורה על המנוח אברהם עובדיה . אני קראתי את המאמר עם כל התגובות שהובאו בסופו וזה היה מאוד מרתק כי שמענו הרבה שירים שלו ברדיו בקול ישראל וגם הופיע פעם בכנס של מורשת יהודי בבל . הוא אהב את מולדתו עירק עד יומו האחרון . תהא נשמתו צרורה בצרור החיים בגן עדן . ישנה בעיה שלא מצאתי לה הסבר והיא כיצד ליישב בין אלה שנקלטו ונטמעו לא רק פיזית אלא גם רוחנית עם כל המשתמע מכך בהוויה הישראלית וזה הרוב המוחלט ,לעומת אלה אשר שמרו אמונים למקור ולמחזות הילדות ויהי מה ,ולמרות כל התלאות אשר מצאונו עד לעלייה .אני לא מדבר על געגועים , כולנו מתגעגעים במידה זו או אחרת אלא על ההידבקות וההיצמדות אפילו לשפה הערבית המוסלמית . זה מה שמוזר בעיני , או שאני טועה . האירוני .

נראה לי שהדבר תלוי ב

עם מי התחככו. רבים למדו בבתי ספר יהודים ולא היו להם חברים מוסלמים, ולכן גם התרחקו מהשפה הערבית לאחר עלייתם לארץ. לעומתם ישנם יהודים שלמדו בבתי ספר מוסלמים, היו להם חברי ילדות מוסלמים וגם עבדו עם מוסלמים. סביר להניח שזה מה שגרם להם להצמד לשפה הערבית המוסלמית.

DORIY1

New member
rivers of babylon

GMT 13:47:46 2007 السبت 13 يناير مير بصري קראתי את כתבתו של ד"ר נסים קזז . אין מילים להביע יותר מאשר להגיד שזו נוסטלגיה מרגשת ביותר ובמיוחד אני מביא אחת התגובות שצדו את עיני במיוחד : ameen ذكرت الاستاذ مير بصري وهو احسن من كتب عن تاريخ العراق بطريقة عراقية قرات كتابه ولم امل فقد وجدت فية منعة قلما اجدها في اي كتاب اخر لكم منا عهدا يابهود العراق الذين بدا حكامنا ظلمهم بكم لانهم استضعفوكم وانتم العمالقة في الادب والفن وكل ماهو عراقي بداو بكم وهاهم ينتهون بنا عهدا علينا ان تعودون الى ارض الرافدين بلاد مابين النهرين بلاد ابائكم واجدادكم فانتم خير من حفظ كل ماهو عراقي يا اصلاء العراق . שווה תרגום . מילים כדורבנות .

סועד

New member
דורי אכן תגובה מרגשת ונשאלת השאלה

כמה יש כאלה שחושבים כמו אמין, אך עצם ההעזה לכתוב את הדברים היא בעיני דבר מדהים. תודה דורי שהבאת את זה לפורום. בברכה סועד.

DORIY1

New member
לסועד

יש עוד כמו אמין . אדם בשם סמיר משבדיה כותב أدمعت عينى דמעו עיניי מרוב התרגשות .

לדורי

גם אותי זה ריגש מאוד. תודה שהבאת לנו אותו. יש עוד רבים שחושבים כמוהו ושיצא לי לקרוא את מה שהם כותבים במרוצת השנים, רובם נאלצו לעזוב את עיראק והיום גרים במערב.

סועד

New member
ריברס שבוע טוב, לאור תגובתך עכשיו

אפשר להבין שאלה שמעיזים לכתוב, כותבים ממקום גלותם, אחרת יבולע להם. שיהיה לך כל טוב יקירה, ולהשתמע. בברכה שוש.

הסיבה העיקרית היא

שאלה שברחו מעיראק והשתקעו במערב הם בדרך כלל המשכילים והנאורים יותר, שיש סיכוי סביר שלמדו ו/או עבדו עם יהודים כשחיו בעיראק, ומתגעגעים לחבריהם היהודים מהימים ההם. יש גם צעירים רבים במערב ששמעו מהוריהם סיפורים על היחסים הטובים שהיו להם עם שכיניהם ועמיתיהם היהודים מעיראק. שבוע טוב גם לך!

לדורי- על מאיר בצרי

נזכרתי בכתבה מלפני שנה שפורסמה לאחר פטירתם של מאיר בצרי ושאול כדורי ב אלשרק אלאוסאט رحيل مير بصري وخضوري: خسارة بغداد وخسارتهما הכותרת אומרת את הכל. והפעם המחבר הוא לא ישראלי, וגם לא יהודי קישור למאמר

DORIY1

New member
rivers of babylon

תודה שהבאת את המאמר הזה לפורום . מעניין מאוד ש " לא פסו אמונים מבני אדם " האדם באשר הוא אדם .

למעלה