עלתה תהיה במוחי

Gevakumon

New member
עלתה תהיה במוחי

היום אחרי כשלון מבאס בווילד ותוך כדי מחשבה על החלומות שהיו לי הלילה עלתה במוחי תהייה דיי מהותית לגביי חלומות. האם החלומות בנויים בתור דבר מתוכנן, כמו סיפור או סרט שכל דבר אמור להוביל לדבר אחר ומה שקרה התכוון לקרות, או שהם פשוט פעולות ספונטניות שהמוח שלנו מגיב לפי הסיטואציה שאנחנו נמצאים בה בחלום. אני אסביר את עצמי אם מישהו לא הבין, נגיד הלילה היה לי חלום שבהתחלה אני מתכונן להשתתף באיזה מרוץ מכוניות ובעקבות איזה סכסוך שהיה שם אני והמשפחה שלי נאלצנו לברוח מהמקום, עכשיו, האם רצף האירועים בחלום היה מוכן מראש והייתה לו "תוכנית" או שהמוח שלי המציא תגובות ספונטניות בין הדמויות בחלום שהובילו לסופו.

Chaka M

New member
לדעתי זה ספונטני..

אני לא חושב שהגיוני שמוח יכין סרט מראש.. כי בעיקרון זה התת-מודע, וזה חלק שונה מהחלק שאתה שולט (או לא שולט) עליו בחלום. בקיצור, אני חושב שזה ספונטני, כי אין סיבה שהמוח יכין תוכנית לכל ערב..

Variety

New member
תגובה

היי, לדעתי אין סוג אחד של חלומות, זאת אומרת, שישנם חלומות בהם החלום מתפתח מאירוע לאירוע, תלוי בסיטואציה, ויש חלומות, שהמוח צריך להעביר מסר מסויים, ולכן יש חלום מתוכנן. עוד רעיון שכרגע עלה במוחי, שהמוח מארגן סיטואציה מסויימת, ובעצם בוחן אותנו איך נתנהג בה, ולפי התגובות שלנו, הוא מביא סיטואציה "מוכנה מראש", למצב החדש... זאת אומרת, כל מצב מתוכנן.

למעלה