עלתה בראשי מחשבה

עלתה בראשי מחשבה

(אל תקחו את זה כהקנטה, אני באמת רוצה הסבר) זוכריםאת הג´ינגל של הליכוד מבחירות 90 ומשהו? "הליכוד הוא בלב, הליכוד הוא בראש, הליכוד זה נכון" זה לא נראה לכם קצת פאשיסטי?

Moledet972

New member
?

פשיסטי? מה זה בכלל "פשיסטי"? דרך אגב, מצ"ב סטיקר חדש של האיחוד הלאומי.

לירן2002

New member
מילון אבן שושן ../images/Emo63.gif

פשיזם (ז´) תנועה לאומית קיצונית ורודנית, שנוסדה באיטליה אחרי מלחמת העולם הראשונה. הפשיזם הוא משטר של דיקטטורה המשעבד את המוני העם, הפך לנושא דגל הריאקציה, הגזענות והאנטישמיות בעולם. * פשיסט (ז´) חסיד הפשיזם, ההולך בדרך הפשיזם. * פשיסטי (ת´) של הפשיזם, של הפשיסט. * פשיזציה (נ´) - השלטת משטר פשיסטי.

דבר ראשון, אני שונאת שלא מצטטים הכל

"תנועה לאומנית קיצונית ורודנית, , שנוסדה באיטליה אחרי מלחמת העולם הראשונה. הפשיזם הוא משטר של דיקטטורה המשעבד את המוני העם, מדכא את תנועת הפועלים, מתנגד לסוציאליזם. הפאשיזם הפך לנושא דגל הריאקציה, הגזענות והאנטישמיות בעולם.". דבר נוסף, אתה לא צריך לתת לי שעורי היסטוריה, אני יודעת מספיק טוב לבד. את השאקר הסברתי בהודעות אחרות כבר.

לירן2002

New member
הודעותיי הופנו ל-Moledet972

אני לא נותן לך שום שיעורי היסטוריה, מהי בעייתך בכלל?

לירן2002

New member
האידאולוגיה הפשיסטית ../images/Emo62.gif

האידאולוגיה הפשיסטית (1919-1945) הפשיזם כהשקפת עולם וכתנועה פוליטית השואפת לכונן משטר רודנות אנטי דמוקרטית, החל באיטליה ב-1919, שנה לאחר תום מלחמת העולם הראשונה. מקור המונח "פשיזם" הוא המילה הלטינית "פסקס", כלומר אגודת זרדים שבמרכזה גרזן שלהבו בולט כלפי חוץ. את ה"פסקס" היו אנשי חיל המשמר נושאים לפני בעלי המשרות הרמות ברומא העתיקה, כסמל שררה. הפשיזם האיטלקי ייחס חשיבות ראשונה במעלה למנהיג ולמדינה, ותבע מן הפרט להיות מוכן להקריב את עצמו, את שאיפותיו ואת מטרותיו למען טובת הכלל. מייסד הפשיזם, בניטו מוסיליני, התיימר לשחרר באמצעות הפשיזם את ארצו מן העוני, מן הבעיות החברתיות ומן האבטלה. עקרונות היסוד של הפשיזם הם: 1. המדינה מעל האזרחים - על אזרחי המדינה לשרת את מדינתם משום שהאדם הוא בן חלוף ואילו המדינה נצחית. 2. המדינה יוצרת את העם - המסגרת הקובעת את מטרות העם היא המדינה. 3. המדינה קובעת את מערכתה הארגונית של החברה - אסור לבני האדם להתארגן באופן חופשי למען מטרות כלשהן. המדינה תקבע אם יש צורך בהתארגנות ומה יהיו מטרותיה. 4. הערצת הכוח והמלחמה - מוסיליני אמר כי "מוטב לחיות יום אחד כאריה מאשר מאה שנה ככבש... המלחמה לגבר כמוה כלידה לאישה... רגע בשדה הקרב שקול כנגד ימי דור". 5. מנהיגות וסמכות - למנהיג סמכות עליונה במדינה, משום שמלידה הוא בעל תכונות מתאימות לתפקידו זה. על שאר בני האדם, הנחותים ממנו, להיכנע לסמכותו מתוך אהדה ורצון. 6. עליונות גזעית - מן ההשקפה הגורסת כי אין שוויון בין בני אדם התפתחה בגרמניה תורת הגזע. בשנים שבין שתי מלחמות העולם התפשטה האידאולוגיה הפשיסטית גם למדינות נוספות באירופה, ובהן גרמניה הנאצית, הונגריה, ליטא, פורטוגל וספרד. לאחר עליית היטלר לשלטון בגרמניה בשנת 1933 חלה התקרבות בין הפשיזם האיטלקי לבין הנאציזם הגרמני. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה חברו גרמניה הנאצית, איטליה הפשיסטית ויפן הקיסרית ("מדינות הציר") והתייצבו נגד הדמוקרטיות המערביות וברית המועצות. בשנת 1943 פלשו צבאות בעלות הברית לאיטליה והפילו את שלטון מוסליני ברומא. מוסליני הצליח להימלט לצפון איטליה ולכונן שם משטר פשיסטי במשך מספר חודשים, אך בראשית 1945 נתפס על ידי פרטיזנים איטלקים והוצא להורג. כך הקיץ הקץ על הפשיזם האיטלקי, אך עד שנת 1975 הוא נמשך בספרד תחת שלטונו של פרנקו.

EverMan

New member
ועכשיו תגיד לי ,אם הליכוד

אינה תנועה פאשיסטית ... " 1. המדינה מעל האזרחים - על אזרחי המדינה לשרת את מדינתם משום שהאדם הוא בן חלוף ואילו המדינה נצחית. 2. המדינה יוצרת את העם - המסגרת הקובעת את מטרות העם היא המדינה. 3. המדינה קובעת את מערכתה הארגונית של החברה - אסור לבני האדם להתארגן באופן חופשי למען מטרות כלשהן. המדינה תקבע אם יש צורך בהתארגנות ומה יהיו מטרותיה. 4. הערצת הכוח והמלחמה - מוסיליני אמר כי "מוטב לחיות יום אחד כאריה מאשר מאה שנה ככבש... המלחמה לגבר כמוה כלידה לאישה... רגע בשדה הקרב שקול כנגד ימי דור". 5. מנהיגות וסמכות - למנהיג סמכות עליונה במדינה, משום שמלידה הוא בעל תכונות מתאימות לתפקידו זה. על שאר בני האדם, הנחותים ממנו, להיכנע לסמכותו מתוך אהדה ורצון. 6. עליונות גזעית - מן ההשקפה הגורסת כי אין שוויון בין בני אדם התפתחה בגרמניה תורת הגזע." היא לא חושבת שהאדם צריך לשרת את המדינה לא משנה מה ,? ואם הוא לא עושה זאת לא מגיעות לו זכויות ? חושבת גם חושבת ! ואפשר להביא את הקיצוץ בכסף למי שלא שירת בצה"ל כדוגמא. האין היא תומכת במלחמה ? האין שומעים רק בליכוד צעקות כמו "אריק מלך ישראל" ? טוב , אז היא לא גזענית. (רק מקפחת ערבים...)

לירן2002

New member
המהפכה הפשיסטית באיטליה ../images/Emo62.gif

המהפכה הפשיסטית באיטליה (1919 - 1945) הפשיזם כהשקפת עולם וכתנועה פוליטית השואפת לכונן משטר של רודנות אנטי-דמוקרטית, נולד באיטליה בשנת 1919, שנה לאחר תום מלחמת העולם הראשונה. מוסוליני, שייסד את התנועה הפשיסטית, משך אחריו חיילים משוחררים ונוער משכיל ממעמד הבורגנות הזעירה וממעמד הפועלים. מוסוליני ארגן את תומכיו בפלוגות צבאיות, והורה להם לדכא בכוח את המפלגות הסוציאליסטיות והקומוניסטיות. במאי 1922 הפילו הפשיסטים את השלטון הסוציאליסטי בבולוניה, ובחודש אוגוסט באותה השנה הפילו את השלטון במילנו. קהל תומכיו של מוסוליני רק הלך וגדל וב-24 באוקטובר 1924 הודיע מוסוליני באספת המונים שנערכה בנאפולי, כי הפשיסטים החליטו לתפוס את השלטון. שישה ימים לאחר מכן נכנסו 40,000 פשיסטים חמושים לרומא, והמלך מינה את מוסוליני לראש ממשלה. כך בעצם החלה המהפכה הפשיסטית באיטליה. המשטר הפשיסטי התבסס, התחזק ושינה את פני החיים באיטליה. ראשי העיריות לא נבחרו עוד אלא נתמנו על ידי הממשלה, חופש העיתונות בוטל, כל הפקידים שלא היו פשיסטים פוטרו, כל האגודות הסוציאליסטיות התפרקו, וכמותן גם האגודות הקומוניסטיות והרפובליקניות. לממשלה ניתנה האפשרות להכריח את מתנגדיה להתיישב במקומות מסוימים, בהם גם איים קטנים. מנהיגי האופוזיציה ברחו מאיטליה (רובם ברחו לצרפת). בחודש אפריל 1926 יצא חוק האוסר על שביתות והשבתות, ומשנת 1927 קבע "חוק העבודה" את היחסים בין עובדים למעבידים. נוסדו 22 קורפורציות שנוהלו על ידי הממשלה, ובראשן עמד מוסוליני, הרודן, לבדו. מצב החקלאות והתעשייה השתפר, אך המשבר הכלכלי שפקד את העולם בשנת 1929 פגע גם באיטליה. מוסוליני ניסה להתגבר על המשבר באמצעות ייזום עבודות ציבוריות גדולות וביניהן ייבוש ביצות. לסדר החדש - הטוטליטרי היו צריכים כל בני העם להיות כפופים, כל העם הוכן למלחמה (גם ילדים קטנים), ועל יד הצבא עמדה המיליציה הפשיסטית ברבבותיה. מוסוליני בלט מאוד בזירה הפוליטית האירופית. הניגוד החריף בין מוסוליני לבין מעצמות המערב, הביאוהו להתקרב לגרמניה הנציונל-סוציאליסטית (הנאצית). בשנת 1943, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה, פלשו צבאות בעלות הברית לאיטליה והפילו את שלטון מוסוליני ברומא. מוסוליני הצליח להימלט לצפון איטליה ולכונן שם משטר פשיסטי במשך מספר חודשים, אך בראשית 1945 נתפס על ידי פרטיזנים איטלקים והוצא להורג. כך הקיץ הקץ על הפשיזם האיטלקי, שחולל מהפכה באיטליה.

עלתה בראשי מחשבה...

זוכרים את הסיסמת בחירות של פרס? "ישראל חזקה עם פרס"? ושל רבין? "ישראל מחכה לרבין"? זה לא קצת פשיסטי?... לא. זה לא פשיסטי. זה א-פלורליסטי מכיוון שזה לא מייצג את הדעה של כולם בלי יוצא מן הכלל, אבל זה רחוק מפשיסטי. היום נורא קל להגדיר אנשים כפשיסטים, אנשים מרגישים חופשיים להשתמש במילה הזו, מבלי להבין את המשמעות. חבל, ומיותר.

אני מבינה טוב טוב את המשמעות של

המילה, והשיר של הליכוד נשמע לי קצת פאשיסטי זה בדיוק כמו להגיד: "המפלגה שולטת בכל בחייך, רק המפלגה היא נכונה"...

La Gamba

New member
קודם כל זה שונה, כי כל אחד בפורום

הזה אמר לפחות פעם אחת (וכנראה שהרבה יותר) "העם XXX" אגב, מישהו כאן שמע על בנק"י

.המוסד

New member
אין ספק שזה בעל מאפיינים

של סיסמאות ישנות נושנות, השאלה האם מאפיינים(מילוליים בלבד) שהתקיימו במשטרים פאשיסטיים או קומוניסטיים הם מאפיינים טוטאליטריים אגב, אני זוכר שפעם בוועידות העבודה להקה קיבוצית הייתה רוקדת בפני הרשימה, לא מזכיר לכם את רוסיה בימים הטובים? אני זוכר גם את אחד ממנהיגי תנועת העבודה, יצחק בן אהרון, אם אינני טועה, שאמר לאחר המהפך "צריך להחליף את העם"(דמוקרטיה) או ראש מדינה שאמר "אני ראש ממשלה של 97 אחוז מהעם" (היהודים היו בגרמניה בימים ההם 3 אחוזים) "בלי בג"ץ ובלי בצלם"(שלטון החוק) טוב, וזה רק ירי מהמותן, אז כן, נשמע לי קצת פאשיסטי

שיזכיר כל מדינה שהיא זה לא משנה,

ההבדל הוא שהשיר של הליכוד זה בדיוק כמו להגיד: "המפלגה שולטת בכל בחייך, רק המפלגה היא נכונה"... לפחות ככה לי זה נשמע... להקה רוקדת לא נשמע לי ככה... יצחק בן אהרון (אני גם לא בטוחה אם זה הוא) אמר זאת בציניות, גם אני משתמשת בביטוי הזה או בביטויים דומים בציניות. לגבי שאר הציטוטים, אודה לך אם תאמר לי מי אמר אותם, כדי שאוכל להתיחס בצורה יותר קונקרטית.

.המוסד

New member
כן, ב"ציניות"

יצחק בן אהרון אמר את זה כי נשבר לבו כשמפלגתו איבדה את שלטון הנצח שלה בישראל(טוטאליטריזם) את "אני ראש ממשלה של 97 אחוז מהעם", לא אמר היטלר, אלא רבין וגם אביר שלטון החוק "בלי בג"ץ ובלי בצלם", היה לא אחר מאשר רבין

למעלה