עלי ציון

עלי ציון

עלי גועל אשר נגעל בראותו בחורי חמד, עטופים במלבושם, עומדים ברחובה של עיר, במקום זימה, בעת שירת עגבים מטונפת! איכה אראה באובדן הדרך? ויש שיאמרו.. ויסבירו כמה שזה בעצם שום דבר..? הרחוב חדר, אנו משייכים עצמנו אליו ושום דבר? בחור חסידי, חבוש בחליפתו, בחור ספרדי וליטאי, חבוש בבגדי שחור לבן, מסוגל לעמוד בלב ריקודים מעורבים, מול זמר וזמרת, והוא שם? על אלה אני בוכיה, עיני עיני יורדה מים! האם מישהו מסוגל לקום ולומר `רמה היתה שם בכיכר המשועממים, המתקרא כיכר ציון? אפשר להבין, חוף ירושלים, מול מעללי הצבא, אפשר להבין.. אבל חינגאות בכיכר ציון, בראשון לציון ובנתניה?

סטלנודד

New member
חקר...

צר לי לאכזב אבל ראיתי אותך מצלם בפון את מאיה בוסקילה בכיכר ציון ... אפשר להסביר את זה??

בוודאי

הייתי כדרכי בבר דעת, וכשראיתי את המתחולל, ירדתי עם הפלאפון שלי לצלם מעט, להראות לאנשים ולשתפם בזיעזוע שחוויתי.

פופקס

New member
ואולי תגיב על דברי הטעם של סטלנודד?

סטלנודד הטעים בדברי טעם את פני הדברים באשכול סמוך. על סגנון כתיבתך העשיר והבעת עצר הזעזוע מכל הנושא שמענו מר חקר. אל תהי צדיק בסדום. ואם אתה כזה צדיק, אז למה אתה פונה לחברה שכזו? חברה של נושרים ובחורי ישיבות פוחזים? זו לא אותה שפה.

צדיק בסדום?

אני לא חושב שאני חי בסדום! אני חי אולי בעולם של חוסר תשומת לב ואני מנסה לעורר זאת. איני חושב שמי שהיה שם, נקרא רשע. הוא פשוט לא שם לב.. אגב, בכיכר ציון לא היה רמה, כך שדברי הטעם (לדבריך) של סטלנודד אינם קשורים לשכתבתי.

פופקס

New member
הדיון הוא על הנושא ולא על המקרה

הדיון הוא על הנושא ולא על המקרה הספציפי. אני לא חושב שיש פה חוסר תשומת לב. יש פה בחלק גדול מהמקרים זה השלמת חסר וסקרנות.

סריטה בנשמה!

זה מה שיש לכל המזועזעים והנדהמים למינהם. כשאתם לא הצלחתם לחנך את הנוער ההוא לאהבת הלימוד והתורה לא הזדעזעתם. כשאתם כשלתם כשל נמרץ בהחדרת יראת השמים ללבות הנערים לא שטפה את גווכם זעה קרה. כשהדגשתם השכם והערב את החיצוניות (כובע, חליפה, וכו) על גבי הפנים לא נע לבכם נימה. כעת אתם מזדעקים כשתוצאות שיטת החרדים הרקובה, נשואת החולי והרוע מתפוצצת לכם בכיכר?! הגיע העת לומר לכם את האמת האמיתית, בכל החומרה הראויה! בקדירה שבישלו בה נתבשלו. הנה לכם. נ. ב. אולי אם תצלמו אותם כעת, ישובו לאהוב את התורה והמצווה, אולי.

בדרך שאדם הולך מוליכים אותו....

וזה לא משנה חרדי חילוני או דתי וחברה אם אתם לא מודעים אנחנו דו של משיח הדור האחרון......שבו יהו {ויש} את הירידות הכי חזקות שהיו לעולם החרדי....ולא חסר ליראות את זה היום....

jack ace

New member
יש דברים בגו.. זה כואב וזה

חזק, הרבה מהמקרים האלה הם תוצאה בעיקר בגלל הורים (בעוונותינו הרבים. אבל שלא בכוונה - אין ספק אפילו אם נראה שזה כן בכוונה.) וגם קצת רבנים אשר ניסו לכוון בדרך לא דרך והביאו אותנו עד הלום, גם על אלה אני בוכיה. אותם הורים ורבנים. ובדרך שאדם הולך לא שייך, אחרי כל כך הרבה שינאה וכעס שגרמו לנו ,לא יכלנו כבר להמשיך בדרך השם כי לא ראינו אותה יותר כדרך השם, הכאב והכעס והשינאה עיוורו אותנו לחלוטין. אל לכם לדוננו לחובה, בגלל טעות הורינו ומורינו החמורה שממנה נפלנו לשממה . או לחשבינו לטועים כאשר אמת כבר לא ראינו. וסבל על פנינו לא פסק לרגע, את הורה והמצוה הפלנו כמשא כבר מנשוא. אך לדאבונינו העולם ההוא היה כמשא ללא מטרה , אל שאול תחתיה שנראה שאין בה תקנה, על לבכיה הנוראית מעומקי הנשמה, ואחרי הרבה זמן שוב רוצה לחזור אל חק מחצבתה. אל אבא שבוכה על בניו שנפלו בשביה, וכואב את כאבם ללא הרף. מצטער שניסחפתי קצת. אבל ב"ה ימינך פשוטה לקבל שבים , קבל אותנו באהבה. תודה רבה.

למעלה