עלי כרוב אדום פגומים?

noya1310

New member
עלי כרוב אדום פגומים?

לאחרונה, עלי הכרוב האדום העליונים ואחדים מתחתם, מכוסים במשהו שנראה כמו מחלה כלשהי. יורד כשליש כרוב (וממנו גם צריך לזרוק את האמצע המחובר לשורש), לפני שמגיעים לעלים נקיים. מישהו יודע מה זה? אכן עדיף לזרוק ולא לאכול?

מ ש ה 53

Well-known member
כנימה או עש היסמין. חפשי דרכים אורגניות להיפטר מאלה.

noya1310

New member
הכרוב הפגום

תודה רבה, משה. אני לא "מגננת" את הכרוב, אלא קונה אצל הירקנים ומבשלת אותו בהרתחה ארוכה. חשדתי שהכתמים השחורים הללו לא מבשרים טובות, לכן דאגתי להסיר את כל העלים העליונים (די הרבה) עליהם הוא נמצא לפני ההרתחה. לא יודעת אם הכנימה או העש - מה שזה לא יהיה - עלולים להזיק לבריאות.. אבל לשם יתר בטחון... דעתך? מוזר שאני לא מוצאת כרובים אדומים ללא הפגם הזה כבר הרבה זמן, ובמקומות שונים. אולי "מגיפה" שתוקפת כרוב אדום? התמונה מראה עד כמה פנימה לתוך הכרוב חודרת הצרה הזו. ברכות ושוב תודה, מהיונה

מ ש ה 53

Well-known member
קצת חלבון מן החי עוד לא הזיק לאיש. מעניין שכשיש מכת ארבה,
מותר לאכול את הארבה והוא כשר, אבל האם גם הכנימות או העש כשרים? לפחות עפ"י
חוקי הדת? לא בטוח.

noya1310

New member
אכילת כרוב אדום "פגום"

חחחחח , משה. הדאגה העיקרית שלי, שזה לא יזיק לקיבה ולגוף. האמת היא, שהעלים הפגומים הם גם דקים מאוד ולכן גם לא ראויים לבישול הארוך. גם מסיבה זו הם לא מלהיבים ואני מעדיפה להשליך אותם. אבל טוב לדעת שאם נשאר קצת פה ושם, זה לא יזיק לבריאות. תודה רבה על התיחסותך, משה. נרגעתי (הי-הי-הי...). ברכות, מהיונה.

noya1310

New member
עוד חלקים מושלכים מהכרוב, לצערי. לפעמים נשמר ונשאר פחות מחצי

גם החלק המרכזי (החבן בתמונה), וגם הסיבים המבושלין העבים, שהן פחות טעימים לחך. ראה/ו תמונות.

למעלה