עלית וצליאק.

אמאדנה

New member
רק למען הסדר הטוב...

מכיל גלוטן פחות מ-200PPM זהו בדיוק לפי התקן העולמי והעמותה פרסמה גם הסבר בקשר להערה הזו. קצת צורמת לי אווירת האנטי שנושבת בשירשור הזה. הבנו- נפגעתם וציפיתם ליותר מחברה בסדר גודל כז... ...O.K דיי...לא מספיק כבר? ולא- אני לא שייכת לעלית....

תראי

כשהם רצו לשווק את המוצרים לפסח ושיקנו מהם כמה שיותר, הם ידעו טוב מאוד לשווק את זה בכל נקודות המכירה שקיימות בארץ. גם אם עכשיו הם ממש מתעקשים שזה לא יהיה זמין בצורה כזאת - 2 נקודות מכירה בכל המדינה? 2??? בעיניי זה פשוט זועק שהם עושים את זה רק כדי לסמן
ולצאת ידי חובה.

אמאדנה

New member
תראי...

זה ברור שהשיווק יהיה מסיבי יותר לפני פסח- בכל זאת כל המדינה צורכת מזון כשר לפסח ורק מעטים נזקקים לכשר לצליאק. יש גם את הפן הרווחי של החברה... אלו החיים.... שיקולים של עלות תועלת....ואני בטוחה שמי שמאוג מתעקש יכול להזמין את המוצרים לסופר הקרוב לביתו....

זה בדיוק העניין

מעטים נזקקים לנטול גלוטן, וזה לא מספיק חשוב להם להשקיע באותם מעטים. למרות שמעטים אלה נפגעו מחוסר האחריות שלהם, הם לא מוכנים להשקיע משהו שהוא מעבר למינימום שבמינימום. זה בדיוק העניין - יש את הפן הרווחי של החברה, וזה מה שמעניין את החברה. ואותנו לא מעניין הפן הרווחי של החברה, אותנו מעניין הפן הצרכני שלנו. כפי שעלית רוצה לדאוג לפן הכלכלי כי זה האינטרס שלה, אנחנו רוצים לדאוג לפן הצרכני, לאינטרס שלנו. אם אנחנו לא נדאג לו אף אחד אחר לא ידאג, כפי שעלית מדגימה בצורה מצוינת. לתחושתי, עלית מנסה לצאת ידי חובה ולא באמת לרצות את ציבור הצליאקים. ומכיוון שכך, אני אישית לא מתכוונת להצטרף לצד שדואג לרווחה הכלכלית של עלית. מי שמרגיש אחרת כמובן מוזמן לרכוש מהמוצרים, אני לא מנסה להגיד לאף אחד מה לעשות. אבל אותי עלית כרגע לא משכנעת.

נועית7

New member
אתם מתעלמים מפרט קטן-

המוצרים משווקים גם באינטרנט, משמע גם בקצוות הארץ ניתן להשיגם...

בישולה1

New member
לא יותר קל להכנס לסופר וליקנות?

היום את רוצה ופל למה את צריכה לחכות שבוע? למה אוסם יכולה לייצר ביגלה ולחמית כל השנה ולשווק בסופרים? כי כנראה למנכל עלית אין ילד שרוצה ופל ואומרים לו שאין.

Immigrant

New member
חברים, תפנימו - עלית לא חייבת לנו

כלום. הייתה בעייה/טעות (תקראו לזה איך שתקראו), הפ פירסמו התנצלות. מספיק כבר עם העליהום המטופש הזה. הם לא חייבים כלום לאף אחד. וגם אני לא שייך לעלית.

נכון מאוד, היא לא חייבת כלום

אבל גם אנחנו לא חייבים לקנות את המוצרים של חברה שלא עושה שום מאמצים (או עושה מאמצים למראית עין). מקובל למשל, שברגע שמתגלה שמזון כלשהו מזיק לבריאות הצורכים אותו מורידים אותו מהמדפים ומוסיפים עליו אזהרות. אני לא חושבת שחייבים לעשות את זה, אבל ככה עושים, ואת זה למשל עלית לא התאמצה לעשות. מבחינתם הם הודיעו חד פעמית בעיתון וחד פעמית דרך האגודה, ומי שלא חבר באגודה ולא קרא עיתון באותו יום זו בעיה שלו. עליי זה לא מקובל. התנצלות זה נחמד, אבל התנצלות לא מגנה על הבריאות של כולם אם המוצרים עמדו בסופרים כאילו לא קרה דבר. ואגב, זה לא נכון שעלית לא חייבת לנו כלום. עלית הייתה חייבת לערוך בדיקות על המוצרים לפני ששיווקה אותם, ולא עשתה זאת. עלית הייתה חייבת לפרסם אזהרות על האריזות, ולא עשתה זאת (גם אחרי שנתגלתה הטעות). בקיצור ובשורה התחתונה - עלית לא חייבת לנו כלום. אבל גם אנחנו לא חייבים לקנות את המוצרים שלה. ומי שמרגיש שהחברה מזלזלת בו כצרכן, זכותו להביע זאת כאן בפורום ואף רצוי שיביע זאת.

Immigrant

New member
או קיי, אז הם טעו בבדיקות שהם עשו

והם התנצלו על כך, ומנסים "לתקן" כמה שהם יכולים, אבל הם עדיין לא חייבים כלום לאף אחד. זו חברה שצריכה למכור ולהרוויח כסף ולא שום דבר מעבר לזה.

וזה בדיוק מה שאנחנו טוענים

איפה הבעיה? אותך מה שהם עושים ושום דבר מעבר לזה מספק, את חלקנו לא. בתור צרכנית - זה שחברה לא חייבת לי משהו, לא אומר שאני לא אדרוש. ולא אומר שאני לא אעשה את הבחירות הצרכניות שלי בהתאם למה שהם יתנו או לא יתנו מעבר ל"למכור ולהרוויח כסף ושום דבר מעבר לזה".

marinegirl16

New member
למי שקיבל את המכתב מעלית

יכול לראות שהמוצרים שהם ייצרו כן מכילים גלוטן ברמה ה'מותרת' הם איפלו הוסיפו הסבר! כשקראתי את זה התחלתי לצחוק ורציתי להחטיף בוקס למישהו! ואת זה אני כותבת הרבהההההה אחרי שנרגעתי!!!

אמאדנה

New member
למה סתם לאמר דברים בלי להבין|!!!!!

הרמה המותרת היא מתחת ל-20ppm וזהו התקן העולמי!!! אני מצרפת את ההסבר שפרסמה העמותה: הסבר לגבי הכיתוב "מכיל גלוטן בכמות של עדppm 20 תקנות סימון גלוטן במזון, שהותקנו בישראל בשנת 1996, מחייבות יצרנים לסמן את מוצריהם במילים "מכיל גלוטן", כאשר במזון כלשהו ישנו גלוטן בשיעור כלשהו, כלומר – כל שיעור מעל אפס. מחקרים מראים, שגם במוצרים המתאימים לאוכלוסיית הצליאק, והמציינים שאינם מכילים גלוטן, יש שיעור מזערי של גלוטן. אמצעי המדידה הרגישים ביותר כיום אינם יכולים לאתר כמות הקטנה מ- 20ppm (כלומר, 20 חלקים למיליון – 2 מ"ג גלוטן ב-100 גרם מזון). לכן גם הארגונים המחמירים ביותר בעולם מציעים לקבוע, כי על מנת שמוצר יחשב כמוצר ללא גלוטן, עליו להכיל פחות מ- 20ppm של גלוטן. בנוסף, מחקרים מוכיחים, כי שיעור זה אינו מזיק לחולי צליאק. לכן, המוצרים שיוצרו במהדורה המיוחדת, מסומנים במילים "מכיל גלוטן מתחת ל- 20ppm". הכיתוב מאפשר לעמוד בדרישות החוק הישראלי המחייב לסמן "מכיל גלוטן" כאשר ישנו גלוטן בשיעור כלשהו, אך הוא גם מבהיר לציבור הצליאק, כי לפי הבדיקות שערכנו, המוצרים עומדים בדרישות המקובלות בעולם לגבי מזון המתאים והמיועד לחולי צליאק גם במדינות המחמירות ביותר בקיצור- הכל תקין!!! לא צריך להיות אנטי בכוח!!

נצר1

New member
"כי לפי הבדיקות שערכנו" ?!?!?!?

האם את ערכת את הבדיקות? יחד עם מי ומטעם מי? "גם הארגונים המחמירים ביותר בעולם מציעים לקבוע, כי על מנת שמוצר יחשב כמוצר ללא גלוטן, עליו להכיל פחות מ- 20ppm של גלוטן". למה בישראל צריך לכתוב על כל מוצר מכיל גלוטן ולא בהתאם לתקנים העולמיים?!?!?

חבר'ה, לא לחפש בקטנות

אכן, סימון של מתחת ל 20ppm זה בדיוק התקן העולמי למה שמוגדר "ללא גלוטן". אין למעשה שום הבדל בין סימון של "ללא גלוטן" לבין הסימון שעלית החליטה לסמן, חוץ מהרושם הפלצני המדעי והקטנוני של הסימון החדש הזה. בישראל צריך לכתוב כשמוצר מכיל גלוטן, אבל אין לזה קשר לכך שההגדרה ל"נטול גלוטן" היא מתחת ל 20ppm.

נצר1

New member
שאלתי ברצינות גמורה!!!!!!!!!

אם הוכח כבר מחקרית שפחות מ-20ppm זה כמו ללא גלוטן, וזה תקן מקובל בעולם, אז למה מוצר כזה נחשב בישראל כמכיל גלוטן?!?!?!?!? ואם המוצרים של עלית עומדים בתקן הזה, אז איך זה שאנשים חלו והחברה בחו"ל זיהתה אותם כמכילים גלוטן?!? אולי לא הבנתי נכון.... ואני ברצינות רוצה להבין
או אולי המוצרים שיוצרו לפסח הכילו יותר מה-20ppm והייצור עכשיו יכיל פחות?

המוצרים של פסח לא היו פחות מ 20ppm

בישראל מוצר כזה בהחלט ייחשב ללא גלוטן. והערה קטנה - קצת קשה להבין שאת באמת שואלת, כשיש סימני קריאה אחרי כל משפט. סימן שאלה עם סימן קריאה זה בדרך כלל שאלות רטוריות ומתריסות, בניגוד לשאלות "רגילות" שיש אחריהן רק סימן שאלה...

אמאדנה

New member
אני.... לא ערכתי אף בדיקה

אני בסה"כ מביאה פה את ההסבר של עלית.... אני השתכנעתי.... את קצת פחות....

למעלה