עליסה מארץ הפלאות

Da sweety

New member
עליסה מארץ הפלאות

מקווה שאני פונה לפורום הנכון בשאלה- ערכתי חיפוש בארכיון הפורום ולא נתקלתי בדיון אודות הספר "עליסה בארץ הפלאות" הייתי מעוניינת לדעת קצתיותר על מה שמאחוריו... עניין הסמים בספר והשילוב של המציאות בעיני הסופר המון המון תודה מראש....

Rivendell

New member
עליסה

קיימות כמה תיאוריות. האחת היא באמת שלואיס קרול היה מסומם. תיאוריה אחרת, מעניינת קצת יותר, היא שהוא סבל ממיגרנות חמורות (מיגרנה = כאב ראש חד בצד אחד של הראש שיכול לגרום לעיוותים בשדה הראייה, שינוי גודל של דברים והבזקי צבע). הטענה היא שהוא כתב את עליסה בהשפעת הדברים שחווה כשהיה בהתקף מיגרנה. בתור אחת שסובלת ממיגרנות, זה אפילו נשמע לי אמין

ציפי ג

New member
דווקא היה דיון על הסופר

אני לא יודעת מה מקור ההשראה שלו, ואני לא יודעת איך מרגישים כשמשתמשים בסמים, אבל הכל זה ספקולציות לדעתי.

ורדה ש

New member
אליס - למי שמוכן להשקיע מאמץ

יש תרגום מלא ומדוייק (לא דומה לכל העיבודים שנעשו בשביל ילדים) הוא נקרא: "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות" והוא כולל הערות והארות בשוליים על חייו של המחבר, על חייה של אליס ועוד המון הסברים חשובים. את כל ההסברים האלה כתב גרדנר מרטין, ותרגמה לעברית עם תוספות והרחבות - רנה לטווין. יצא ב - 1997 ע"י המפעל לתרגום ספרי מופת, ספרי סימן קריאה.

Boojie

New member
בתור עוד אחת שסובלת ממיגרנות,

וגם מאוד אוהבת את לואיס קרול, אני רוצה להזכיר כאן כמה נקודות שאנשים נוטים לשכוח - קודם כל, לואיס קרול היה בלשן, וזה מורגש מאד בספרים שלו. שנית, לואיס קרול היה לוגיקן ומשחר נעוריו נהנה לשחק עם לוגיקה ולעשות איתה כל מיני שטויות, וגם זה מאד מורגש בספרים שלו. ושלישית, באופן מדהים למדי, סופרים מסוגלים לכתוב שטויות מופרעות לחלוטין גם בלי להשתמש בסמים או לסבול ממיגרנות לצורך העניין. אבל מכיוון שכבר יש ויכוח נמרץ ביותר בנושא בפורום מד"ב בעצם רגעים אלה, אני ארד מזה כאן. לא יכולה בסטריאו...
אגב, מישהי שידוע שיצרה בעקבות מיגרנה היא דווקא הילדגרד פון בינגן, מלחינה ונזירה (ואפילו קדושה קתולית) מתקופת המאה ה-12, שיצרה בעקבות "חזיונות" שהיו לה בגלל התקפי מיגרנה. וגם חלק מהיצירות של ואן גוך גרמו לכמה וכמה חוקרים לחשוב שהוא סבל מהתקפי מיגרנה, למרות שאני לא יודעת אם זה אושר. ועוד אגב אחרון - הסוג הזה של מיגרנה (שבו יש הבזקי אור ועיוותי ראייה) קרוי "מיגרנה קלאסית", והוא דווקא הסוג הנדיר ביותר.

למעלה