אני קצת מוטרדת ממשפטים שכתבת...
הי לילה, אני רוצה להתיחס לכמה דברים שכתבת: * זה משחזר אותי בגילו. כתבתי כאן כבר כמה פעמים על המאמר הנפלא "רוחות רפאים בחדר הילדים". אמנם זה לא בדיוק כמו הדינמיקה עליה מדובר במאמר- שלא לדבר על ה מקרים המאד קשים של תינוקות בסיכון עליהם מדווח במאמר, אבל... חשוב לכולנו, עם כל הגנטיקה ועם חוויות הילדות, לזכור ולחשוב שילדינו הם ישויות נפרדות מאתנו. נניח שעומר לא סובל ממה שאת סבלת, אבל את בחרדות המוצדקות שלך- תכניסי אותו למשבצת שאינה מתאימה לו. לא מגיע לך ולא מגיע לו. אני ברורה. אני באופן אישי, עוברת עכשיו חוויה רגשית הקשורה לאחד מילדי. זוהי חוויה שלי- וגם שלו. אבל, לי יש קושי עם החוויה, ואני צריכה להזכיר לעצמי כל הזמן- שהוא שונה ממני, שאולי ירש ממניכל מיני דברים, ואולי גם את הקושי המסויים, אבל אין זה אומר שהוא יגיב כמוני על הקושי- הוא הבן שלי- תוצר של אב ואם וסביבה אחרת- לא העתק מושלם שלי. זה לא פשוט. זה לא אומר שלא אדבר איתו, והוא כבר קצת גדול- אז זה אחרת מאשר את ועמר, אבל אני מוכנה לכך- שמאחר והוא לא קטין, ומאחר והוא נבדל ממני, יכול להיות שיגיב בכל מיני דרכים, וביהן- אמא- אני מסתדר עם מה שאת רואה ומרגישה... בהחלט "צרות גדולות" לעומת צרות קטנות של קטנים.... והמשפט השני * אני מחכה למבחני המחוננות של סוף כתה ב'. יש עם משפט זה, לדעתי כמה בעיות. * סוף כתה ב' זה עוד הרבה זמן, ואם ישנה אכן בעיה, צריך להתחיל להתמודד אתה עכשיו- כדי שלא יתייג כבר שנתיים ימים. * מחשבה זו, מעררת ציפיות, אתן יולכ לבוא אכזבה, במקרה שלא יעבור את רף המחננות. * בני, שהזכרתי כבר, הודגר ככזה, לא בבמסרת SCREENING שלא היה אז בעירנו, אמר לי מתי שהוא בתיכוןאמא, גם ילד מחונן צריך לעשות שיעורי בית, צריך התאמן במתמטיקה בבית. * ואם מסתבר שאין בעיות, כפי שהיו לך- הרי שאכן, כאשר נכנסים ללחץ, ומתרכזים במעורבות באחריות לגבי מה שקורה עם הילד- הילד לומד שהאחריות היא אצל אמא או אבא ולא אצלו. גם מורותיהן של בני וביתי לימדו מעל 30 ילד- ומעולם, פרט לביתי - בראשית כתב א' - לא לקחתי אחריות על חובותיה כלפי בית הספר. רק בהתחלה, עם המעבר לכתה' א- למדתי אותה מהוא תפקידה החדש, בבית הספר, לעומת המצב בגן. לא בדקתי יומנים, לא בדקתי מחברות, והעברתי למורה את תפיסת עולמי- הזהה לתפיסת עולמה של וורד4, כפי שהוצגה על ידה. הם צמחו כילדים אחראים- יותר או פחות. אם היה קושי- אם המורה העירה- דברנו על תוצאות מעשיהם/ אי מעשיהם. אני הייתי בשטח לרשותם- אם צריכים את עזרתי. לא התערבתי, לא בדקתי. אני לא מורה של ילדי. אני אמא. דסי