"עלינו כיתה"

• פותח הנושא saga
  • פורסם בתאריך

saga

New member
"עלינו כיתה"../images/Emo4.gif

אז זהו עכשיו זה רשמי, האיקקלומין נכשל ובגדול. היום הרופאה הודיעה לי שהגיע הזמן לעבור הלאה, אחרי נסיונות טבעיים וארבעה נסיונות של איקקלומין (ואפילו אסטרופם לחיזוק) אנחנו עולים דרגה, לרופא מומחה, לצילום רחם, לבדיקת זרע והכי גרוע - לזריקות
מה אני אגיד לכם ?! בחיים שלי לא חשבתי שאני אגיע לשלב הזה, הייתי בטוחה שדווקא בשבילי האיקקלומין יעבוד ותוך חודשיים שלושה כל בעיותי ייפתרו, איזו תמימות...איזו טפשות... אף אחד לא יודע ל מצבנו, ועכשיו נראה שהעמדת הפנים וההכחשות ימשכו עוד הרבה זמן, מזל שיש לי אתכן/כם אז בנוסף ל"באסה" שנחתה עלי יש לי גם שאלות: לגבי צילום הרחם - מה זה הבלון הזה שכולם מדברים עליו ? ולגבי בדיקת הזרע - אני אשמח אם תוכלו לפרט לי על התהליך ? בזמנו דיברו כאן בפורום על אפשרות לבצע את זה בבית ואחר כך להעביר את ישר למעבדה ? נכון ? או שאני מתבלבלת ? בקיצור, אני צריכה הסברים אז תודה מראש על הכתף, ההבנה והתשובות

neta2

New member
היי סאגה../images/Emo13.gif

ראשית מאד מצטערת על השלילי.
שנית, בדיקת זרע אכן ניתן לעשות בבית, לפחות האיש שלי עשה זאת! לוקחים מהאחות בקופה כוס סטרילית ויש פרק זמן מסוים שעליו להחזיר זאת למעבדה מרגע נתינת הזרע. נדמה לי שעד 30 דקות. או שישעשה זאת במרפאה שזאת כמובן גם אפשרות..
צילום רחם מסרתי לך את כל הפרטים שהיו ברשותי במסר, ואם יש לך עוד אני תמיד אשמח לעזור. מקוה שהכל יעבור חלק ושהמעבר לזריקות יעשה לכם רק טוב.. בהצלחה

kasa

New member
ברוכה הבאה לכיתתי !!../images/Emo140.gif

הי, סאגה, נראה לי שאנחנו בדיוק באותו המצב. גם אני עברתי 3-4 מחזורי איקקלומין + אסטרופם, ושום תוצאה חיובית לא נראתה באופק... האיקקלומין אומנם השפיע על התפתחות זקיקים, אבל מהם לא צמחה הישועה.... אני ממש לפני צילום רחם. בדיקת זרע כבר עשינו (די בהתחלה). ולדברי הרופא נתחיל כנראה עם זריקות והזרעות אחרי הצילום. לאחר ראיונות מאולתרים שערכתי כמעט לכל מטופלת שהגיעה למרפאה, והדעות על צילום הרחם - אני שוקלת לעשותו בהרדמה. גם אני כמוך, חשבתי שאם יהיו בעיות - הן בטח יפתרו די מהר עם האיקקלומין...(ומישהי שאני מכירה ילדה לא מזמן בן בעקבות טיפול איקקלומין, מה שנתן לי עוד סיבה לאופטימיות), אבל - זה לא כך. מסתבר. אני מאוד מבינה את מה שאת מרגישה, ואני מקווה שנסיים בכיתב הזאת, ולא נעלה כיתה נוספת. לגבי בדיקת הזרע - בעלי היה צריך לעשות אותה במעבדה, ולא בבית. חוויה לא מרנינה, אבל - זה באמת כלום לעומת החוויות שלנו.... אבל - אולי אפשר גם אחרת. תבררי במעבדה. אגב, איפה את מטופלת ?!? וכמובן, המון
שרית

פפושקי

New member
גם אני מצטרפת לכיתה שלכם או לפחות

ככה נראה לי. אני לאחר 3 מחזורי איקקלומין ואסטרופם ורירית שמסרבת להתפחת! אז לפני מה שהרופא אמר בפעם הקודמת, נראה שהפעם נעבור להזרעות (אני מניחה בשילוב עם זריקות). אני יודעת שבשלב זה עדיין לא שולחים לצילום רחם. אולי אני טועה וכדאי לי להתעקש על זה? מה אתם אומרים?

kasa

New member
אני הייתי שמחה לוותר על צילום

רחם
או לפחות לדחות אותו, וקשה לי להאמין שהייתי מבקשת מהרופא שישלח אותי לצילום, אם הוא לא היה יוזם זאת... הבנתי שיש גישות שונות לעניין. יש כאלה ששולחים ממש לפני IVF ויש כאלה ששולחים כבר בהתחלה. אני, אישית, חושבת שזה מאוד רציונלי ונכון לשלוח כבר בהתחלה. כי אם יש בעיה ברחם - שום הזרעה ושום דבר לא יעזור, ואולי עדיף לדעת זאת כבר בהתחלה ולטפל בהתאם, במקום להלעיט את הגוף בהורמונים, כשהבעיה בכלל במקום אחר... אבל - אולי זה סתם ´דיסוננס-קוגנטיבי´, ושכנוע עצמי שאני עושה לפני הצילום הקרב ובא....
בכל אופן, אני נשלחתי לצילום רחם לאחר 3 מחזורי איקקלומין+אסטרופם, ולפני הזרעות, וזריקות.

פפושקי

New member
תודה kasa. אולי את צודקת וחבל לי

להלעיט את עצמי בהורמונים. לא יודעת למה, אבל יש לי הרגשה שדווקא בצילום רחם יגלו משהו. דרך אגב אני רגישה ליוד. מישהו יודע איך מבצעים את הבדיקה הזו בשיטה אחרת?

אם את רגישה ליוד

את צריכה לעשות אקוויסט. בגלל הרגישות ליוד זה יהיה ע"ח הקופה.
מרב

kasa

New member
מרבוש ! מה זה אקוויסט ?

זה פחות נורא מצילום רחם ?!? איך זה הולך ? פשוט מדווחים על רגישות ליוד וזהו ?! או שמישהו גם בודק את זה ?!

את השאלה הזו צריך להפנות למיכל ק-ש

או לענת איתן. הן עשו את הבדיקה. לא יודעת אם זה פחות נורא מצילום רחם. אומרים שכן. אני מניחה שלא ניתן סתם להגיד "אני רגישה ליוד" ולקבל את הבדיקה. בתקופה שבה קופ"ח חוסכת בכל חלקה טובה, אני מאמינה שהם גם בודקים את הדברים. צילום רחם זו לא בדיקה נעימה, אבל גם לא משהו שכדאי בגללו לקלקל את היחסים עם קופ"ח שאנחנו כה זקוקות לה, לצערנו.
מרב

kasa

New member
אם את רגישה ליוד - את חייבת לדווח

על זה לרופא !!! אני לא יודעת מה האלטרנטיבה (אולי אקוויסט ?!), אבל - את חייבת לדווח ! (ככה קראתי בהוראות...וחשבתי בעצמי לדווח, מרוב פחד, ולהתחמק מהצילום הזה...
) תנסי להתייעץ עם הרופא/המרפאה לגבי העניין, ולברר באמת מה האלטרנטיבה. בכל מקרה, אם יש לך איזושהיא סיבה לחשוש שהצילום עלול לגלות משהו - לדעתי, כדאי לך לבצע אותו בשלב מוקדם, ולא להלעיט את גופך בהורמונים לשווא.

קייצית

New member
אסור לעשות צילום רחם כשרגישים ליוד

לי בגלל תת-פעילות של בלוטת התריס אסור היה לבצע צילום רחם (כמעט עשו לי..., וברגע האחרון "ניצלתי"). עשיתי בדיקת אקוויסט במקום שעולה קצת יותר, אבל קיבלתי החזר מהקופה.

קייצית

New member
היי קאסה

אקוויסט זה סוג של צילום רחם שמתשמש בחומר אחר לא יוד, שהוא הרבה יותר יקר. (אני קיבלתי החזר מקופ"ח על החומר שקניתי). הבדיקה כך נאמרה לי פחות טובה ומדוייקת, אבל שמעתי גם דעות אחרות שהבדיקה מעולה. הבדיקה הרבה יותר ידידותית מצילום עם יוד. זה היה מזמן ולצערי זה כל מה שאני זוכרת.

סאגה

מצטערת על הכישלון הנוסף
לדעתי זה חוסר אחריות מצד הרופאה שלך לתת לך איקקלומין לפני שעשיתם בכלל בדיקת זרע שהיא בדיקה כל-כך פשוטה ולא פולשנית. מקווה שהזרע כמובן יהיה תקין אבל אם לא אז זה סתם לקחת איקקלומין לשווא וזה מקומם אותי מאוד
טוב שאתם עוברים ממנה אל מומחה ואני מאחלת לכם המון בהצלחה
אין לי מושג לגבי הבלון בציךלום רחם. אני עברתי צילום רחם לפני שנים בשיטה הישנה והכואבת

bolle

New member
../images/Emo140.gifאת לא לבד אנחנו באותו מצב

אחרי מחזור שלישי של איקקלומין + הזרעה ראשונה שנכשלה +בדיקת זרע טובה בדרך לצילום רחם עוד השבוע. אם הבדיקה שלך לפני יום שלישי אשמח לשמוע ואם לא אני אשמח לעדכן אותך ביום רביעי ב"ה שהכול יעבור בשלום רק בשרות טובות אצל כולנו אתי

LeeLoo1

New member
הי סגא...

את לא לבד... אני גם עברתי חודש האחרון לזריקות... לגבי צילום הרחם תבררי על שיטת הבלון.. שמעתי שזה פחות כואב! אני עשיתי צילום רחם רגיל וכאב לי... אז עדיף לבדוק אופציות... לגבי בדיקת זרע, אז אפשר בבית אבל להביא את הזרע תוך שעה למעבדה. לגבי הזריקות אני גם פחדתי אבל עברתי את זה והשד לא נורא!!! בהצלחה

orp

New member
גם אני עליתי כיתה ../images/Emo140.gif

אפילו הרופא הנחמד שלי כך אמר לי "אנחנו עולים כיתה" האמת שדיי הייתי מוכנה לזה , אני סך הכל אחריי מחזור אחד של איקקלומין וזה ממש לא עזר לא היה פשוט ביוץ ואז הרופא שלי טען שאין מה לחכות , אומנם יש לי הרבה זקיקים אך ביוץ אין אז לכן אני עולה כיתה . אני דיי שמחה שהרופא שלי לא הולך סחור סחור אלא פשוט מנסה למצוא דרך לעזור גם אם זה להזריק זריקות , אני עוד כמה זמן אמורה להתחיל להזריק לעצמי גונל פ , הבנתי מהבנות פה שזה לא סוף העולם לכן אני מאחלת לך ולי שנצליח בכיתה הזו ושיהיה בהצלחה

אופה3

New member
לעלות כיתה זה לא תמיד נורא, ההיפך

יכול רק לעזור, מקווה שקיבלתם את התשובות שחיפשתן, בכל אופן, גם להזריק זה לא נורא בהצלחה האופה

saga

New member
תודה לכולכן על העידוד ../images/Emo24.gif

קודם כל אני שמחה לראות שאני לא לבד, קור הרוח שאתן משדרות לגבי כל התהליכים (הצילום, הזריקות וכו´...) מפיג קצת את החששות שלי, הצלחתן לשפר את הרגשתי. בדיקת זרע נעשה עוד השבוע, וצילום הרחם יגיע בשלב קצת יותר מאוחר, עוד איזה שבועיים בערך כי צריך להמתין לבואה של המכשפה וכשנהייה עם תוצאות כל הבדיקות נלך לבנות פרוטוקול אני מניחה שבקי צודקת ולעבור כיתה זה לא בהכרח דבר שלילי, אחרי הכל זה מקרב אותנו למטרה המיוחלת (אני מקווה...) אז תודה לכולכן, ואם מישהי יודעת עוד פרטים על הבלון, אשמח לשמוע

אופה3

New member
סאגה בדרך כלל אני צודקת גם שאני

טועה, סתם ככה בעלי אומר. אבל לעבור כיתה זה בהחלט לא דבר שלילי, זה בסה"כ, עוד שלב בלחימה המתמשכת שלנו למען תינוק משלנו, בחתירה החזקה למען הילד. חוץ מזה זה רק יכול לעזור, ותאמיני לי שהצילום רחם בכלל לא נורא כמו שאת חושבת, אני עברתי אותו, ואם אני עברתי אז כולם יכולים, תקראי מה שכתבתי למטה לרוצה ילד. בכל אופן בהצלחה, האופה

למעלה