עלים

royarad1

New member
עלים

שלום מצורפת תמונה האם זה נורמלי או שמשהו לא בסדר העלים חומים בקצוות תודה רועי

minigan

New member
קצוות חומים ברוזמרין

ממה שהצלחתי להתרשם מתצלום של בונסאי הרוזמרין שלך: אחוז קטן של העלים מתייבשים בקצוות. שאלות: האם המצב הולך ומחמיר (יותר עלים ויותר התייבשות), ללא שינוי או משתפר עם הזמן. מה אחוז העלים הפגועים בצמח? האם הם מתרכזים באזורים מסויימים? האם העלים הפגועים דביקים ? מה שרואים בתצלום לא נראה כבעיה קריטית אבל בכל זאת מענה לשאלותי יאפשר סיוע (לא סיכול) ממוקד.

royarad1

New member
תשובה

אז ככה המצב הוא כזה הורדתי את העלים היבשים אך התופעה חזרה אבל יש לבלוב חדש אז קצת קשה לומר. 1% מכל העלים הם כך כל העלים דביקים קצת אין הבדל בין עלה פגום לאחר הם בכל מקום (לא מתרכזים במקום ספציפי)

minigan

New member
עלים דביקים ברוזמרין

אכן מהתצלום העלים נראים גבשושיים ולכן שאלתי לגבי הדביקות. דביקות העלים מעידה כנראה על קיומם של כנימות על הצמח. החומר הדביק מכונה "טל דבש" ולמעשה הינו הפרשה של כנימות. כדי לטפל בכנימות ישנם דרכים שונות וחומרים טבעיים יותר ופחות. הטיפול הבסיסי הינו שטיפת העלים בשפריצר בלחץ מים אך יעילותו חלקית ביותר. אני ממליץ להשתמש בחומר הדברה סיסטמי החודר לצמח דרך השורשים ולמעשה "מחסן" את הצמח נגד חרקים מוצצים (כדוגמת הכנימות) למשך מספר חודשים. החומר נקרא קונפידור והמינון כ-0.5 סמ"ק לצמח קטן. קרא בעיון את ההוראות על האריזה. הנושא נדון בעבר בהרחבה בפורום ולכן מומלץ לעיין בדפים קודמים. בהצלחה

royarad1

New member
שאלה

האם יכןך להיות שהעלים נהיו כך בגלל עודף השקייה ??? כי לפני כחודשיים היו לי כנימות ונתתי קונפידור . תודה מראש רועי

minigan

New member
שאלה מעניינת

קצת קשה לתת דיאגנוזה בהתכתבות אבל לפי התצלום לא נראה לי בעיית השקיה. מה המינון שנתת מהקונפידור? בהגמעה או ברסוס?

royarad1

New member
מינון כמו שאמרתה 0.5

לא בריסוס עם מזרק כזה שמגיע בחבילה שאלה יש אפשרות שאני יבוא אולי ביום ראשון למיני ישראל ומישהו יסתכל ויגיד לי מה נראת לו הבעיה או פשוט לנסוע עד לכפר אדומים זה ממש רחוק . תודה מראש רועי ערד

minigan

New member
אתה מוזמן

מוזמן להגיע למיני-גןבלטרון. נא לתאם מועד איתי אישית 052-2875245 יוסי

royarad1

New member
עדיין לא עלים חומים בקצבות

היי יוסי , הייתי אצלך במיני גן לפני כשבועיים ובהמלצתך נתתי עוד קונפידור וגם גזמתי את העלים הבעייתים אך המצב דיי דומה יש פחות עלים חומין בקצבות אך הם עדיין ישנם. וניתן לראות שגם בניצנים החדשים יש כמה עלים בודדים עם קצבות חומים. אני גם משקה פחות ןנותן יותר שמש. מה עוד אני יכול לעשות האם זהו סופו של העץ? בתודה מראש רועי ערד .

למעלה