עלים צהובים

NOMIS

New member
עלים צהובים

בחודש האחרון כל צמחי הבית שלי מצהיבים ונראים לי כי סופם קרב, וזאת למרות השקייה מבוקרת ודישון שבועי בחומר דישון שאנו מדשנים את צמחי הגינה (באמצעות מדשנת). מה עושים, האם יש פתרון שיכול להציל את מה שעדיין ניתל להציל? (אלו הם צמחים בני כ- 4 שנים לפחות אשר עד לפני כחודש נראו מצויין)

adigreen

New member
לעניות דעתי

דבר ראשון להפסיק מייד לדשן לדעתי גם להקטין את כמות המים באופן זמני. לראות אם המצב ישתפר. אלעד

התשובה מיועדת גם לגלית.

תראו אנני מומחה ,אבל מנסיוני הרבבטיפול בצמחים גוססים אני יכול לומר שצמחים מצהיבים או בהירים הם איתות חריף של מערכת הגנה של הצמח המאותת על מצוקה מסיומת. אים נראים כתמים בהירים או צהובים זוהי אולי מחלה ואים הצמח כולו מצהיב רצוי לתת לצמח ברזל -בצורה מבוקרת בהתאם להוראות היצרן ,ברזל מרוכז ניתן לרכוש במשתלות וברשתות הפירזול.אצלי זה עזר מקווה שגם אצלכם!. אים כעבור יומיים תמימים הצמח איננו מירק את עליו. זהוא סימן למחלה ולא להצהבה מחוסר ברזל-שנובע לעיתים מדישון והשקייה מופרזים. מקווה שהצמחים יתרפאו ב"ה במהירות הבזק! מקווה שתופתעו לטובה סער השמיים.

מוטי בר

New member
א. להסיר את כל התחתיות מתחת לעציצי

ם כי עודפי המים מתוך העציץ,(בהנחה שמשקים עד נגירה), נספגים שוב בקרקע וזה יוצר המלחת כל בית השורשים כי אין מספיק שטיפות של הכלור והמלחים. ב. להפסיק דחוף את כל הדישונים כי כל שבוע זה ממש מוגזם מאוד. ג. יתכן מאוד כי יש מחלה או מחלות או מזיקים הגורמים לבעיה. ד. יתכן שפשוט זיקנה של העלים גורמת להם להצהיב, והשאלה אם יש עלים בריאים חדשים על הצמחים או לא. כל מידע נוסף יעזור לי לעזור לך יותר. בהצלחה.

אגרונום אריאל שי צמחים מצהיבים

כאשר מדובר בצמחים בני 4 שנים שמצהיבים מזה חודש, הדעה נוטה לאפשרות שישנה בעיית המלחה, או ירידת PH דרסטית ל - 3 ואולי גם פטריית קרקע או זחל שקדח בבית השורשים. אין לשכוח את ימי החמסין שגרמו להרבה צמחים לסבול ולמות והסימנים דומים. ברור שתמות עלים עם עודף מים מחריפה את הנזק. באם ניתן לחפור/לשלוף צמח ולבדוק את מצב השורשים (מתים יבשים? מסריחים מעודף מיים? סימני אכילה של חרקים או מציצה של כנימות) התמונה תתבהר.

למעלה