עלים לתרופה

עלים לתרופה

"...וגם כבר החייתי בזה כמה נפשות בעזרת השם יתברך, והוא מה שאמרו רבותינו זכרונם לברכה שם על פסוק אך לא בעי ישלח יד אם בפידו להם שוע , שאפילו אין ישראל עושין מצוה לפני אלא מעט כפיד של תרנגולין שמנקרין באשפה אני מצרפו לחשבון גדול וכו´, ראה בני והבן וכל השומעים לקולי , איך מפרש ומבאר ומרמז במאמר זה כל מה שאנו עוסקין לדבר הרבה בענין ההתחזקות על פי התורה הנוראה על פסוק: אזמרה לאלקי בעודי וכו´. וכן מבאר ביותר, שאפילו אין ישראל עושין מצוות אלא כתרנגול, המנקר באשפה הוא מצרפו לחשבון גדול, ואני מחיה את עצמי בזה מאד, כי הטוב שלנו הוא ממש כתרנגול המנקר באשפה שמתוך האשפה הוא מוציא איזה חצי גרעין של שעורים או חטים וכיוצא. וכן חוזר ומחפש כל היום עד שמוצא בכל פעם איזה חלק מפרור לחם המוטל באשפה ובזה מחיה עצמו. והשם יתברך ברחמיו העצומים מבקש מישראל עם קרובו שעל כל פנים יחיו עצמן בזה. כי הוא מצרפן לחשבון גדול כנ"ל. ואל ישגיחו על היסורים וההרפתקאות וכו´ העוברים על כל אחד בגוף ונפש. כי כולם ברחמים גדולים ובחסד לטובה הנצחית כמו שאמרו שם מקודם אבל ישראל אני פורע מהם מעט מעט כפיד של תרנגולין שמנקרין באשפה. דבר אחר אפלו אין עושין מצוה וכו´ כנ"ל. דבר אחר בשכר שמשועין לפני אני אושיע אותם. והיינו דאמר רבא מאי דכתיב ואנכי אפדם וכו´ עיין שם כל זה היטב ותביט ותראה ותבין נפלאות והתחזקות נפלא עד אין קץ. אך לולא חסדי ה´ אשר גברו עלינו שזכינו לשמוע מה ששמענו מהנחל נובע מקור חכמה זכרונו לברכה בענין זה. בודאי לא היינו מבינים כל זה מדברי חכמינו זכרונם לברכה, אך עתה אחרי אשר האיר עינינו במחשכים כאלה. כי הוא גולה עמקות מני חשך. על ידי זה בחסדו הגדול גם אנו זוכים למצוא בדברי חכמינו זכרונם לברכה שכוונו ברוח קדשם לדבריו האמתיים והעמוקים מאד. כי אמת הוא אחד. מה גדלו מעשיך ה´ מאד עמקו מחשבותיך. לחיותנו כיום הזה בדורות הללו וכו´. ואתם תבינו בני ואחי ורעי כי כל דברי חכמינו זכרונם לברכה הנ"ל קשורים ומחוברים זה בזה היטב. כי הזהירו אותנו לבל יבהלו אותנו רעיונינו היסורים וההרפתקאות העוברים על כל אחד וחסרון הפרנסה וכו´. כי כל היסורים הם בחסד למי שמסתכל עליהם. כי בצר הרחבת לי וכו´ כמבאר בדבריו זכרונו לברכה. כי כל היסורים הם רק כתרנגול המנקר באשפה. והכל לטובה גדולה לנצח, כי נפרע מישראל מעט מעט. כדי שיזכו ישראל לעולם הבא כמבואר שם אחר כך. ואם תרצה לומר האמת הוא בודאי כך. אבל במה אזכה לעולם הבא מאחר שאני יודע בנפשי מיאוס מעשי ומיעוט מצוותי ותורותי. על זה אמרו מיד. דבר אחר אפילו אין ישראל עושין מצוה לפני אלא כפיד של תרנגולין שמנקרין באשפה. אני מצרפו לחשבון גדול, ואם תאמר אף על פי כן גם אלו היסורים וכו´ אף על פי שהם בחסד גדול לפי רבוי עוונותי ולא כחטאינו עשה לנו וכו´ אף על פי כן אין לי כח לסבל אותם. כי כחי חלש ודל. על זה אמרו מיד דבר אחר בשכר שמשועין לפני אני אושיע אותם, הינו כאומר הלא יש לך עצה גדולה ובית מנוס נפלא לזעוק ולשוע לפניו יתברך ובודאי יושיעך כנ"ל. ויש בזה הרבה לדבר. אך אי אפשר על פני השדה. וזמן תפלת המנחה ממשמש לבוא. ודי בזה כעת להחפצים באמת להתחדש על ידי זה להתחיל לילך בדברינו שדברנו בזה להתחיל בהם מחדש ממש. וכל אחד לפי ערכו יכול להבין מזה התחזקות נפלא עד אין סוף ואין תכלית, כי עקר הוא התחזקות רק חזק ואמץ. כי ה´ אתנו. כי הוא יתברך מלא רחמים. וחסדי ה´ כי לא תמנו וכו´. "

ליקוטי תפילות

אמר, שעכשיו שיצאו התפילות שלו בעולם, עתידין ליתן דין וחשבון כשהולך יום אחד שאין אומרים אותם. ובצירוף הכרח התורה להתפילה יבוא לנו שכמו כן בסוף ימיו, והעיקר אחר הסתלקותו, שזכינו לתורתו בספרי ליקוטי הלכות עתידין ליתן דין וחשבון כשהולך יום שאין לומדים אותם. ואמר על התפילות שלו "תכתב זאת לדור אחרון ועם נברא יהלל יה", עתיד להבראות עם שיהללו יה באלו התפילות. התפילות גבוהים מרוח הקודש כי הם נמשכים משער החמישים. ואמר כי הרבה אנשים זכו כבר לגן עדן על ידי התפילות שלו. אשרינו שזכינו להכיר את רבי נתן שרבינו אמר עליו שהוא נשמה חדשה שעוד לא היתה בעולם

למעלה