עלילות שווא

s h o o s h a

New member
הטרדה מינית ועלילות שווא

הטרדה מינית הפכה להיות נגע בחברה שלנו. והאלימות במשפחה אינה מפגרת אחריה. לא שלא היתה כזו גם בשנים קודמות אלא שהתהודה לה זוכים הנושאים בשנים האחרונות, המודעות הגבוהה לנושאים, העלתה זאת לראש סדר העדיפויות. אלא מה? נשים מצאו כי ישנה דרך קלה ופשוטה 'להעניש' ו'לנקום' בגברים ולקחו את החוק שנועד להגן עליהן ומתחו אותו מעבר לכל פרופורציה. אמירה מסוג של 'את נראית מצוין' או 'הבגד מחמיא לך' או 'הסתפרת והתספורת הולמת אותך להפליא והאיפור מדגיש את תווי פניך' בקלות יכול להפוך לתלונה בגין הטרדה מינית. שלא לדבר על העללת עלילה כי בזמן ששהתה בחדר עם הבוס, הוא ניסה לחבק/ לנשק/ לגעת באברים מוצנעים. ולצערנו, תלונה כזו מייד גורמת למעצרו של החשוד הפוטנציאלי, עפ"י רוב גם נחשפים כל פרטיו [עוד בטרם הוכח כי אכן המיוחס לו נכון] וחייו הופכים לגהינום. לאור כל האמור לעיל אנחנו מבקשים להכניס סעיף מסייג בחוק ההטרדה המינית. הסעיף יתייחס לשני נושאים: 1. נשים אשר שמו לעצמן מטרה להרוס חייו של גבר והעלילו עליו כי הטריד אותן מינית או שנהג בהן באלימות. 2. אי פרסום פרטי החשוד. 1. נשים שהעלילו על גבר אישה אשר יוכח מעבר לכל ספק כי אין כל קשר בין תלונתה נגד הגבר לבין אירוע אשר לכאורה התרחש תועמד לדין בגין מסירת עדות שקר, ניסיון להרע ולהזיק ועונשה יהיה עונש מאסר בפועל וקנס כספי גבוה. כמו כן, פרטיה יפורסמו לידיעת הציבור הרחב. 2. פרסום פרטי חשוד לא יפורסמו כל פרטים מזהים אודות החשוד עד אשר תוכח אשמתו מעבר לכל ספק. ראוי לציין כי נושא ההטרדות המיניות הנו נושא חשוב וכאוב ואנו נעשה כמיטב יכולתנו להיאבק בתופעה ולגנות כל מי שינהג באופן שיבזה נשים אולם מאידך, חובה עלינו לגנות נשים אשר לקחו את החוק הזה ועשו ממנו כלי ניגוח ורצח אופי. האמור לעיל נכון גם לגבי נשים אשר מעלילות על בני זוגם כי תקפו אותן או נקטו נגדן באלימות פיזית ומנצלות את הקלות שבה נעצרים הגברים בשל תלונות מסוג זה ועושות שימוש לרעה ב'כוח' שניתן בידן כדי להתעלל ולהתעמר בגברים. כדי לקדם את הנושא החשוב אנו מבקשים מכל אחד ואחת מכם לחתום על העצומה [שם ושם משפחה וכתובת דוא"ל פעילה] אשר תועבר אל הכנסת ואל שר המשפטים.

חוקים..

שחייבים להכניס אותם כמה שיותר מהר כדי למנוע כמה שיותר התעללות של הנשים על ידי תלונות שווא שהן ידעו שיש להן מה להפסיד..

הקפדה יתרה

כל מקרה חייב להשקל לגופו. ציינתי בעבר שככל שיתרבו תלונות האמת, כך גם יתרבו תלונות השקר. כמובן שבמידה וימצא שמתלוננת מסרה תלונת שווא וכלל לא משנה הסיבה לכך, יש להחמיר עמה באותה מידה כפי שמחמירים עם נאשם שהתלונה שנמסרה כנגדו נמצאה מוצדקת. אדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו ועד אז יש להקפיד הקפדה יתרה על שמירת זכויותיו כפי שציינה שוש. בהזדמנות זאת אני רוצה להעלות על נס את דבריה של שולמית אלוני בהקשר לפרשת רמון. שולמית אלוני כמי שפעלה בעבר במרץ כנגד הפרת זכויות אדם בכלל וזכויות הנשים בפרט, היא אולי האחרונה שבאחרונות שתתמוך בהטרדה מינית ואם היא טוענת שלא כל תלונה הינה מוצדקת וישנן תלונות סרק שאין בהן ממש ועלולות לגרום רק נזק לנאשם ולנושא עצמו, כדאי מאוד להקשיב לה.

thurmus

New member
הנושא רגיש מדי !!!

כל התחום נמצא בשלב של התהוות - סוג של 'יציאה מן הארון'. זהו שלב קשה מאד, עדין מאד, והנושא רגיש מאד. זהו שלב של התעוררות ומתן לגיטימציה למה שלא היה לגיטימי עד כה - להתלונן על הגבר בחברה שבבסיסה עדיין פטריארכלית. אני מסתייגת מחתימה על עצומה כזו - ולו רק מפני שהיא עשויה לגרור אחריה המנעות מתלונה ע"י נשים שעוברות השפלות והתעללות. כמובן שבאופן נחרץ - אני מגנה בתוקף שימוש לא ראוי ושקרי בחוק הזה, שכן - מעבר לשקר ולהכתמת שמו של אדם חף מפשע - יש פגיעה בנפגעות האמיתיות - ויש רבות מהן (הרבה יותר משהדעת יכולה להעלות). עקב רגישות הנושא - הכנסת הסעיפים הללו לחוק באופן מובנה תתן כלי נוסף לגברים מתעללים להכות בו. לדעתי - דווקא החוק הזה צריך להשתלב באופן מלא - ולא יוצא דופן במערכת החוקים של מדינתנו. גם כך החוק הבסיסי הקיים מגבה את שני הסעיפים הללו - עדות שקר הינה עבירה על החוק (בלי שום קשר לנושא הנידון בבית המשפט) וכן - כל אדם המוגדר כחשוד נמצא בגדר 'חף מפשע' - עד שהוכח אחרת. האם לפרסם שמו של אדם החשוד בגניבה, רצח, מתן שוחד וכיו"ב שונה בדרך כלשהי מלהאשים אותו בהתעללות מינית???

s h o o s h a

New member
לחזק את אלו שזקוקות לחיזוק

אותן נשים אשר מעלילות על בני זוגן או על גברים בכלל רק גורמות לכך שברבות הימים תביט המערכת בחשדנות על כל אשה אשר מאשימה גבר. ובדיוק זו מהות העצומה המצורפת. להפסיק את 'צייד המכשפות' של נשים נגד גברים ללא כל הבחנה. והיה ואלו האחרונות יענשו בשל מעלליהן, סביר מאד שהתופעה תלך ותתפוגג עד אשר, בתקווה, תיעלם לחלוטין. באשר לשאלתך אם לפרסם שמו של חשוד בגניבה, רצח, מתן שוחד וכיו"ב שונה בדרך כלשהי מלהאשים אותו בהתעללות מינית??? תשובתי היא חד משמעית- לא. אין לפרסם שמו של חשוד או כל פרט מזהה אחר אודותיו עד אשר הוכח כי אכן עשה את מה שמיוחס לו. הדברים המובאים להלן באים בניסיון להגן על חפים מפשע ועל מי שזקוק להגנה.

thurmus

New member
הבנתי את הנקודה - העניין הוא - איך

בודקים? איך יודעים? מילה שלה כנגד שלו? אני בהחלט חושבת על הנושא. אולי עוד מעט זמן - עוד מעט כדי שירתיע את הגברים שמרשים לעצמם לאנוס ולהשפיל ולהכות, שידעו שיש עונש חמור שמצפה להם. אני חוששת מכך שהמעט שקמות לדבר לא יקומו לדבר אם החוק לא ישנה קודם כל את התפיסה החברתית ואח"כ את עצמו (את הסעיפים בו). ושלא ישתמע חלילה שאני מרמזת על פתיחת פתח להאשמות שווא - על מקרים כאלה יש להעניש במלוא החומרה. את מבינה לאן אני חותרת??? מקווה שאני מובנת - לא ממש מוצאת את הנוסח המדוייק - אבל חשה שצריך חוק דרקוני כדי לשנות את הלך הרוחות המזעזע בארץ - ואז לאט ובהתאם לשינוי דפוסי החברה - להתאים/לשנות/לעדן/לפרט אותו. עדיין לא זמן. עדיין צריך להשקיע המון ולבחון בקפידה ובדקדוק כל מקרה לגופו כדי למנוע טעויות. המערכת (בתי משפט/משטה/עובדים סוציאליים) צריכה להשקיע בשלב זה של מיסוד החוק הרבה יותר וביתר דקדקנות עד שימצא איזשהו סטטוס קוו מניח את הדעת.

וויר

New member
חוק ההטרדה בישראל הקיצוני בעולם ..

את הדברים אמרה מנסחת החוק המשפטנית אורית קמיר שלא הסתירה את העובדה שמדובר בחוק דרקוני ביותר הנותן לאישה הגנה שלא קימית בשום מדינה בעולם כולל לא בארה"ב . שמבינים שניסוח החוק גם הופקד בידי אישה(קמיר ) השייכת לשמאל הרדיקלי וריח של שנאת גברים עולה ממאמריה בנושאים פוליטיקה וצבא , מקבלים תמונה מלאה שיש לשנות את החוק הזה מהר ומיד ביחוד בחלק המתיחס להטרדה מילולית . יש לציין שלא רק שהחוק מנוסח גרוע לדברי עוכי דין רבים אלא שהוא נתון לפרשניות מרחיקות לכת עוד יותר ע"י גורמים שונים כגון בתי המשפט ונציגות ציבור . הגדילה לעשות יועצת הצבא לעניני נשים שבמכתב ששלחה לחיילות טענה שגם מבט עלולה להיות הטרדה מנית - הבנתם - אלק מבט ,אגב גברים מארגוני הגברים התלוננו וזה שונה באתר של יוהל"ן .

s h o o s h a

New member
עלילות שווא

מצרפת קישור לאתר 'חוצפה' שבה התקיים דיון מענין בנושא העצומה. וכן מקפיצה את הדיון שהתקיים בפורום לפני מספר ימים.

למעלה