"עליית גן"

אם כך, אין בינינו ויכוח

אני מסכימה, ואף כתבתי, ש"לגודל הפרסום אין השלכה על האספקט האיכותי". שיווק היא כלי שתפקידו לספק אינפורמציה לצרכן. לגבי האיכות - חובתנו הצרכנית וההורית לבדוק מה מאחורי ההצהרות של המשווק. האם כל פרסום הוא ריק מתוכן? תלוי במפרסם. לפעמים גם תלוי בקהל היעד ואחרי מה הוא נוטה לנהות... זה שמשהו הוא "איני" לא מעיד על איכותו, לטוב או לרע. כל דבר צריך לבדוק לגופו. לעומת זאת, הטיעון הפמיניסטי שלי רק מתחזק מדוגמאותייך. טענתי היא שרק ביחס למקצועות "נשיים" יש לשיווק דימוי שלילי. אשה במקצוע שאינו "נשי" במהותו, מותר לה לפרסם ולשווק. אבל אם היא עוסקת במקצוע שמקובל כנשי, וחמור מכך - אמהי, חלילה לה מלהרוויח מכך. אם כבר היא מרוויחה משהו - עדיף שזה לא יהיה, חלילה, הרבה. והיא צריכה לדאוג ולהזהר שחלילה לא יחשדו שהיא "עושה את זה בשביל הכסף..." ובכל מקרה - שזה יהיה בצנעה...

דסי אשר

New member
ליאת, לא הבנת אותי- אבל האינטרנט

אחראי לכך. במסגרת היזמות שלי, בתחום המשפחתונים הפרטיים, אני מדברת הרבה פעמים עם מפעילות המשפחתונים על שאלת השיווק הנכון של המוצר שלהן= היותן מפעילות משפחתון טובות. שייוק נכון של איכויות של מטפלת , על פי דעתי השיווקית(ללא תעודות), זה לא לעשות FOLLOW -UP אחר הורים שביקרו במשפחתון. מי שהתרשם לטובה, סביר שיחזור. . שיווק נכון של משפחתון זה לומר נכון את הדברים שאת כן עושה, ולא לומר על דרך השלילה= אצלי אין חוגים. שיווק נכון זה להסביר להורה מדוע בחרה המטפלת לצאת עם הילדים בשעה 11 לטיול- כאשר האם מתפלצת מהרעיון. העובדות הן= בשעה זו באיזור הטיול נושבת רוח בריזה נפלאה, שלא נושבת בשעה 8.30 בבוקר. אני מתככונת למושג שיווק, כפי שמופיע במערך הלימודים של אנשים שלומדים שיווק ועוסקים בכך, וכפי שאנשים רבים יודעים "לשווק " את הגן שלהם, באמצעות ציוד חדיש, חדר ג´ימבורי, חוגי מחשב, מוסיקה, התעמלות לבני שלושה חודשים עש שלוש שנים. יש הורים שדברים כאלה עובדים עליהם. נשים רבות שעוסקות בעבודה סוציאלית, ותחום הפסיכוטרפיה מעניין אותן, כולל השכר ההגון הנלווה להם(פרקטיקה פרטית), יבחרו ללמוד כדי להגדיל את הכנסתם, למרות שיוכן למין הנשי. הליכה לכיוון זה, היא התקרבות לקו התפר של מקצוע הפסיכולוגיה, שגם עוסקת בפסיכוטרפיה, אבל אין קשר בין תחום זה לעבודה סוציאלית. יש עובדים סוציאליים, שההיבט החברתי של העבודה הסוציאלית עדיין בראש מעיניהם, והם בוחרים להרוויח פחות, אבל לעשות את מה שנראה להם כחשוב, וכמספק את צרכיהם האישים מקצועיים. משפחתון מההוה מסגרת טיפולית קבוצתית עם רציונאל מקצועי. משמעות המושג משפחתון הוא משפחה. תינוקיה של 15 תינוקות, עם מספיק צוות, איננו משפחתון, וגם אינו מתאים , עלפי עניות דעתי המקצועית, לצרכים של התינוקות. למסגרת האינטימית, הרב גילאית, יש דמיון רב יותר למשפחה, מאשר למסגרת הומו גנית מבחינה גילאית. מפעילת משפחתון כמו זו שהזכרתי, לא מרוויחה הרבה יותר ממני, אם עליה להחזיק 3.5 אנשי צוות, כדי לתת מענה מינימלי ל18 תינוקות. קחי בחשבון דמי הבראה, חופשה, ביטוח לאומי, פיצויי פיטורין, שלא לדבר על כאב הראש של העסקת משהו אחר שאינו מתאים לך(ועל כך את עצמך כתבת בפורום של גן ילדים- מציאת משהי מתאימה...). אני, למרות כישורי, לא אגדיל המשפחתון שלי, לא אקח איש צוות נוסף. זה שאני עושה עבודה טובה- עדיין לא אומר שההורים ירצו לשלם לי הרבה, כמו שבאמת אני שווה. הורים בוחרים במסגרת משפחתון מכמה שיקולים, בין השאר מסיבות כספיות. משפחתון עולה, באזור מגורי, להורים, כ 2000 שקל +,_. מטפלת אישית עולה 4000 ויותר. גם במקצוע האקדמי שלי, לא הרווחתי הרבה כסף, לא משום שזה מקצוע נשיי, אלא משום ערכי החברה הישראלית לגבי מקומה של העבודה הסוציאלית בחברה הישראלית. עבודה סוציאלית נתפסת כעבודה עם אנשים חלשים, "לוזרים" עם אנשים "מסכנים" ואין הבנה שעבודה סוציאלית עוסקת בפנים של החברה הישראלית. באותה מידה, אין הבנה עד כמה חשוב החינוך לפיתוח החברה בישראל. אני מתנצלת שהמכתב לא ערוך הצורה נכונה, אלא יש מעברים ממשפחתון לעבודה סוציאלית. אחרי שיעבור "כאב הראש"- תוכלי להבין למה התכוונתי. דסי

שרון צ

New member
אתר "גן ילדים", תגובת מנהלת האתר

שלום לך ורד, אתר גן ילדים הוקם מתוך זיהוי צורך של הורים במאגר גדול, מקיף, מעמיק ורציני של גני ילדים בארץ. אנו משקיעים בכל יום מאמצים אדירים בכדי להרחיב, לעדכן ולשפר את המאגר. המאמצים הללו כוללים ביקור בגנים עצמם, שיחות עם הגננות ועדכון פרטי הגנים והסטטוס שלהם. מלבד המאגר האתר כולל פורום מקצועי, כלים שעוזרים להורים בבחירת גן-ילדים, כתבות ומידע נוסף. האתר מהווה מאגר יחידי בארץ שמתעדכן באופן שוטף ויום יומי לגבי מצב גני הילדים. אנו מקבלים דיווחים מהורים וגננות על גן שנסגר או גן שעובר מקום וכדומה והמידע מעודכן מידית באתר. אני מזמינה אותך, הורים ואנשי חינוך להצטרף לקהילה שלנו ולסייע להורים אחרים ע"י שליחת מידע על גני ילדים טובים ומומלצים. לגבי התייחסותך לאספקט העיסקי- אכן האתר הוא עסק ואין סתירה בין זה לבין מטרת האתר העיקרית: לספק מידע רחב ומהימן על גני ילדים בארץ ולהקל על הורים. אנו מציגים באתר מידע אובייקטיבי עד כמה שאפשר. כפי שתשימי לב אין לגנים דרוג או ציון. אנו מביאים אינפורמציה תיאורית בלבד כגון: מספר ילדים בגן, מספר סייעות, מספר גננות, חוגים ועוד. אנו תמיד ממליצים בכל פה ללכת ולראות את הגן במו עינכם. שום אינפורמציה שאנו מביאים באתר לא תוכל להחליף את התרשמותכם האישית, פנים מול פנים, עם הגננת והמקום. המידע יוכל רק לסייע בידכם להחליט באילו גנים תבקרו. נ.ב. באחד הדיונים בפורום שבאתר הורים ביקשו מאיתנו לדרג גני ילדים. אנו אמרנו שהדבר בעייתי ואין לנו כוונה לעשות זאת. לחצי כאן למעבר לדיון. בברכה, שרון צביאלי-אדלשטיין מנהלת אתר "גן ילדים"

vered4

New member
תסלחי לי שאין לי כוונה לעשות את

העבודה שלך
זאת ההתרשמות שלי: לדוגמא ברעננה (שאותה נתנה כדוגמא ליאת), יש 4 דפים מלאים בשמות גנים. מתוכם רק על 6 יש פרטים. וכך גם במקומות רבים נוספים. בעיני זה מוזר.

נעה גל

New member
הי שרון, תודה שטרחת ונכנסת והבהרת

את עמדתך. דבר אחד נשאר לי לא ברור - האם גם גנים שלא נכנסו ל"הסדר" אתכם, או במילים אחרות, לא בחרו לבנות אתר דרככם או לשלם על פרסום שמם באתר, יכנסו לרשימת הגנים הנסקרים? או שמא הרשימה מורכבת רק משמות הגנים המשלמים על הופעתם ברשימה?

שרון צ

New member
המטרה שלנו היא שאתר "גן ילדים"

יכלול את כל גני הילדים בארץ. זו משימה המצריכה מאיתנו מעקב ומסירות. כל גן בוחר להופיע באתר בדרך שנראית לו. יש כאלו שבוחרים להופיע בשם, כתובת וטלפון ויש כאלו שמעוניינים להביא להורים מידע נוסף על הגן. הכוונה היא להגיע (פיזית) לכל הגנים הפרטיים בארץ, להסביר על אתר "גן ילדים" ולראות את הגן ללא שום קשר לאם כן/לא בונים אתר. הרבה פעמים אנחנו מגיעים לפגישה עם הגננת כשאנחנו יודעים מראש שאותו גן לא מעוניין בבניית אתר. אנחנו יושבים עם הגננת מסבירים לה מקרבים אותה לעולם המחשבים והאינטרנט, שזה מבחינתנו הישג בפני עצמו. שרון צביאלי-אדלשטיין מנהלת אתר "גן ילדים"

vered4

New member
הנקודה אליה לא התייחסת

ציינתי את היחס המספרי הגדול, בין מספר הגנים המופיעים בלי פרטים (בלי קשר אם יש להם אתר או לא) בכלל, לעומת אלה שיש עליהם פרטים - מס´ ילדים, חוגים, שעות פעילות. כמו למשל ברעננה, מתוך כ-60-70 גנים המופיעים ברשימה רק על 7 יש פרטים בכלל. הרושם שנוצר הוא, או שהגננות לא מעונינות להופיע באתר, או שאתם לא יודעים על הגן פרטים, או שאתם יודעים ולא נותנים את הפרטים כי זה כרוך בתשלום אותו הגננת לא מעונינת לשלם. בכל מקרה ההורים לא מקבלים את השרות שאתם אומרים שאתם מציעים. אין לי בעיה עם כך שהאתר עסקי, רק לגבי השקיפות של הנושא הזה.

שרון צ

New member
הגנים באתר מופיעים

בחינם בפורמט של שם, כתובת וטלפון, הופעה נרחבת יותר עם פרטים נוספים כרוכה בתשלום. גננת אשר ביקרנו אצלה בגן ובוחרת לא לשלם עבור הופעה בפרטים מלאים תשאר במאגר בפורמט של שם, כתובת וטלפון. גם הופעה בפורמט של פרטים אלו מהווה שרות עבור ההורים. השרות שאנחנו מציעים הוא מאגר מידע אחד גדול, ומקיף של כל הגנים בארץ. האתר באוויר שבעה חודשים. זהו מאגר חדש יחסית והקונספט כולו חדש לגננות. אני מאמינה שככל שיעבור הזמן והגננות יראו שהורים אכן נעזרים באתר הן ירצו לאפשר להם לדעת יותר על הגן שלהן. ספציפית לגבי רעננה, עדיין לא ביקרנו במרבית מהגנים. שרון צביאלי-אדלשטיין מנהלת אתר "גן ילדים"

מה הסיפור?

גם ב"דפי זהב" מידע מינימאלי מפורסם חינם, ומי שרוצה להרחיב -משלם ומוסיף. רק שבדפי זהב כמה שתשלם יותר, תקבל מקום (ושטח) טוב יותר. באתר שלכם יש אפשרות למלא כמה טורים נוספים ותו לא, וגם התשלום הוא אחיד (ולדעתי כמעט סמלי). מה שמעניין יותר זה שמקריאת הפורום די בולט שהתגובות של ההורים הן רובן ככולן תומכות עד נלהבות. מעט התגובות המסתייגות (שלא מצונזרות!), רובן ככולן מגיעות מגננות. ולו רק מזה, אפשר להבין את מי באמת אתם משרתים ...

נעה גל

New member
אני מסכימה. אני לא רואה את הבעיתיות

ומדובר בהחלט בשירות חשוב.

Almost me

New member
גם אני נתקלתי בבעיה דומה

כשארד היה צריך היכנס לטרום חובה, לא התלבטתי כלל למרות שידעתי שיש לו קשיי התחברות, גם כי הוא קטן לגילו וגם כי מטבעו הוא סגור וביישן. למזלי נפלנו על גננת מדהימה, שעזרה לו למצוא חבר שדומה לו במימדים, ואחרי תקופה קצרה הוא השתלב ומצא לו לבד עוד חברים.

גם ביתי קטנה (מאוד) מבחינה פיזית

והיא מתלוננת שהילדים אומרים שהיא קטנה. אני אומרת לה:"תעני-אני לא קטנה. אני רק נמוכה".

למעלה