"עליית גן"

tberger

New member
"עליית גן"

ילדנו בן 4 מפותח מבחינה מוטורית וקוגנטיבית כנדרש מגיל זה אולם מבחינה פיסית הוא קטן ביותר ונראה כיליד בן שנתיים וחצי. הילד בעל בטחון עצמי , עם זאת בעל קושי ביצירת קשר עם בני גילו, כנראה בגלל הגודל הפיסי (נפגע מאוד כשקוראים לו "ילד קטן"}. הגננת, עמה לא מצאנו שפה משותפת (בלשון המעטה) המליצה להשאירו שנה נוספת בגן גנון ( כלומר יהיה עם ילדים בני שלוש ). בשלב זה, רשמנו אותו שנה נוספת בגן גנון, עם זאת בגן אחר הקרוב למקום המגורים. אנו איננו שלמים עם החלטה זו בעיקר בשל הפערים הנראים לו בינו לבין ילדים אחרים בגיל שלוש. מה כדאי לעשות ? עם מי ניתן להתייעץ ?

לאה_מ

New member
אין באזור שלכם גנים שיש בהן קבוצות

גיל קצת יותר מגוונות? קבוצה של בני 3 ו-4 ביחד קיימת הרבה פעמים אפילו בגנים עירוניים (טרום טרום חובה וטרום חובה ביחד). נראה לי שאם תוכלו למצוא גן שבו קבוצה כזו, ושמוצא חן בעיניכם, כמובן, זה יכול לענות על החששות שלכם, וגם יאפשר לילדכם לבחור בעצמו את חבריו מבין האופציות בקבוצות הגיל השונות. אם אתם מרגישים שאתם זקוקים ליעוץ של איש מקצוע, ניתן לעשות אבחון אצל פסיכולוג, שיבדוק את הצד הקוגניטיבי, הצד הרגשי, הצד הביצועי והצד החברתי אצל בנכם, ויתן לכם תמונה שלמה שתסייע לכם להגיע להחלטה. קחו בחשבון שזהו תהליך לא זול.

vered4

New member
גם אני הייתי מבררת בעיריה/מועצה

מה האפשרויות. בכל מקרה לא הייתי מכניסה אותו לגן עם הגננת שסיפרתם עליה. לדעתי, לבן שלכם לא יהיה טוב איתה. הבן שלי, קטן מבנה
, היה בגן כמו שלאה תיארה. גן עיריה שהיו בו ילדים של גילאי טרום חובה וטרום טרום חובה. הגננת היתה מאוד נחמדה ובאמת התאימה לגילאים האלה, אבל זה היה במקרה. כי באזור שלנו לגננות יש סבב עם גני טרום טרום חובה, וכל שנה גננת אחרת מקבלת אותם. באותה שנה, היה גן של טרום חובה, וחובה, והגן של בני (טרום חובה וטרום טרום חובה). לנו יצא במקרה להיות בגן הזה, וזה היה מאוד מוצלח. והחברה הכי טובה של הבן שלי היתה הילדה הכי קטנה בגן בגיל. (מבחינה פיסית ומנטלית היא היתה מאוד מפותחת).

שאלה חשובה וקשה (ארוך...)

שלום תמיר. השאלה שלך רצינית וחשובה. אי אפשר לענות עליה בלי לדעת יותר על הילד עצמו ועל הסיטואציה המשפחתית שלו. לכן הרשתי לעצמי להכנס לכרטיס האישי שלך. שם ראיתי שאלות אחרות הקשורות לילד. (מקווה שזה בסדר מצדך) ולכן גם, לא יכולה לדעת מה הכי טוב לילד. רק להצביע על נקודות חשובות שעולות מדבריך. א. ההחלטה אם לאפשר לילד להמשיך שנה נוספת עם ילדים צעירים ממנו או לא, תלוייה בהרבה גורמים. בוודאי שההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית הם חלק חשוב מהם. אבל לא פחות מהם - גם ההתפתחות הרגשית. "התפתחות רגשית" מורכבת מהרבה גורמים. גם ביטחון עצמי, אבל גם בשלות, בגרות ומוכנות תואמות-גיל. לתוך השיכלול הזה הייתי נותנת משקל רב לעובדה שהילד בחר מעצמו להתחבר עם קבוצת הגיל הצעירה יותר, וממש לא משנה למה. יותר מההיבט של "מה עושה לו טוב". הרגישות שלו ל"ילד קטן", גם לה יש משמעות. מאידך, יש להביא בחשבון את האח הצעיר ש"מאיים להשיג" אותו. לדעתי, בהחלטה לאן ילך, יש להעדיף בצורה בולטת את הבחירה שתהייה הכי נעימה עבורו. המטרה היא לספק לו סביבה תומכת ומשוחררת מלחצים ככל האפשר. רק שם הילד יוכל לפרוח, ואז גם כל יכולותיו האחרות (קוגניטיבית, מוטורית ועוד) יוכלו לבוא לידי ביטוי. לגבי בחירת הגן: מדבריך הבנתי שלא אהבת את הגננת הקודמת. קיבלתם את המלצתה (האם זה כי יש לכם אמון במקצועיות שלה?), אך אינכם שלמים אתה. בעיני, הקשר בין ההורים לגן חשוב מאד. אם תעבדו יחד, כצוות עם מטרה משותפת, הילד ירויח המון. אם החלטתם להעביר אותו, נסו ללמוד מנסיון העבר. מצאו גננת שאתם יכולים להעריך ולתקשר איתה, והשתדלו לשמור ערוץ תקשורת פתוח ביניכם. שאלת עם מי ניתן להתייעץ, ואני תומכת בכל פה ברעיון שלך. יש יועצות חינוכיות שמתמחות בגיל הרך. הלבטים שלך זה המומחיות שלהן, והן יכולות לעזור לכם לא רק להחליט החלטה מושכלת יותר, אלא גם לייעץ ולעזור לכם לבצע את החלטותיכם כך שכולכם תרגישו טוב איתן. במסעותי בפורומים נתקלתי באחת כזו. שמה דרורית אמיתי דרור. אמנם מעולם לא פגשתי אותה אישית, אבל היא מוכרת ומכובדת בחוגי האקדמיה. אני מאד התרשמתי מרגישותה ומדרך החשיבה שלה, שבאים לידי ביטוי בפורום שהיא מנהלת, של האתר "גן ילדים". אני מצרפת לך קישור ישיר אליה, שמצאתי בבאתר. וגם קישור ל"גן ילדים" לידיעתך: הבן הפרטי שלי עשה שנה נוספת בגן חובה, והודות לכך נכנס מוכן ובשל לבית הספר, שם הוא פורח ומבריק - חברתית וקוגניטיבית. (הוא כבר עולה ל-ד´). בהצלחה, ליאת

דליה.ד

New member
"ילד קטן"?

באם יש לכם התלבטויות, חששות וכו´ ואתם זקוקים לייעוץ, ניתן לפנות לכל מכון להתפתחות הילד באיזור מגוריכם, שם ניתן לעשות אבחון התפתחותי חינם (ע"ח קופת חולים). במכון נמצאים גם מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים.

דסי אשר

New member
בכל גיל- חשיבות ההיבט החברתי.

כבר כתבתי פעם, על מישהו יקר ומוכר לי, לא טיפש, מפותח פזית לגילו, אך ההתלבטות הייתה האם להכניסו לכתה של "חכמים" או להשאירו בכתה רגילה, כדי לא להחשף לתחרות. התשובה, שבאה מפיה של המנהלת נחמה, משמשת לי דגל אנושי ומקצועי עד היום. תשובתה הייתה- "בבית ספרי נעשה SCREENING מטעם העיריה בסוף כתה ג´, כדי לאתר את ילדי הקצוות, לא לפספס אותם= את החלשים מאד ואת החזקים מאד, יוצאי הדופן מבחינה שכלית. אני עוברת בין ה"חכמים", ומציגה להם שאלה: האם אתם רוצים להשאר בכתת האם שלכם, או ללכת לכיתת המחוננים. אם הם מבקשים להשאר בכתת האם - היא משאירה אותם. לדבריה, כמחנכת רבת נסיון- הצד החברתי הוא הקובע לגבי הילד. ילד שמיומנויותיו החברתיות מאד לא משוכללות, והדבר בא לידי ביטוי באמירה של האם וגם של הגננת, יכול רק לסבול במסגרת של ילדים גדולים ממנו, או כמוהו, כי יצטרך להשקיע הרבה מאד מאמץ בהתמודדות חברתית- אם יאלץ להתמודד חברתית. הדבר בולט במיוחד דווקא בגילים הקטנים, בהם אין שפה עשירה כל כך להתמודדות חברתית, אין דרכים לפרוש מהחברה משום חולשה חברתית (כמו ללכת לפינת הספרים, לשבת ולקרוא, בזמן ששאר ילדי הגן משחקים...). הכרתי קטנה כזו, מפותחת היטב בכל המובנים שהוזכרו, אבל לחוטין לא בתחום החברתי, עד כדי פחד מהקטנים האחרים. אמה החליטה, להכניס אותה למקום בו יוכלו לעזור לטקנה להתמודד עם הקושי, ולשם הקלה, אפילו במחיר של המצאות עם קטנים בהרבה ממנה. בימים הראשונים פחדה מכולם, הייתה על הידיים. לאט לאט ירדה. היו כבר פחות פוחדת מבני השנה ושולושה חודשים, אבל עדיין מפחדת מבת השנה וחמישה חודשים= המנהלת. היא עצמה בת שנה ו 8 חודשים, אדירה ונפלאה, אבל צריכה ללמוד להנות ולא לסבול בחברת ילדים, ואני בטוחה שזה גם מה שהיא רוצה. עם כל שינוי ועלית מדרגהף היא נהיית מאושרת. דסי

vered4

New member
ההפניה לאתר

גן ילדים. נכנסתי לשם והכנסתי את פרטי עירי וגיל הילד. הרשימה שהופיעה, והפרטים על הגנים, מעוררים תמיהה. אם הייתי מחפשת גן לילד שלי לפי הרשימה הזאת לא הייתי מגיעה לגנים מאוד מומלצים ע"י הורים. תגידי, יכול להיות שיש איזשהו אספקט עיסקי בשמות הגנים שמופיעים שם? נראה כמו פרסומת.

כל הגנים ברעננה כן מופיעים שם. אני

מצאתי את האתר והפורום מקצועיים ואמינים. אבל אם חסרים שם גנים טובים, לדעתי כדאי מאד לפנות אליהם שיתקנו את הטעות.

vered4

New member
לא רק חסרים גנים טובים

גם מתוך הגנים שיש שם,רק על אחוז קטן יש מידע. השאר זה כמו לחפש בעיתון המקומי ולהעתיק שמות. וגם מתוך הגנים שיש, האתר שקיבל הכי הרבה ניקוד, הוא (באופן מפתיע או לא) הגן שיש לו אתר. מכיון שיש לי "וותק" של 13 שנים, אני יכולה לראות עד כמה העבודה לא מקצועית. אם הייתי אם צעירה שלא מכירה, יכול להיות שזה היה עושה עלי רושם אחר.

tberger

New member
תודה רבה

תודה על התשובות הרציניות והמעמיקות נתתם לנו נקודות חשובות למחשבה וכיוונים פרקטיים לפעולה אדווח בעתיד בשמחה על ההמשך וההחלטות.

טלגל

New member
זה בהחלט משהו עיסקי, הם אומרים

שהם מבקרים בגן אך זה רק למען שכנוע (בכסף) להקמת אתר לגן באתר שלהם. מצד שני זה נותן להורים שלא מכירים אפשרות ראשונית להכיר גנים בסביבתם. כמובן שעליהם לסמוך רק על עצמם, ולבקר בהם.

vered4

New member
פרסומת צריכה להופיע כפרסומת

כמו בעיתון, אפילו אם יש "כתבה" על מוצר מסוים, זה מופיע תחת מדור פרסומי. אז אם מישהו נותן פרסום לגנים תמורת כסף, ונותן פרטים או ניקוד גם לפי הקריטריון הזה, אנשים צריכים להיות מודעים. הרי הבעיה בלבחור גן, היא שהגננת מתנהגת בצורה מסוימת ליד ההורים, ואחרת כשהיא לבד. אז להסתמך על דעה שאינה נקייה מאינטרסים זו בעיה. ברשימה שאני ראיתי לגבי עירי, למשל. היו הרבה גנים (וכמה גנים טובים לא הופיעו בכלל), רק כחמישה הופיעו עם דרוג והמלצה, ועל כל השאר (למעלה מעשרים) "לא היו פרטים". קשה לבחור גן טוב, אני משתדלת לדבר עם כמה שיותר הורים, ולשאול הרבה שאלות. לפי התשובות, אפשר לדעת מה סדר העדיפויות של אותו הורה, ואיך להסתמך על דעתו.

העלית נקודות חשובות

שלום ורד את אומרת דברים חשובים, וחבל שאת לא מעלה אותם שם. כמו שהתרשמתי, מטרת האתר היא לענות בדיוק על הקושי שאת מתארת. על איזה עיר את מדברת? כבר קרה שהעירו שם על עידכונים וזה תוקן. פתחתי שוב כדי למצוא את הדרוג וההמלצות שדיברת עליהם, ולא מצאתי. מצאתי מנוע חיפוש דיווחי. שם מופיעים רק פרטים אינפורמטיביים - ללא המלצות ודרוגים. את צודקת, שם זה באמת כמו "דפי זהב" לגנים בלבד. יש להם גם פורום, שפתוח לקהל. בין יתר הדברים, הורים מבקשים ונותנים שם המלצות לגנים. מפעילות האתר, שהן מומחיות לגיל הרך, מוסיפות לעיתים המלצות משלהן. ראיתי פעמים רבות שהם המליצו על גנים ללא אתר, ולהיפך - שלא המליצו על גנים שאתריהם כן מופיעים בקישורים של "גן ילדים". הרבה פעמים קראתי שם את הפנייה שלהם להורים, לתת הכי הרבה משקל להתרשמות אישית. מצאתי שם גם הרבה טיפים מעולים ל"איך לבדוק גן", ונסיון כנה לעזור להורים לראות מעבר למסחריות ולשיווק. שלא תטעי - אין לי הכרות אישית עם מפעילות האתר (עדיין... אני שוקלת להציע להורי הגן סדנאות עם דרורית, היועצת שמנהלת את הפורום. עד כדי כך התרשמתי) - ודעתי התגבשה על סמך התרשמות מקצועית והשתתפות בפורום שם. כל טוב, ליאת

שרון צ

New member
הבהרות - מנהלת אתר "גן ילדים"

אענה להודעות של טלגל וורד- ורד- כתבת "...האתר שקיבל הכי הרבה ניקוד..." - אנחנו לא נותנים ניקוד לגנים! מיקום גני הילדים בטבלה נקבע ע"י האינפורמציה הנלווית, קרי- ככל שיש יותר מידע על הגן (פרטים מלאים ו/או אתר) הוא יופיע קודם לכן. המטרה שלנו היא להביא כמה שיותר מידע על גן הילדים להורה המתלבט. אם לדעתך "...העבודה לא מקצועית..." נשמח לקבל הארות, המלצות ואת עזרתך הברוכה. ורד, בהזדמנות זו אני רוצה להגיד לך תודה. הבנתי כי ניתן לטעות ולחשוב שיש ניקוד או דרוג לגנים. אני לוקחת על עצמי ליידע את הגולשים באתר לגבי דרך עבודתינו. טלגל- אנחנו מגיעים לגנים כדי להתרשם מהגן וגם כדי להציע לגננת לבנות אתר. הגן האחרון שביקרתי בו השבוע היה בתוך בית פרטי, כשהגן עצמו פעל למטה במרתף. השיחה עם מנהל הגן נעשתה בסלון הבית. כמובן שהתעקשתי לראות את הגן והגננת. זה חשוב לנו מאוד כדי לשמור על סטנדרטים גבוהים באתר. בנימה אישית - אני מגיעה מתחום החינוך, ומצאתי כי בניית אתרים לגני ילדים זה דבר נפלא גם להורים וגם לגננות. האתר מהווה כלי המשפר את התקשורת ואת מעורבות ההורים והצוות בגן. מלבד זאת האתר מקרב את הגננות למחשב, לאינטרנט ולמידע רחב שעוזר להן בעבודה היום יומית בגן. שרון צביאלי-אדלשטיין מנהלת אתר "גן ילדים"

דסי אשר

New member
ואני מעלה "שאלת תם"

אם גן הוא כל כך טוב, ורמת הפיזור של "השם" שלו גדולה,למה הוא צריך להשתמש בשייוק בצורת אתר? האם בגלל שכלי זה הוא עכשיו "איני"? = בכל גן יש לרוב יותר מעשרים ילדים, כל ילד שוהה בגן לפחות שנתיים, וזה גם מתקשר לדיון הקודם בו אינדיגו, נעה ווורד כתבו על בעיות שהתגלו במשך השנה, אז למה גן צריך כלי שיווקי כזה- רק בגלל שהוא ברוח הזמן? נכון, יש הורים רבים ששיווק מאד משפיע עליהם. בדיון לפני כחודשיים, לאה כתבה על תהליך בדיקת מסגרת מאד שיווקית, בסביבית העבודה שלה. לאה יכלה בבדיקה שלי, לעשות הבחנה בין המימד השיווקי, לבין המימד המקצועי. לא כולם מצליחים/רוצים לעשות זאת. אתר- הוא מכשיר טוב מבחינה שיווקית,לגבי תחום שמוכר מידע. טיפול בילדים קטנים זה הרבה מעבר לשיווק/מידע. בהשתלמות שהייתה למפעילות משפחתונים פרטיים פעילות בשטח, במרפ"ד של "וויצו"(נסיון ראשון במינו)- הובאו מרצים מתחומים שונים. מ.ט.י = מרכז לטיפוח יזמים זעירים, היה שותף לתכנית הקורס. כחלק מתפיסת המושג "יזמות" , הובאו יועצי שיווק. אוכל לספר, שאני, שהשתתפתי בכל השיעורים, כמייצגת את העמותה, ממש " התפוצצתי" בהרצאות על שיווק, לא בכל החלקים. אחת המרצות , רק לשם הדוגמא, אמרה למפעילות המשפחתונים= " אתן עלובות,פריאריות - עובדות קשה ומרוויחות מעט כסף. (כאן התפארה כמה מעט היא עובדת וכמה הרבה כסף היא עושה, שהיה ממש לא לענין...) - מגיע לכם עבור עבודתכן לקבל הרבה יותר כסף. אחת הדרכים להפיק יותר כסף מהעבודה= להגדיל את מספר הילדים במשפחתון." אני לא יכולתתי לעצור בי, ואמרתי שיש היבטים מקצועיים, יחודיים למשפחתון, שאינם עומדים בקנה אחד עם היבטים של שיווק. לראיה, אחת ממפעילות המשפחתונים, נפלאה, משקולים לאו דווקא עסקיים , אלא משפחתיים, החליטה לשכור דירה ולהגדיל את המסגרת, לבני שלושה חודשים עד שנתיים, ל 18 חברה. צוות היה מספיק. אבל היא, שומעת כל אחד מה - 18, ומרגישה שהוא חשוב לה מאד, פשוט נשברה, החלה לחלות הרבה, הייתה מותשת לחלוטין, הפסיקה לבוא לקורס, ונשבעה, שבשנה הבאה חוזרת למספר אנושי/נכון יותר עבורה ועבור הילדים. מרצה אחרת, שדווקא הייתה מאד טובה, מתוך נסיונה השיווקי, הציעה למטפלות לעשות תהליך של FOLLOW - UP אחרי הורים שעברו לראות את המשפחתון, בדיוק כמו שהתזמורת של הקבוצים עושה כלפי, מהרגע שהתענינתי בסדרת הקונצרטים שלה. לשמחתי, אחת המטפלות,זו זהוזכרה למעלה, הגיבה שהיא נותנת להורים את אישיותה, את ייחודה, והיא לא רואה לנכון ומתאים להשתמש בטכניקת שיווק זו בתהליך של החלטה של הורים לגבי בחירת משפחתון. לזכותה של המרצה, היא קבלה את דברה של המטפלת , וגם האחרות חיזקו את דבריה, ואמרה, שפשוט אינה מכירה את ה"מטריה" של משפחתון(היא מתעסקת בשיווק חברות היי- טק...). זו דעתי. אבל עובדה, גם ליאת, שמאד מעריכה את כישוריה, ואני סומכת על מה שאומרת, מאד מנוסה, והאתר שלה ממש מקסים - בוחרת לשווק את עצמה בכלי זה. ובאמת, השאלה היא לליאת= למה. את כל כך טובה, המקום עושה רושם לפי האתר כל כך טוב, הקבוצה ממש קטנה יחסית, לגילאים בהם מדובר. המרחבים רבים. "שמך לא הולך מספיק לפניך" שאת זקוקה לאתר? אומר בצורה אחרת, מה קורה במסגרת שלך, (ואל תקחי זאת אישית, את משמשת כדוגמא, כי את כאן איתנו) = אם את כל כך טובה, כל כך מנוסה, המקום שלך כה יפה, עמדותיך המקצועיות מוצגות על ידך ונשמעות מצוין. אז מה עומד מאחורי הצורך לפרסם באמצעות אתר. הגנים הטובים, הוותיקים שאני מכירה,באזור מגורי, מתמלאים מפה לאוזן, לפעמים מפרסמים במקומון, כדי לציין שנותר מקום,. ישנם גנים ששמם כה טוב, ובצדק, שביום ההרשמה היא גם מסתיימת. דסי שוב, אל תקחי באופן אישי, אלא תנסי להגיב ברמה של מה המניעים של גננת, מפעילת גן, להקמת אתר לגן.

אוי, שוב ארוך... שלא תתעייפו לי...

דסי יקרה יש שני אספקטים שברצוני להתייחס אליהם. א. ההתייחסות לאתר כאל כלי שיווקי גרידא: זה כמעט מעליב, בעיני. (אל תדאגי, אני יודעת שזה ממש לא אישי). אבל את הרי משתמשת בכלי הזה - אינטרנט - כל כך הרבה, ובוודאי מודעת לרוחב האפשרויות שהוא מגלם. מעבר לשיווק, אתר בעיני הוא "כרטיס ביקור". את יכולה למצוא בנט אנשים שהקימו אתר יפיפה המורכב מתמונות התינוק והמשפחה שלהם. אז מה, הם רוצים למכור אותם? אני מאד גאה במפעל החיים שלי, נעים לי לשתף בו אחרים ולקבל תגובות. זו דרך נהדרת, עבורי, לשמור על קשר עם הבוגרים (שכל שנה ליבי נקרע מהפרידה מהם). אולי אפילו לפתח תחושת שייכות לקהילונת שלנו, ואפילו "גאוות יחידה"(?) ילדי הגן מאד גאים לראות את תמונתם באינטרנט, ונהנים מהמשחקים. האתר מאפשר לגשר בין "עולם הגן" ל"עולם הבית", עבורם. (יש בבית, במחשב, "קצת גן") דרך האתר אני יכולה לעדכן הורים והורי בוגרים בנעשה בגן. קרובי משפחה קרובים ורחוקים - אפילו מעבר לים - יכולים לראות את הילדים בחלק שהוא, לרוב, נעלם לחלוטין מהמשפחה המורחבת. האפשרויות הן אין סופיות, ואני מקווה לנצל את האספקטים האלה, ורבים נוספים, ככל ששליטתי במדיה תתפתח. ב. לגיטימיות השיווק, או "שיווק" כמילה גסה... כאן יש אסכולות שונות. ברור מדברייך שאת מאמינה ש"אם אני מספיק טובה, פרסום זה מעין ביזוי, ירידה ברמה, וממילא מיותר". ברמת העיקרון, אני חולקת עלייך. נדמה לי שרק בגלל שזה מקצוע "נשי ואמהי" יש לנו כזה קושי עם האספקט הכלכלי של הקריירה שלנו. "כסף", "שיווק", ואפילו "מסחר", אינן מילים גסות. ובוודאי שאינן סותרות את "יושר", "אמינות", "הגינות", "מקצועיות", ודומיהן. זה שיש אנשים שאצלם המושגים השונים מתחברים באופן שלילי, לא צריך להקרין על הרוב הישר וההגון. חוץ מזה - איזה "פרסום" כן לגיטימי בעינייך? שלט בכניסה לגן? באיזה גודל? מודעה בעיתון זה טוב (דווקא אני מעדיפה שלא לפרסם בעיתונים), ואתר לא? אני חושבת שגננת כישר בעיניה תעשה - כל דרך פרסום או אי פרסום היא לגיטימיתולגודל הפרסום אין השלכה על האספקט האיכותי. אני עוצרת עכשיו, מודעת לנטייתי להאריך... רק אדגיש שבעיני הדימוי השלילי של "שיווק" ו"פרסום" של המקצוע שלנו, דסי, קשור באורח הדוק לתחום מעמד האשה, וזכותה לעצמאות ולרווחה כלכליים. בברכת עמיתה
למקצוע הכי נהדר בעולם... ליאת . העיקר שתעמוד מאחורי דבריה, ותהייה נאמנה לעבודתה. לדעתי, לסוג

דסי אשר

New member
נהנית י מתשובתך, והעלית נקודות שלא

חשבתי עליהן. כן, האתר למען הורי וילדי הגן- לא חשבתי על כך. הדברים כפי שאת מתארת, נשמעים אכן חיוביים ביותר. נכון, המסגרת שלי מאד קטנה, ואני מעדיפה מגע אנושי ולא ווירטואלי. אני לא יודעת מה מעדיפים הורים אחרים. אבל אם זה עושה טוב להורים ולילדים- אני בהחלט מקבלת את הטעון. לגבי עמדתי למושג שיווק.אני חולקת על טיעוניך. יש נשים רבות שעוסקות במקצועות שונים, עצמאיות, והעסק שלהם מחייב שיווק, ואיני רואה שום רע בהקמת אתר עבור העסק של אותה אישה. אותה מרצה, שמצאה חן בעיני משתתפות הקורס, שהרצתה על שיווק, ועוסקת בשיווק הי- טק, הקימה אתר לעסק שלה. גם אשה שתעסוק בעיצוב המוצר, ותקים אתר לעסק שלה- הקמת האתר נראית לי רלבנטית לסוג העיסוק. לאתר יש תפקיד של מתן מידע, מענה על שאלות וכל מרכיבי התכנים שנבנו באתר. אתר העוסק בשיווק של גן, לא יכול, מעצם מהות הכלי, לשווק את אווירת העבודה בגן, את איכות האווירה. צעצועים נפלאים, מרחבים - לא יכולים לתת מענה לאותם שאלות שהוצגו בדיון האחרודיונים רבים נוספים על איכות העודה של הצוותים בגנים ובמשפחתונים= צביטה של מטפלת, סטירה של מטפלת, השוואה בין אח אחד לאח שני, תגובה לא מתאימה למצב של התנהגות תוקפנית בין הילדים במסגרת, כחלק משלב התפתחותי, וצורת התגובה של מפעילת המסגרת על תגובות הילדים. נושא האתרים הפך להיות כלי מאד"איני" כאשר האינטרנט החל להתפתח. אני זוכרת איך במקום עבודתי כעו"ס, שלחו את המנהלים לקורס של שיווק. הם עשו חיים, נפגשו עם אנשים מענינים, למדו דברים חדשים, אפילו הצליחו לגרום למנהלי התכנית שיערך מסע לימודי לחו"ל לתלמידי הקורס. זה עשה אותם עובדים סוציאליים יותר טובים? זה עשה אותם למנהלים יותר טובים? בתחום עבודתי המקורי, עבודה סוציאלית, החלו כבר לפני שנים רבות לחשוב, ששיווק יפתור הכל. אז במקום משרד הסעד- היום זה משרד העבודה והרווחה. הלשכות, במקום לשכת סעד, נקראות לשכות רווחה. בשנים הקודמות, במסגרת התפיסה השיווקית, הלשכות בעיר בה עבדתי קיבלו שמות חדשים, מאד אופטימיים ויפים. דרך אגב, מובילי השינוי הם אותם גברים, שעובדים בתחומים ניהוליים בעבודה סוציאלית משום היותם גברים. האם חל שינוי ברמת העבודה של העובדים הסוציאליים בלשכות שקיבלו שמות כמו לשכת "אפיקים" או "שערי יפו"? לא, שום דבר לא השתנה. ההיפך, גם אם העובדים רצו להתקדם, יצאו ללמוד, העומס עליהם הוא כל כך גדול, שהם בכלל לא יכולים לממש את יכולת ם המקצועית. ומי שמנסה להיות מקצועי, דבר שדורש יותר זמן=(משאבים), מקבל נזיפות מהמונים עליו, שהוא איטי מיד. יש תחומים, ולדעתי אין שום קשר למין המפעיל אותו, אל אלא לסוג השירות אותו הוא נותן, ששום אתר לא ישנה את איכות השירות, אלא אם האתר נועד לקצר לי הליכים(כמו כניסה לאתר הבנק שלי, וביצוע פעולות מסויימות דרך האינטרנט). אסיים בעירית רמת גן. עם תחילת "בהלת האתרים" הקימו אתר. עם כניסת המושג תו תקן "איזו 2000" הם מיהרו והכריזו, בראשי חוצות(בכספי משלם המיסים העירוניים), שהם נמצאו פועלים על פי תו התקן "איזו 2002". האם חל שינוי ברמת השירות ללקוח , לאזרח? לסופר-פארם יש בוודאי אתר. אבל לסופאר-פארם יש גם תרבות שירות, שהיא כלי שיווקי יוצא מן הכלל. דסי

למעלה