ואני מעלה "שאלת תם"
אם גן הוא כל כך טוב, ורמת הפיזור של "השם" שלו גדולה,למה הוא צריך להשתמש בשייוק בצורת אתר? האם בגלל שכלי זה הוא עכשיו "איני"? = בכל גן יש לרוב יותר מעשרים ילדים, כל ילד שוהה בגן לפחות שנתיים, וזה גם מתקשר לדיון הקודם בו אינדיגו, נעה ווורד כתבו על בעיות שהתגלו במשך השנה, אז למה גן צריך כלי שיווקי כזה- רק בגלל שהוא ברוח הזמן? נכון, יש הורים רבים ששיווק מאד משפיע עליהם. בדיון לפני כחודשיים, לאה כתבה על תהליך בדיקת מסגרת מאד שיווקית, בסביבית העבודה שלה. לאה יכלה בבדיקה שלי, לעשות הבחנה בין המימד השיווקי, לבין המימד המקצועי. לא כולם מצליחים/רוצים לעשות זאת. אתר- הוא מכשיר טוב מבחינה שיווקית,לגבי תחום שמוכר מידע. טיפול בילדים קטנים זה הרבה מעבר לשיווק/מידע. בהשתלמות שהייתה למפעילות משפחתונים פרטיים פעילות בשטח, במרפ"ד של "וויצו"(נסיון ראשון במינו)- הובאו מרצים מתחומים שונים. מ.ט.י = מרכז לטיפוח יזמים זעירים, היה שותף לתכנית הקורס. כחלק מתפיסת המושג "יזמות" , הובאו יועצי שיווק. אוכל לספר, שאני, שהשתתפתי בכל השיעורים, כמייצגת את העמותה, ממש " התפוצצתי" בהרצאות על שיווק, לא בכל החלקים. אחת המרצות , רק לשם הדוגמא, אמרה למפעילות המשפחתונים= " אתן עלובות,פריאריות - עובדות קשה ומרוויחות מעט כסף. (כאן התפארה כמה מעט היא עובדת וכמה הרבה כסף היא עושה, שהיה ממש לא לענין...) - מגיע לכם עבור עבודתכן לקבל הרבה יותר כסף. אחת הדרכים להפיק יותר כסף מהעבודה= להגדיל את מספר הילדים במשפחתון." אני לא יכולתתי לעצור בי, ואמרתי שיש היבטים מקצועיים, יחודיים למשפחתון, שאינם עומדים בקנה אחד עם היבטים של שיווק. לראיה, אחת ממפעילות המשפחתונים, נפלאה, משקולים לאו דווקא עסקיים , אלא משפחתיים, החליטה לשכור דירה ולהגדיל את המסגרת, לבני שלושה חודשים עד שנתיים, ל 18 חברה. צוות היה מספיק. אבל היא, שומעת כל אחד מה - 18, ומרגישה שהוא חשוב לה מאד, פשוט נשברה, החלה לחלות הרבה, הייתה מותשת לחלוטין, הפסיקה לבוא לקורס, ונשבעה, שבשנה הבאה חוזרת למספר אנושי/נכון יותר עבורה ועבור הילדים. מרצה אחרת, שדווקא הייתה מאד טובה, מתוך נסיונה השיווקי, הציעה למטפלות לעשות תהליך של FOLLOW - UP אחרי הורים שעברו לראות את המשפחתון, בדיוק כמו שהתזמורת של הקבוצים עושה כלפי, מהרגע שהתענינתי בסדרת הקונצרטים שלה. לשמחתי, אחת המטפלות,זו זהוזכרה למעלה, הגיבה שהיא נותנת להורים את אישיותה, את ייחודה, והיא לא רואה לנכון ומתאים להשתמש בטכניקת שיווק זו בתהליך של החלטה של הורים לגבי בחירת משפחתון. לזכותה של המרצה, היא קבלה את דברה של המטפלת , וגם האחרות חיזקו את דבריה, ואמרה, שפשוט אינה מכירה את ה"מטריה" של משפחתון(היא מתעסקת בשיווק חברות היי- טק...). זו דעתי. אבל עובדה, גם ליאת, שמאד מעריכה את כישוריה, ואני סומכת על מה שאומרת, מאד מנוסה, והאתר שלה ממש מקסים - בוחרת לשווק את עצמה בכלי זה. ובאמת, השאלה היא לליאת= למה. את כל כך טובה, המקום עושה רושם לפי האתר כל כך טוב, הקבוצה ממש קטנה יחסית, לגילאים בהם מדובר. המרחבים רבים. "שמך לא הולך מספיק לפניך" שאת זקוקה לאתר? אומר בצורה אחרת, מה קורה במסגרת שלך, (ואל תקחי זאת אישית, את משמשת כדוגמא, כי את כאן איתנו) = אם את כל כך טובה, כל כך מנוסה, המקום שלך כה יפה, עמדותיך המקצועיות מוצגות על ידך ונשמעות מצוין. אז מה עומד מאחורי הצורך לפרסם באמצעות אתר. הגנים הטובים, הוותיקים שאני מכירה,באזור מגורי, מתמלאים מפה לאוזן, לפעמים מפרסמים במקומון, כדי לציין שנותר מקום,. ישנם גנים ששמם כה טוב, ובצדק, שביום ההרשמה היא גם מסתיימת. דסי שוב, אל תקחי באופן אישי, אלא תנסי להגיב ברמה של מה המניעים של גננת, מפעילת גן, להקמת אתר לגן.