עלייה גדולה במשקל

ניפי

New member
עלייה גדולה במשקל

בני בן שלושה שבועות לפני כארבעה ימים הייתי איתו איתו בטיפת חלב לשקילה שניה מאז נולד. בשקילה זו גילינו שעלה ב 600 גרם ב 11 יום. האם זוהי עליה תקינה במשקל? לפי מה שהבנתי זוהי עליה מאוד גדולה ולא אופיינית כ"כ לתינוקות יונקים. אשמח לשמוע דעתכם.

אנחנו אף פעם לא מרוצות...../images/Emo13.gif

עולה יותר מדי...לא עולה מספיק - איך אנחנו תמיד מודאגות. טווח הנורמה בכל הקשור למשקל הוא רחב מאד. בעצם....זה לא ממש משנה...אם את מניקה לפי דרישה התינוק אוכל כמה שצריך (הרי לא תעשי לו דיאטה- נכון). מה היה משקל הלידה שלו? יש תינוקות שלא מימשו את כל פוטנציאל הגדילה שלהם ברחם, מסיבות שונות ולאחר הלידה " משלימים" את החסר ועולים בצורה חדה יותר במשקל. לא נראה לי שיש איזו שהיא בעיה עם הנושא...אולי כדאי לשקול אותו בתכיפות נמוכה יותר.

ניפי

New member
עלייה במשקל

המתוק נולד 3.5 ק"ג והחזיר את משקלו תוך 5 ימים ותוך 16 יום העלה עוד 600 גר' כמובן שכל עוד זה תקין - אני רגועה. העניין הוא שהבנתי שגם ילד שמן זה לא בהכרח בריא. אני שואלת לגבי המשקל בעיקר בגלל חוסר הביטחון שלי עם ההנקה. אני מרגישה שהוא כל הזמן על הציצי. כלומר, גם אם זה לא בהכרח בשביל הנקה. אני כנראה המוצץ שלו וכך הוא מרגיע את עצמו. יש ימים שמאוד מסודר לו האוכל (כל שעתיים שלוש) ויש ימים שהתדירות גבוהה יותר. שמעתי על המושג "קפיצת גדילה" שקורית בד"כ בגיל שבועיים או שלושה. הענין הוא שבגלל שעדיין לא הבחנתי בסדר בארוחות אצלו אני לא יודעת אם מדובר בקפיצת גדילה. מה דעתך?

עלייה במשקל

כיוון שיניקה היא פעולה קשה ומעייפת (יחסית לאכילה מבקבוק) בד"כ תינוקות יונקים לא אוכלים אם הם לא רעבים... ההצמדות שלו לשד היא לצורך חום, קירבה, מציצה והרגשת ביטחון ולא רק לשם אכילה - לכן זה מובן למה הוא מעדיף להיות ליד השד על פני כל מקום אחר. לגבי קפיצת גדילה, עפ"י הספר הן מתרחשות בגיל 3 שבועות 3 חודשים ו6 חודשים....אבל זה לא מחייב ולא תמיד כך. אם הבחנת שלאחרונה התינוק רוצה לינוק יותר ומשך כל יניקה מתארך, אולי זו קפיצת גדילה ...בד"כ תול ימים בודדים הם מגבירים את תפוקת החלב של האם ותכיפות היניקה יורדת בחזרה. בגיל 3 שבועות אין עדיין שום סדר ארוחות, לכן סביר שלא הבחנת בכך...חכי הוא עוד קטן מדי...

למעלה