עלייה במשקל

meital583

New member
עלייה במשקל

שלום לכולם אני אמא לפגה חדשה יחסית (נולדה לפני חודשיים) בשבוע 30 אחרי ירידת מים משבוע 21. בתי היקרה שוחררה לפני שבועיים מהפגייה ומאז לא ממש עולה במשקל. למישהו יש רעיונות איך לגרום לה לעלות? (אני שואבת לה חלב ונותנת לה...)

ברוכה הבאה ומזל טוב

מה זה לא ממש? כמה נולדה? כמה השתחררה? כמה עכשיו? נשקלה באותו המשקל מייד לאחר השחרור ובמעקב? כמה אוכלת בכל ארוחה?

meital583

New member
עלייה במשקל

תודה רבה! הילה נולדה 1.350 והשתחררה 2 ק"ג. עכשיו שוקלת 2.170. נשקלה באותו משקל מאז השחרור... והרופאים בפגייה אמרו שהיא צריכה לעלות 150 גרם בשבוע... אוכלת כיום 55 לארוחה.

תני לזה עוד שבוע,

לפעמים הסטרס ממעבר הדירה מהפגיה לבית והשינוי הדרמטי בשגרת היום לה היא רגילה מפריעים לעליה במשקל, 170 גר' בשבועיים זה באמת קצת מעט אבל לא היסטרי ברמת ה-אי אפשר לחכות עוד קצת.

אורטל OSE

New member
ברוכה הבאה

ראשית סחטיין שהצלחת לסחוב כ"כ הרבה ויופי על המשקל. מניסיון אצלנו העליה במשקל הייתה איטית ביותר ומורטת שערות אל קונסיסטנטית. 55 לארוחה זה נהדר אבל כמה ארוחות ביום? החישב אמור להיות 150 CC לקילו לכל היום כלומר אםהיא שוקלת היום בערך 2.2 ק"ג אז היא צריכה לאכול ביממה (כדי להצליח להעלות במשקל) 2.2*150 כלומר 330 CC. אם היא אוכלת 8 ארוחות ביום אז זה בערך 40 CC לארוחה. בכל מקרה אני בסוף העשרתי מאוד את החלב השאוב (חמאה, קורנפלור וכו') בתאום מול הרופא. לדעתי, זה לא שיפר ממש את העליה. כך או כך כולם גדלים בסוף. יותר לאט אומנם לפעמים אבל גדלים. בהצלחה.

gigi281

New member
שבוע 24

שלום, רציתי לדעת האם יש ירידת מים בשבוע 24 ואח"כ יולדים האם העובר יכול להיות תקין?מה ההשלכות של ירידת מים? תודה רבה

meital583

New member
שבוע 24

ייתכנו השפעות על העובר בשל מיעוט מי שפיר שנגרמים כתוצאה מהירידת מים המקובל היום שמתחת לכמות 5 של מים ייתכנו השפעות על ריאות העובר (היפופולזיה ריאתית). במקרה שלנו המים עמדו על 4-5 כל הזמן עד הלידה והבת שלי שנולדה אחרי 9 שבועות של ירידת מים נולדה ללא בעיות כלל. בקיצור אם המים מעל 5 לא אמורות להיות שום בעיות והשלכות על התינוק. העובר יכול להיות בסדר!

ירידת מים ראות והשלכות

ילדתי תאומות בניתוח קסרי בשבוע 28 וכמה ימים לאחר ירידת מים של שלושה שבועות בשק של התאומה הראשונה. הצלחתי למשוך 3 שבועות עד הלידה בלי שהיו לילדה מים בכלל לא הסכמתי ללדת רציתי כמה שיותר להחזיק כדי שתגדל בפנים כמה שאפשר. לדעתי השלושה שבועות האלה היו לה חשובים מהרבה בחינות. הכינו אותי שיתכן ויהיו לה בעיות בריאות כי בלי מים חששו שהריאות לא יתפתחו תקין. לתאומה השניה היה מים כי השק שלה היה שלם. הילדה נולדה והיה לה מהלך תקין לגמרי בפגיה היתה שם רק בשביל לאכול ולגדול עד למשקל שמאפשר שחרור הביתה , אפילו לא נזקקה להנשמה שזה מדהים ( רצו להנשים אותה אך היא תלשה והתנגדה ולכן דרשתי שלא יציקו לה כי רויי החמצן היה יותר טוב בלי הנשמה) .לפי מה שידוע ברפואה כנראה שהסבל ברחם בלי המים חישל אותה והסטרס שהיה ברחם גרם להבשלה תקינה של הראות. לעומת זאת התאומה השנהי ששחתה בשק מי שפיר שלם עם כמות מי שפיר תקינה וחיה בסבבה ברחם , פתאום הלידה באה לה בלי הכנה והפתאומיות היתה בעוכרה. כמו שסיפרתי היא הונשמה ובגלל תקלה בשיטת ההנשמה פוצצו לה את הראות מה שנקרא - חזה- אויר- פנוימוטורקס דו"צ והיתה עם 3-4 נקזים בכל ריאה וסבלה בגלל זה מחסר חמצן ונגרםלה דמום מוחי ועכשיויש לה CPקל......היום הראות של שתיהן בריאות. לפי מה שידוע לי אכן מי השפיר חשובים להתפתחות הראות . גם אם במהלך הפגיה יהיה מהלך עם צורך להנשמה וטיפול להבשלת ראות ותמיכה ראתית וקשיי נשימה לאחר גיל שנתיים יש סיכויי שלא יהיו בעיות ראתיות. השנתיים הראשונות יכולות להיות מאופניינות בקשיי נשימה בעונות של וירוסים אבל גם זה לא הכרחי, ולכן חשוב לחסן נגד RSV את הפגים.

תאומים82

New member
עליה במשקל

ראשית מזל טוב לך, גם אני ילדתי בשבוע 30 לאחר ירידת מים (אבל אצלי ירו המים בשבוע 29) הצלחתי לסחוב רק שבוע וזה בכלל זיהום בשליה שחייב אותי ללדת. אז קודם כל, כל הכבוד לך שהצלחת להחזיק כל כך הרבה זמן. לגבי עליה במשקל אצלי המליצו לא לתת רק חלב אם בכל הארוחות אלא לשלב 2 ארוחות ביום לפחות של תחליף חלב במיוחד לפגים בסימילאק זה סימילאק נאושור ובמטרנה זה מטרנה סנסטיב אם אני לא טועה. יש בפורמולות הללו המון מרכיבים חשובים שתורמים לעליה במשקל. בכל מקרה בהצלחה

למעלה