עלייה במשקל

חדשה 39

New member
עלייה במשקל

שלום לכולם 11 חודש אחרי ניתוח וירידה של 33 קילו בלבד הייתי תקועה כימעט חודשיים ולפני חודש המשקל התחיל לזוז שוב ביום חמישי נשקלתי וראיתי ירידה ואז נסעתי לסופש שבו כימעט ולא אכלתי או יותר נכון אכלתי כמו שאני רגילה חזרתי ביום ראשון ופתאום עלייה של קילו וחצי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך זה יכול להיות אני ממש בדיכאון מזה....מה עושים?.ואיך זה קורה?

מה עושים

לא ציינת איזה ניתוח עברת... אני יכולה לומר לך מניסיוני..< שרוול > במשך הזמן איכות האכילה משתפרת וניתן לאכול קצת יותר משאכלנו בעבר, לאחר ירידה מאסיבית תהיה עליה קליה במשקל בין 2-3 ק''ג - זה טבעי, עד שהגוף מאזן ת'עצמו,לאחר שלב האופוריה של נחת מהירידה המשמעותית בשלבים אלה בד''כ נכנסים לשאננות, רצוי לשלב גם בשלב הזה תמיכה קבוצתית או קשר מאסיבי יותר עם הדיאטנית ככל שתעקבי יותר אחר משקלך כך יקטן הסיכוי להשמין.

חדשה 39

New member
עלייה במשקל

עשיתי ניתוח טבעת ואני לא ממש בשאננות לדעתי... זה פשוט מעצבן יש ימים שאני פשוט אוכלת ואוכלת טוב לפי דעתי ויש ירידה.... ויש פעמים שאני שומרת ופתאום כמו השבוע עלייה....

אופירA

New member
מנהל
זה נורא מעצבן

את רוצה לרדת 60 ק"ג בחודשיים, אבל מצליחה לרדת 33 קילו "בלבד" ב-11 חודשים. מעצבן... את עולה על המשקל ורוצה לראות ירידה, אבל המשקל והגוף שלך לא משתפים פעולה עם הרצונות שלך. לא פועלים בקצב ובהיגיון שמתאים לך. מעצבן... מה עושים? משנים את הציפיות לציפיות הגיוניות, ריאליות ומציאותיות, ואז לא צריכים להתעצבן. נשקלים פעם בשבוע, באופן מסודר, באותה השעה ביום ובאותם הבגדים, וכך עושים השוואות. בתהליך הרזיה לגוף יש כל מיני פעולות מורכבות ושיקולים מורכבים שהוא מקיים בזמן ההרזיה. אז לפעמים יש הרזיה ולא רואים במשקל, ולפעמים יש השמנה ולא רואים במשקל. הרזיה והשמנה לא מתרחשים תוך יום או יומיים. האוכל מסתובב במערכת העיכול עד 3 ימים, אז איך יתכן להשמין קילו וחצי ביומיים? אפילו אדם שמשמין בקצב של 9 קילו כל חודש (קצב מהיר במיוחד), עולה רק 300 גרם כל יום. אבל לעולם לא יהיה מצב שהוא יראה כל יום על המשקל 300 גר' נוספים. הוא יראה את העלייה בקפיצות גדולות ובמגמה קבועה מעלה. האם המגמה הקבועה בשקילה שלך היא עלייה של 1.5 ק"ג כל 3 ימים רצופים? ברור שלא. אז מה ראית על המשקל? שינוי במאזן הנוזלים, או השד יודע מה. אם אחרי שבוע לא עלית 4.5 קילו (או 9 קילו לאחר שבועיים), סימן שלא עלית 1.5 קילו ב-3 ימים. זה דמיון. זה פשוט כי הגוף שלנו מתנהל אחרת ממה שאנו חושבים, בעלייה/ירידה במשקל. את בדיכאון בגלל דמיון. אז תביני שזה דמיון, ותהיי סבלנית, ותראי שלא היתה שום עלייה בקצב של 1.5 קילו לסופ"ש. פשוט הירידה לא היתה ירידה והעלייה לא היתה עלייה. מה עוד עושים? מלמדים את השכל שלך ש-33 ק"ג ב-11 חודש בניתוח טבעת זה ה-מ-ו-ן. מה, את לא מרגישה שינוי קיצוני?
אני ירדתי בשנה 25 ק"ג ובשנה ורבע 33 ק"ג, ושמחתי עד השמיים, כי ציפיתי לירידה של 20 ק"ג בשנה הראשונה. ואת עצובה כי ירדת "רק" 33 ק"ג בפחות משנה. העצבות הזו לא רק שלא נכונה ולא במקום, אחרי הישג אדיר כזה, אלא שהיא מזיקה לך ומורידה את איכות החיים שלך. תבחרי לשנות את המבט לגבי 33 הק"ג שירדת.

חדשה 39

New member
עלייה במשקל

אופירה במשפט אחד אסכם אין עלייך ותודה על התובנה שקיבלתי מימך!!!!!!!

pomelit

New member
33 קילו זה המון ../images/Emo13.gif

כל הכבוד לך! בהנחה שאת באמת בת 39 או בסביבות הגיל הזה, אל תשכחי שאת עדין בגיל הפוריות ושינויים הורמונליים משפיעים מאוד על מאזן הנוזלים בגוף. לפני מחזור, לפני ביוץ עשויים להיות שינויים מהותיים בכמות המים שנאצרת בגוף, והתוצאות ניכרות גם על המשקל. אני מסכימה עם אופירה, נכון יותר להישקל אחת לשבוע, או אפילו אחת לשבועיים. כשאני לא מצליחה להתאפק אני כן נשקלת יותר, אבל רושמת את הנתון ומתייחסת אליו ברצינות רק בשקילה "הרשמית". ואחרי כל זה, 33 קילו קילו ב 11 חודשים זה 3 קילו בחודש. זה קילו כל 10 ימים. זה קצב מאוד מאוד מהיר, ויש לך הרבה במה להתגאות. קחי בחשבון שרוב הסיכויים שעכשיו תתחילי לראות גם מישורים ועצירות ואולי אפילו עליות קטנות. כאמור, את רק בת 39 (כנראה). יש לך עוד 40 שנה לפחות לחיות עם הטבעת. בתכלס זה פחות קריטי אם תרדי את הקילוגרמים שנותרו בעוד שנה או בעוד שנתיים. את כבר נראית מצויין, ובטח מרגישה קלילה ובטוחה בעצמך. תהני מהתוצאות. עבדת קשה בשביל זה

דר איל

New member
המשפט הכי חשוב לי

שהפנמתי ממה שכתבת ,יש לי לחיות עוד שנים רבות עם הטבעת והחמישה שבעה קג מיוחלים למרות שיהיה מאד נחמד שהם ירדו מהר אבל במחשבה נוספת לא סוף העולם אם הם ירדו לאט לאט לאומת חנק הקאות ריפלוקסים וכו...

חדשה 39

New member
עליה במשקל

בת 39 שעברתי את הניתוח עכשיו קצת יותר מארבעים ניראת בסדר לעומת141 קילו שניכנסתי לניתוח ועכשיו 108.5 זה אכן שינוי.... תודה רבה על העידוד ושאתם שמים אותי בפרופורציות....

pomelit

New member
הורדת בערך 50% מעודף המשקל

זה טוב. זה הישג מצויין. עכשיו ממשיכים. רוב הסיכויים שיקח עוד זמן עד שתרדי את הכל. לאט לאט. את מכירה את החוקים, את יודעת מה צריך לעשות. זה לא קל, השגרה מאוד מעייפת. אפשר להתנחם שיש שכר בצידה

קוביd1

New member
חדשה 39

11 חודש ירידה של 33 קילו בלבד ,מה זה בלבד..... אחלה של ירידה ירידה טובה שתעזור לך לשמור על משקל תקין לתקופה ארוכה ,,לא ירידה של זבנג וגמרנו ואחרי זה עלייה עליה של קילו לא להתיחס ,המשקל תלוי במיליון גורמים ,לא צריך להשתגע ולהשקל הרבה ,ולא צריך להתרגש מעליה או ירידה של קילו שתיים קובי

שרה16

New member
33 קילו בלבד..

אני אחרי שנה ו-3 חודשים מניתוח החלפת הטבעת וירדתי 14 קילו,4 קילו יותר מהשיא שלי -31 קילו שירדתי מהטבעת הראשונה (סה"כ 35 קילו למי שהתבלבל בספירה) אני מאושרת עד הגג ולא בדיכאון לרגע. יש מצב שאת לא אוכלת או שותה מספיק, או שהגעת לשיא של מבנה הגוף והגנטיקה, או שאת לא עושה ספורט...בכל מקרה קילו וחצי זה לא מה שיגרום לדיכאון.

ronitizaks1

New member
לחדשה

שלום לך,תקראי את מה שכתבתי היום.התהליך שלך נורמלי לחלוטין.תאמיני שהגוף בנוי בצורה שNמטרתה להגן עליך.הוא יודע מתי לרדת,מתי לעצור ואפילו מתי לעלות.אם את שומרת על הכללים אין לך מה לכעוס או להיכנס לדכאון.תאהבי את גופך,תכבדי אותו.הוא הוריד 33 קילו ממשקלו.את תמשיכי לרדת מבטיחה לך.אבל תתני לגוף לעשות זאת בקצב שלו...

למעלה