עלייה באינזימי כבד

עלייה באינזימי כבד

היי
הגעתי למיון בחמישי בגלל כאבים ובבדיקות הדם נמצא עלייה קלה מאוד באינזימי כבד ALT/
אמרו לי לחזור לביקורת כולל מוניטור, א. סאונד וכו' ובדיקות דם ביום ראשון.
הבנתי שזה ממש לא היסטרי אבל חוששים וליתר ביטחון עוקבים שלא מדובר בהתחלה של רעלת.
ואני מודדת לחץ דם בבית. בינתיים תקין (אם כי במגמת עלייה מהמוצע).
מישהי חוותה משהו כזה? או התחלה של רעלת?
מה אפשר לעשות כדי למשוך את זה... ? להימנע? לעצור?

(ושאלה לא קשורה - למי שהניקה - האם בית החולים מספק מכונת שאיבה של מדלה ושקיות שאיבה או צריך לדאו גלהכל מראש?)

לגבי השאלה הלא קשורה...

לא יודעת להגיד על כל בית חולים, אבל בקפלן היו משאבות ובקבוקים. למה את צריכה שקיות בבית חולים?
אני ממליצה לך לנסות להצטייד מראש במשאבה מיד שרה שתהיה לך כשאת חוזרת הביתה. תבקשי מדלה (עם ערכה דו צדדית) ותגידי שיש לך תאומים, אחרת אין סיכוי שיתנו לך. אני השתמשתי בה כבר בבית חולים כי היה לי יותר נוח לשאוב בחדר ולא בתינוקיה וגם בתינוקיה לא היתה ערכה דו צדדית.

מקווה שמצבך יתייצב בקרוב

לשאלתך לגבי ההנקה - תלוי באיזה בית חולים את עומדת ללדת.
בכל מקרה בכל בתי החולים יש במחלקות היולדות ויילודים וגם בפגיות משאבות חלב חזקות בדרגת בית חולים.
בד"כ מדובר במשאבות מדלה לקטינה, מדלה סימפוני או אמדה עלית.
ברוב בתי החולים היולדת צריכה לקנות בחנות שיש בבית החולים או מחוצה לו, ערכת שאיבה שתואמת למשאבה.
יש בתי חולים שמספקים את הערכה לאמא - ערכה חדשה.
בבית החולים אפשר לעשות סטרילזציה.
שקיות שאיבה - בד"כ לא מספקים וגם אין צורך.
אם מדובר בפגים (מקווה שלא) בד:"כ מספקים לך מיכלים להביא בהם חלב ויש נהלי סטריליות ספציצפיים.
כפי שאמרה נאחזת באויר, יש ייתרון בלהשיג מראש משאבת מדלה לקטינה מיד שרה.
ותצרטכי לקנות אצלם או בחנות שילב את הערכה לשאיבה. (צינורית, ובקבוק וחצוצרה).
משאבה משלך תתן לך ייתרון לשאוב גם כשאת בחדר ולאו דווקא להתרוצץ לחדר הנקה שם יש משאבות.

זכרי שלא תמיד צריך משאבה אחרי לידת תאומים, אם התינוקות יצליחו להתחבר ולינוק ממך, לא בטוח שתצטרכי לשאוב מן ההתחלה.

דווחי לנו מה מצבך ובאיזה בית חולים את.

אשמח לעזור לך, אם יש לך/יהיו לך עוד שאלות בנושא
שמרי על עצמך ותרגישי טוב

בקפלן לא צריך ערכה

הם עושים סטיריליזציה לרכיבים ומעבירים מאחת לשניה. לא יודעת איך זה בתל השומר, נסי לשאול נשים שילדו שם.

למעלה