עלייה או ירידה...?

קומיקס

New member
עלייה או ירידה...?

או קייי אני רוצה לפתח דיון על משהו שלדעתי עדיין לא דיברו אבל אם כן מצטער... לדעתי משנת 95 ועד 2002 היהודים התפתחו מאוד וניתן לראות את זה לפי צורת הדיסקים... בדיסק הראשון ניתן לראות שירים יותר קיטשים כאלה... שירי ראדיו שלא מורכבים כ"כ ללא ספק אני מאוד אוהב את הדיסק מציאות ניפרדת אבל זה יותר מוזיקה כזאת של התחלה ולא ממש מורכבת... כמו : "אלה","עוד ארון אחד" ועוד... בנוסף לכך בדיסק הראשון יצאו כ-15 שירים באורך זמן של כממוצע 4 דקות בערך זה מראה על פחות התאמצות בכל שיר ושיר.... בדיסק השני : "היהודים" ניתן למצוא שירים קצת שונים יותר שקטים כמו : "לפעמים","טיפה בים","לעוף" שהם הראו גם את הפאן השקט של הלהקה... בדיסק השני יצאו 13 שירים ואורך הזמן הוא בערך 5 דקות זאת אומרת שהם יותר השקיעו בכל שיר ושיר... וגם הראו מגמה חדשה בשירים שלהם... בדיסק "פחד מוות" שיצא ליפניי כמה חודשים ניתן ליראות שינוי גדול מהדיסקים הקודמים... קודם כל בדיסק ישנם 12 שירים... כל שיר הרבה יותר ארוך שירים של שמונה דקות,7 דקות וגם המון מיקצבים יש המון שינויים לדוגמא: "תענה לי"(8:14) ו"פעמון מלחמה"(7:16) שתי שירים במקצבים ממש שונים אך אין מה להגיד שירים סוף הדרך... בדיסק החדש גם ניתן ליראות 4 שירים באנגלית לעומת 2 שירים בדיסק "היהודים"... בקיצור לדעתי היהודים התקדמו ללא ספק המון במוזיקה שלהם אבל לכל אורך הדרך הם היו תותחים לפיות ככה אני חושב... אם לדעתכם אני טועה תגיבו אבל בלי לקטול... נקווה שהדיון הזה ירענן קצת ת´פורום...

yuli c

New member
לדעתי...

האלבומים "מציאות נפרדת" ו"היהודים" ממש מצויינים... אני יותר אהבתי את "היהודים" ואני יודעת שאני בגעת מיעוט פה מכיוון ששם הם יותר התפתחו מבחינה מוזיקלית... מה שכן מבחינת הליריקס מאוד אהבתי את שניהם... אז נכון זה אולי לא הליריקס הכי מורכב אבל בעיני רוב השירים היו יפים... לעומת זאת את האלבום האחרון לא אהבתי במיוחד... אז נכון יש שיגידו שהם התפתחו מבחיחנה מוזיקלית וזה דיי נכון אבל לא אהבתי את האופי של האלבום שהיה דיי מדכא... זה נראה שפה הם ניסו יותר להיות מודעים למצב לבוא יותר עם אמירה... בכל אופן אני אישית מתגעגעת ליהודים מהדיסק הקודם...

niraf

New member
מסכימה... גם אני אהבתי יותר את

"היהודים"... דיסק מצוין מבחינה מוזיקלית.... אז צדקת בקשר להשקעה - ללא ספק הושקעה הרבה עבודה ב"פחד מוות"... אבל מה לעשות שלפעמים צריך יותר מעבודה קשה ואומץ לתת לכל שיר 8 דקות... לפעמים זה גם מיותר... כמו במקרה של פעמון מלחמה - אפשר בקלות לקצץ כמה בתים, זה רק יעשה את השיר מדויק ומהודק יותר... בכל מקרה.... הם קצת איבדו את זה - אין ב"פחד מוות" שירים כמו ב"היהודים" ו"מציאות נפרדת". עצוב.

yuli c

New member
את צודקת...

אני ממש מסכימה איתך שב"פחד מוות" הם דיי איבדו את זה... הם ניסו להיות יותר מודעים למצב ויותר לבוא עם אמירה... ואני בהחלט מעדיפה את היהודים הקודמים... בקשר לשיר "פעמון מלחמה" דווקא זה השיר הכי יפה בעיני ב"פחד מוות"... וגם היחיד ששווה את השבע דקות שבכלל לא מרגישים שזה ארוך כי זה שיר מהמם...

niraf

New member
בהופעה בראשון כמעט מתתי בזמן

פעמון מלחמה - יש גבול לכמה בתים אני מסוגלת לסבול! זה שיר נחמד... המאה העשרים לדעתי יותר יפה...

yuli c

New member
אה...

היית בראשון??? גם אני הייתי היה פיצוץ!!! הייתי שורה ראשונה ושאורית ירדה לקהל הצלחתי לגעת לה ביד... בעניין השירים דווקא לדעתי "פעמון מלחמה" הוא השיר הכי מוצלח ב"פחד מוות" נכון שיש לו הרבה בתים יחסית לשיר אבל לא מרגישים שהוא כזה ארוך... זה שיר ממש יפה ... דווקא את המאה העשרים לא ממש אהבתי...

niraf

New member
אבל תודי ש

הביצוע של המאה העשרים בראשון היה טוב..

yuli c

New member
אכן...

הביצוע היה טוב... אבל את השיר לא אהבתי במיוחד...

BMS

New member
אולי אני טועה אבל ננסה...

לפי דעתי היהודים התפתחו מאוד ונכון הדיסק הראשון הוא יותר מין דיסק להיטים ויותר קליט אני מאוד אוהבת את כל הדיסקים ולכל דיסק אני מתחברת בצורה שונה ככה שאני לא יכולה לדרג אותם כל דיסק למצב וראש שונה מהשני אבל כולם שווים ויפים כמו שרק היהודים יכולים להוציא. אולי אני טועה אבל....זו דעתי.

אממ...אז זאת דעתי...

אממממממ לא יודעת עכשיו..אני צריחה לחשוב אל זה... אבל...לדעתי היהודימ רק התפתחו יותר ויותר!.. דיסק שני הוא דיסק מצויייינ..
לא יודעת מה יש לכמ אבל זכותכמ... שמעו את אינטרמת...איזה שיר גדול....כל השיר כתוב לי בחלקימ אל הקירות בכיתה...(אני יושבת בפינה מאחורה)... ולעופ,ליפעמימ,עידנ האלוהימ,תעזור לי,באוויר,גניבה,טיפה בימ,עוד מאט,וקיל מי..וכל השאר...בקיצור כל הדיסק..חוצ מסמי שהוא כבר מעצבנ...סיפרתי לכמ את סיפור הדיסקמנ שלי..: קיצר... הדיסק מצויינ... ופחד מוות... אינ מה להגיד...דיסק גדול...השקיעו בוא כמו שלא השקיעו ב-2 הדיסקימ הקודמימ...כל שיר לפחות 5 דקות ויותר...ויש שמ אפילו אחד (המאה העשרימ) שהוא בערכ 10 דקות...כל שיר גדול בפני עצמו...וכמו שתומ אמר בנקודת הג´ק... המ לא מנסימ להיתמסחר...המ עושימ פשוט מה שהמ אוהבימ..שרימ איכ שהמ רוצימ ומנגנימ כמו שהמ רוצימ...ואמ העיתונאות תקבל או לא...המ ימשיכו... ובנתיימ...שומ מיסחור ושומ דבר...המ ממשיכימ כמו גדולימ..ואפילו מצליחימ... והמ גמ הלהקת רוק הכי טובה בארצ...לפי מעריב לנוער... וכרגע אני לא מוצאת שירימ שנימעסו בדיסק...אזז בואו נגיד ככה...כל הדיסק טופפפפפפפ....אה כנ...Youv got to bealive me קצת נימעס..אבל עדיינ הוא טופפפ.... ועוד משהו מנקודת הג´ק..תומ אמר שהמ כותבימ שירימ..והרבה...אבל לא את כולמ המ מכניסימ לדיסקימ...המ בוחרימ מה הכי מתאימ לדיסק ולתקופה...ומה הכי טוב...ואותמ המ מכניסימ... וזהו.. מכווה שעזרתי במשהו.. ממני רוני הסטלנית ל.

niraf

New member
שימי לב ש

you´ve got to believe me מזכיר קצת הרבה יותר מדי את "תעזור לי" מ"היהודים". וזה לא השיר היחיד...

niraf

New member
ודמיון חשוד-בהחלט-יותר-מדי יש גם

בין "טיפה בים" המצוין ל"מקום אחר" הבינוני.... אם תגביהי את השירה של תום באוקטבה תגיעי לטיפה בים בביצוע של טיטי... ממש מדויק - אותם אקורדים בדיוק גם...

אז ככה...

טיפה בימ-מקומ אחר....אכנ אותמ אקורדימ..קצת וואטאבר..אותו לחנ
... אלה-OH LORD...כנ"ל... מי שרוצה יש לי מיקס של 2 השירימ בייחד... טיפה בימ ומקומ אחר בייחד..ואלה ו-OH LORD... ולסיכומ...שוב פעמ אני מזכירה לכמ אל ההתחלה של SWEET CHILD O MINE וכל הסיפור...זה אותו דבר בדיוק... תישמעו ותבינו... אז מי שרוצה את המיקסימ...שיבוא לאיציקיו 149784940..אני ישלח לו כבר..
וזהו ידבר איתכמ אחוריזה.. בהבייו לילה טופ.. ממני רוני הסטלנית ל.

yuli c

New member
וואלה...

על זה לא חשבתי... תאמת לא אהבתי את שני השירים האלה במיוחד ככה שגם לא התעמקתי בזה...

S h i R l e y

New member
מממ... שאלה קשה...

מבחינתי ליהודים הייתה נפילה קשה עם האלבום השני , פשוט לא אהבתי אותו , שירים בודדים פה ושם נהניתי לשמוע אבל פשוט הצמרמורת שעוברת בגוף שלי כשאני שומעת את מציאות נפרדת או פחד מוות פשוט לא מגיעה כשאני שומעת את הדיסק השני... הוא בינוני מדי , מבחינה ווקאלית הם אכן רק משתפרים אבל פשוט לא היתה לי את ההתרגשות כמו בשני הדיסקים האחרים!! מציאות נפרדת הוא דיסק מדהים בעיניי!!! פשוט נהדר , כדיסק ראשון הם עשו עבודה נהדרת . בקשר לפחד מוות.... הייתי בין הראשונות שקנו את הדיסק פה באילת וזה ממש כבוד כי פשוט מאז זה הדיסק היחיד שאני שומעת!! פשוט נונ סטופ אול דיי אול נייט!! אורך השירים אף פעם לא השפיע עליי או סימל בעיניי מידת השקעה... אני נהנית מהדיסקים הכי הרבה כשאני מרגישה את הצמרמורת הזו כשאני שומעת אותו וכשהדבר היחיד שבא לי לעשות זה לצרוח...!!!!!!

yuli c

New member
תראי...

האמת היא שרוב האנשים כאן חושבים פחות או יותר כמוך... אני רק אומר שהדיסק "היהודים" הכי עשה לי את זה מכל הבחינות ואני יודעת שאני פה בדעת מיעוט... קודם כל אם תשימו לב זה הדיסק הכי מגוון שלהם מבחינה מוזיקלית....יש של שילובים של הארד רוק וסופט רוק מאוד מעניינים... טיש שם שירים מאוד חזקים כמו "לעוף" ויש את את they want to kill me בביצוע המדהים של אורית... בקשר ל"מציאות נפרדת" בעיני הוא דיסק מדהים לא כמו "היהודים" מה שכן זה נכון שהוא יותר להיטים כזה שירים שקל לזכור בכל אופן דיסק מדהים... ובקשר ל"פחד מוות" שוב אני רק יגיד ששמעתי אותו כמה פעמים ולא התחשק לי לשמוע אותו שוב... יש שם כמה יציאות טובות אבל רוב השירים לדעתי ארוכים ומדכאים ופשוט זה לא זה... אני לא אהבתי כ"כ את הכיוון החדש והדיכאוני הזה שבא לבוא יותר עם אמירה... אני אישית מתגעגעת ליהודים הקודמים...

S h i R l e y

New member
רק שתדעי...

את לא במיעוט! יש המון אנשים בפורום שחושבים שהדיסק השני הוא הדיסק הכי טוב של היהודים... משום מה אני התחברתי למציאות נפרדת... אני לא יכולה להסביר למה וגם לא מתעסקתעם זה יותר מדי אבל אף שיר בדיסק השני לא גרם לי להרגיש מה שהרגשתי בדיסק הראשון עד ששמעת את פחד מוות שהולך ומשתווה למציאות נפרדת בסולם היהודים שלי!!

PurpleGoat

New member
אני לא יודעת מה בקשר למוקלטים...

אבל משהו ששמתי לב אליו.. יש מין.. ירידה באנרגיה בהופעות.. אני לא יודעת איך להגיד את זה, אבל אני יצאתי מההופעה בויתקין מאוכזבת קצת.. אני לא חושבת שמי שלא היה בהופעות שלהם של מציאות נפרדת-היהודים, לפני פחד מוות יוכל לשים לב לזה, כי עדיין, ביחס לכל להקה אחרת שפועלת ומופיעה בישראל, היהודים הם בהחלט הכי חזקים על הבמה... אבל ביחס לעצמם.. לא יודעת.. ההופעה בויתקין נראתה לי קצת.. עייפה? כנראה שזאת המילה שחיפשתי... אני היחידה שהרגישה ככה? יכול להיות שאני טועה.. או שזה היה חד פעמי... אני מקווה מיכל

את לא היחידה..

למרות שלא הייתי באפ הופעה חוצ מההשקה..וניראה לי אחת שהייתי קטנה אמ אחיות שלי... במוצקינ וויתקינ אמרו לי שהיה גרוע...בגלל שהמ היו עייפימ וקואק קואק קואק....
שנימ לא אמרתי את זה
... וההופעות של היהודימ בדרכ כלל חזקות רועשות ו...טובות
... חוצ מה-2 האלה...וזהו.. בהביי ממני רוני הסטלנית ל.

למעלה