עליה נמוכה במשקל

סיגל 01

New member
עליה נמוכה במשקל

אסתר שלום, היום היינו בטיפת חלב. בביקור האחרון היה המשקל 4100, לפני חמישה שבועות. משקלו היום 4430. הייתי מופתעת מאד וכמובן מודאגת. האחות אמרה שהמשקל תקין ביחס לגובה ויתכן והוא מאזן את עצמו. התינוק יונק בין 30-40 דק'. אני מרגישה שמתבצעת יניקה. בלילה הוא מתעורר כל 4 שעות, ביום הוא יכול לדרוש אוכל גם חאחר שעה או שעתיים. הוא אוכל די הרבה, לי כנראה יש חלב (אני משתמש בפדים בגלל נזילה). מה יכולה להיות הסיבה לעליה כה נמוכה? האם העליה הזו היא תקינה?

what was the birth weight?

Are you giving this baby a pacifier very often? I think that you should see a yoetset hanaka to check that the latch is good and that there is good milk transfer. Was the baby sick during this period? Did he get a hisun?​

סיגל 01

New member
אסתר, אני עונה על שאלותייך:

משקל הלידה שלו הוא 3430. יצא מבי"ח במשקל 3200 כעבור חודש היה המשקל 3800 וכעבור 5 ימים נוספים 4100. לפני 5 שבועות הוא קיבל חיסון ראשון. היום, קיבל חיסון שני ונישקל. הוא לא היה חולה בתקופה זו. הוא לא מקבל הרבה מוצץ הוא לא אוהב. הוא פולט אותו. במקרים נדירים אני מצילחה לתת לו את המוצץ. אני כמעט בטוחה שהצפיסה בסדר. האם יתכן שעייפות מצטברת שלי, חוסר שינה (שזה מובן), יכולים לגרום לעליה נמוכה? אני מרגישה מרוקנת מאנרגיות. האם זה משפיע על איכות החלב?

You should see a yoetset hanaka

Could it be a mistake in the weighing? The initial weight gain was fine. Does the baby have enough wet and dirty diapers? does he seemed satisfied after the feeds, or does he want to feed all day long. IN most cases, it is that the baby does not get the milk as he should, and not that you are tired. If he does not eat well, then he eats long and often and that makes you tired. If you tell me where you live, I will give you the name of a yoetset hanaka IBCLC so that she can check what is happening.​

justmom

New member
תרגום: כדאי שתראי יועצת הנקה

האם ייתכן שזו טעות בשקילה? העלייה הראשונית במשקל היתה בסדר גמור. האם התינוק מייצר מספיק חיתולים רטובים וחיתולים עם קקי? האם הוא נראה מרוצה אחרי ההנקות, או שהוא רוצה לינוק כל היום? ברוב המקרים זה מפני שהתינוק לא מקבל די חלב, ולא מפני שאת עייפה. אם הוא אינו יונק טוב, הוא יונק הנקות ממושכות ותכופות שמעייפות אותך מאוד. אם תאמרי לי היכן את גרה, אפנה אותך ליועצת הנקה מוסמכת שתוכל לבדוק מה קורה.

סיגל 01

New member
תשובות לשאלות

אסתר, יש לו לפחות 3 חיתולים עם קקי, הוא מייצר חיתולים עם פיפי, לפעמים החולצה התחתונה רטובה מכמות השתן. אין ספק שהוא מייצר חיתולים מלאים. זו הסיבה שהופתעתי כ"כ. מה שכן, הוא יונק הרבה. זמן ממושך ודורש לעיתים קרובות. לפעמים גם כל שעה. מאד מקווה שתוכלי לעזור ולכוון אותי.

דיאנה1

New member
תרגום: אולי זו היתה טעות בשקילה.

כדאי שתפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת ICBLC.

דיאנה1

New member
תרגום: מה היה משקל הלידה?

האם את נותנת מוצץ לעתים קרובות? אני חושבת שאת צריכה לראות יועצת הנקה לבדוק אם האחיזה טובה ושיש מעבר חלב טוב. האם התינוק היה חולה בתקופה הזו? האם הוא קיבל חיסון?

סיגל 01

New member
עניתי על השאלות, אשמח אם תוכלי

לענות לי שוב בהתאם לתשובות.

You should see a yoetset hanaka

IBCLC as soon as possible to sort out what is happening. It could be the latch. Is the baby taking as much of the hila under the nipple as possible?​

לאה_מ

New member
תרגום: עליך לראות יועצת הנקה IBCLC

בהקדם האפשרי כדי לברר מה קורה. זו יכולה להיות בעיית תפיסה. האם התינוק תופס חלק גדול ככל האפשר של ההילה מתחת לפטמה?

למעלה