עליה מפולין בשנת 1949

שושני982

New member
עליה מפולין בשנת 1949

אני מחפש "בלי סוף" את רשימת העולים ארצה מפולין בשנת 1949 חודש מרס , היכן אוכל למצוא

למה לחפש אם אפשר פשוט למצוא../images/Emo35.gif../images/Emo6.gif

שלום לך, שאלתך מדגימה מדוע מחקר גנאלוגי (כמו נושאים רבים אחרים) מחייבים תקשורת בין אנשים, כמו גם חיפוש מושכל של מידע. אין לי מושג היכן חיפשת "בלי סוף" עד כה - אשמח לשמוע על כך - אך הרשימות הללו נמצאות זמינות לעיון , בסדר כרונולוגי, בארכיון הציוני המרכזי (בירושלים, צמוד לבנייני האומה). פשוט מאוד. ארנון

שושני982

New member
ניסיתי גם שם .......

תודה לך אכן ניסיתי לחפש גם בארכיון מסרתי פרטים מדוייקים חודש ושנת עליה , לצערי הם לא מצאו

לא רוצה להישמע ספקן, אך אם אתה

יודע את חודש העלייה, גש לארכיון ודפדף ברשימות בעצמך. ייתכן ולא קראו נכון את השם, ייתכן והרשימה חסרה, ייתכן ואתה תדע לזהות את הרישום. ארנון

kutz2

New member
שושני 982 ,ערב טוב

ערב טוב פורום נכבד, לך שושני אני מציע לפנות ל"ארכייון הציוני המרכזי" שדרות זלמן שזר 4 ירושלים 91000 לכתוב להם את כל הפרטים אם איזה אניה הגיעו באיזה שנה שמות מדויקים,הם עושים עבודה נפלאה, אני קיבלתי אתמול מהם רשימת עולים שבאו לא"י במרץ 1939 הורי ואני בניהם ברשימה,עבשיו ביקשתי מהם לשלוח לי את הדרכונים של הורי ושלי אני מאחל לך שושני הצלחה, יהודה

עדנה4

New member
רגע, רגע, את הדרכונים? יש להם?

קשה לי להאמין. האם הדרכונים מוחזקים בארכיון הציוני?

kutz2

New member
עדנהה4 ערב טוב

לאחר ששלחו לי את רשימת העולים משנת 1939 ביקשתי ממנהלת המחלקה גם את הדרכונים של הורי ושלי במידה והיה לי היות ואני הייתי רק בן 3 וחצי אך היא הבטיחה לתת לי מחר תשובה טלפונית ואז אינ אכתוב לך. יהודה

kutz2

New member
עדנה --גנזך המדינה טלפון מם-

02--5682682 בבצלחה יהודה

עדנה4

New member
הטלפון הזה שגוי! הנה המספר הנכון:

בשאלות ניתן לפנות לגנזך המדינה בטלפון 02-5680662, בפקס' 02-5680670 או בדואר אלקטרוני: [email protected]

הלני

New member
חיפשתי בעצמי ובמקום אוגוסט 1945

מצאתי את אימי והוריה ביולי.... המחפשות (אולי יש גם בנים....) הן בד"כ בנות השירות הלאומי שם. הרשימות הן בד"כ הדפסת מכונת כתיבה של פעם ברווח המינימלי.... מומלץ לגשת ולחפש לבד. אם לא עלו בעליה ליגלית, כדאי שתחצור קשר עם מוזיאון ההעפלה בעתלית. הלני

מאגרי מידע אודות עולים

בארכיון הציוני לא ניתן למצוא דרכונים. במדור לאיתור מידע ניתן למצוא רשימות עולים, תיקים של מבקשי אישור לעלייה ומידע שקשור למדור לחיפוש קרובים. מקום נוסף שניתן למצוא בו רשימות עולים הוא גנזך המדינה השוכן בירושלים. רשימות העולים בגנזך ובארכיון הן מקבילות בשנים, אך מבדיקה אישית עולה כי אין הקבלה מדוייקת בין שני המקומות. אם הבדיקה בארכיון הציוני לא העלתה דבר כדאי לפנות לגנזך המדינה שם החיפוש נעשה באופן עצמאי. מהיכרות עם החומר, הן בארכיון הציוני והן בגנזך המדינה (יותר בארכיון מאשר בגנזך), וגם מצד ההיגיון ההיסטורי, רשימות העולים משנת 49' כוללת המון רשימות וכדאי לפנות יום שלם בכדי לסרוק את הרשימות באופן עצמאי. (למי שתוהה מניין הידע על המתרחש בארכיון- שירתתי שם בשרות לאומי).

zvimorgi

New member
שאלה לגבי המידע שלך

שלום לך אכן אני מקבל עצתך ואני יחפש באופן עצמאי, האם אפשר למצוא שם פרטים/מסמכים נוספים מעבר לשם העולה כמו שם הוריו ועוד..

לשאלתך...

בנוגע למאגרי המידע של הארכיון הציוני- ממאגרי המידע, לא מרשימות העולים, ניתן היה למצוא עוד מידע. אך אם פנית אליהם,מן הסתם, לפחות כך היה לפני ארבע שנים, בנות השירות בדקו בכל המאגרים שכתבתי בהודעה הקודמת. לגבי גנזך המדינה, רשימות העולים כוללות שמות פרטיים ושמות משפחה ובנוגע לשאר המידע ישנו הבדל בין שנה לשנה ובין רשימה לרשימה. אם זכרוני אינו מטעיני, הרשימות של שנת 49' לא כוללות מידע נוסף, אולי רק את ארץ המוצא. בכל אופן שווה לבדוק, במיוחד כדי לנסות ולכסות את כל הפינות. המון הצלחה!

למעלה