עליה בתאבון - שרון

sharonlk

New member
עליה בתאבון - שרון

אני בטוחה שהנושא נדון כבר אצלכם אבל אני די חדשה כאן, מה לעשות. כמה מכם שמקבלים תרופות השמינו בגלל שינוי במטבוליזם? אני לוקחת סירוקסט כבר עשר שנים והייתי תמיד רזונת, ובשנה האחרונה העלתי שלושה עשר קילוגרם. יש לי חבר שאוהב אותי גם ככה, תודה לאל, אבל זה מטריד אותי ומציק לי ומקשה עליי ללכת לחפש עבודה וגם ללכת לקנות בגדים. הכאב הוא פשוט בלתי נסבל, מידה 44- מי היה מאמין. ואין לי כוח רצון וזה חזק ממני, התאבון. למי מכם יש ניסיון בעליה בתאבון בעקבות הכדורים? שמעתי שגם זיפרקסה וגם רספרידל משנים את המטבוליזם ואכן הם עשו לי תאבון של פרה. שלכם שרון פרה גועה

עמית_

New member
לשרון - סרוקסט

אני עליתי 10 ק"ג תוך חודשיים(!) עם הסרוקסט. ולא, לא היו לי בולמוסים. יש לציין שעד אז המשקל שלי היה יציב במשך שנים. ותמיד הייתי רזה. מאז שהפסקתי עם התרופה, לא עליתי במשקל (מצד שני גם לא ירדתי במשקל) לדעתי, אצלי זה לא היה קשור לתיאבון מוגבר או לזלילה. יש תקופות שאני זולל (במונחים שלי), ויש תקופות שאני אוכל מעט (בזמן האחרון, למשל) ואני בכל מקרה נשאר באותו משקל. לדעתי, היה פה שיבוש במטבוליזם. למרות שאני עדיין לא נראה אפילו קרוב לשמן, זה בהחלט מפריע לי - העודפים במותניים. עמית

לאב

New member
גם לי יש קצת בעיה עם זה

אני שומרת באדיקות על המשקל שלי, ואוכלת לפי שיטת הנקודות של שומרי משקל, ובד"כ מצליחה לשמור לא רע על המשקל שלי, אבל גם אני נתקלת בקושי בעניין זה ,ועליתי שני ק"ג על אף נסיונותי לשמור, אני לא יודעת אם לייחס את זה לגילי (45) או לסרוקסט. בכל מקרה לדעתי לא צריך להרים ידיים ולהגיד שאין מה לעשות, הסרוקסט הוא כדור קטן, הוא כמובן לא יכול להשמין לכשעצמו. אם הוא גורם לעליה בתיאבון אז צריך להיות ערניים ביחס למה שמכניסים לפה(שמתי לב שגם בתקופות שאני יותר זוללת אני לא שמה לב לזה ונראה לי שאני אוכלת כרגיל, רק כשאני תופסת את עצמי בידיים ומתחילה "לספור נקודות" אני שמה לב כמה זללתי קודם) ואם הוא גורם לירידה במטבוליזם, צריך להגביר את המטבוליזם בדרך של ספורט, לעשות הליכות או התעמלות אירובית אחרת, שלא רק גורמת לשריפת קלוריות בעת הביצוע שלה אלא גם גורמת להגדלה של השרירים שהם רקמה בעלת מטבוליזם גבוה (ביחס לשומן) , וכך המטבוליזם עולה גם בזמן מנוחה. בקיצור - לא להיכנע - גם כשהקרב על המשקל נעשה קשה יותר.

למעלה