עליה במשקל

עליה במשקל

שלום,
ילדתי לפני כחודש ולשמחתי הרבה אני מצליחה להניק למרות שבהתחלה היה קצת קשה. רק שבטיפת חלב לא מרוצים מהעליה במשקל בגלל האחוזונים.
התינוק נולד ב- 25.4 במשקל 3.660 ובהתחלה באמת דשדש במשקל. ב-8.5, בדיוק שבועיים לאחר הלידה, חזר למשקל לידה וב- 25.5 עלה ל-4.250.
לי זה נראה כמו עליה יפה במשקל אבל האחות טוענת שהוא נולד באחוזון 73 ועכשיו הוא רק באחוזון 36. היא המליצה להוסיף בקבוק שאוב עם קורנפלור.
בנוסף, הוא פולט הרבה - מיד אחרי כל הנקה ולפעמים גם שעה שעתיים אחרי.
יש סיבה לדאגה או שהם סתם מנסים להלחיץ?

michal@gal

Active member
מנהל
לכי לשקילה נוספת עוד שבוע

אחר כך תגיעי להחלטות.
&nbsp
מצפים שתינוק יחזור למשקל לידה עד גיל שבועיים ואחג כך יעלה לפחות 150 גרם בשבוע.
לפי התיאור שלך נשמע שההתחלה הייתה איטית אבל אחר כך התחיל לעלות במשקל בקצב סביר.
בשקילה עוד שבוע תוכלו לראות אם קצב העליה במשקל ממשיך להיות תקין.
&nbsp
במידה ומסתבר שיש בעיה, מומלץ לפנות ליועצת הנקה. בגיל חודש לא נותנים דייסה.
&nbsp
במידה והעליה במשקל היא תקינה והתינוק לא סובל מהן, פליטות זה בעיה של כביסה.
&nbsp
&nbsp

הלכתי היום לשקילה נוספת

תודה על התגובה. האחות התקשרה ואמרה שחשוב שנגיע לשקילה נוספת. פיצקי עלה 110 גרם ב-4 ימים, אבל ירד מאחוזון 36 ל-33. מבחינתה זו ירידה באחוזונים והיא רוצה שאתן לו פעמיים ביום בקבוק שאוב עם כפית קורנפלור. נראה לי מוגזם ממש...
היא גם שלחה אותי לרופא שלא הבין איפה הבעיה.
אני פשוט תוהה אם האחות הזאת סתם לחוצה או שאני מפספסת משהו ובאמת יש בעיה. על פניו הכל נראה תקין חוץ מהאחוזונים...

michal@gal

Active member
מנהל
נשמע בסדר גמור

הוא ממשיך לעלות במשקל בקצב תקין.
&nbsp
ההמלצות של האחות לא תואמות להנחיות משרד הבריאות ופוגעות בהנקה. מי יודע מה תגיד בהמשך? האם יש לך אפשרות להחליף אחות? חבל להלחץ כל פעם מחדש בגלל חוסר הידע שלה.

orile32

New member
רק לגבי האחוזונים...

האחוזון שבו הוא נולד לא רלוונטי להמשך. הילדה שלי נולדה באחוזון 40, וקצב העלייה שלה היה איטי מאוד והיא התקבעה על אחוזון 4. עד היום והיא בת 5 חודשים... מעולם לא אמרו לי להוסיף דיסה. מצטרפת להמלצה להיפגש עם יועצת הנקה במקרה הצורך...

זה מה שניסיתי להבין

כי נראה שהוא פשוט נולד גדול ועכשיו מתייצב באחוזון נמוך יותר. תודה.

למעלה