עליה במשקל לתינוק

צול3

New member
עליה במשקל לתינוק

בני בן שלשה חודשים נולד אחרי הריון CMV, נדבק אך ללא סימפטומים. - 2 ברות תקינות US מוח תקין בדיקת ראיה עוד לא עשינו אך עושה רושם שהילד רואה......
מתפתח יפה כפי גילו אבללללל מתקשה לעלות במשקל. עולה בערך 100-130 גרם בשבוע בשבועיים האחרונים כאשר רק יונק. יציאות יש וכאמור הילד חיוני.
בדיקת שתן תקינה וספירת דם לבנה גבוהה. יכול להיות שספירת הדם הלבנה (אולי בגלל הCMV) היא זו שמעכבת עליה במשקל? ואם כן למה? אשמח להסברון קצר על הפיזיולוגיה בגדול באם לדעתך יש קשר.
תודה.

צול3

New member
רק לחדד עוד משהו

עלה בשבועיים 170 גרם. לא כתבתי ברור... הוא עושה מספר פעמים ביום קקי (3-4 פעמים) וכשלא קקי אז פיפי. אני משתגעת איך יתכן שלא עולה במשקל??????

עלייה במשקל

לילה טוב ומזל טוב,
באופן כללי בנך עולה במשקל אך לא בקצב הרצוי. אנו מצפים לעלייה של 120-180 גרם לשבוע כך ש-170 גרם בשבועיים לא מספק. הייתי שמח לדעת גם מה היה משקלו בלידה וכמה הוא שוקל כעת. במידה וקצב העלייה לא מספק אז לעיתים מוסיפים ארוחה אחת של תחליף חלב על מנת להגביר את קצב העלייה. לאור חשיבות העלייה במשקל אני מציע שתהיי במעקב הרופא מטפל או רופא גסטרו ילדים. אני רק אדגיש שוב שבנך עולה במשקל אך לא בקצב המספק אז אין צורך לדאוג אך יש לדאוג לשיפור קצב העלייה.
בריאות רבה ובהצלחה

צול3

New member
תודה על המענה

נולד 3060 וכעת שוקל 4170. כאמור בן שלשה חודשים.
אני מבינה שאין קשר לספירת הדם...

המשך

יש צורך בשיפור העלייה במשקל אני מציע שתפני בצורה מסודרת לרופא גסטרו ילדים.
בהצלה, בריאות רבה.

למעלה