עלות של utilities

STANFORD5

New member
עלות של utilities

היי,

אני מנסה לחשב עלות משוערת של utilities כדי להבין אם לקחת דירה שלא כוללת אותם היא רעיון טוב.
לגרים בארה"ב (חוף מזרחי), כמה אתם משלמים לחודש, בחודשי החורף הקרים ובהנחה שהחימום מבוסס גז, על:
גז
חשמל
אינטרנט

?

תודה

Philip Jr

New member
אני אענה ראשון

ואתחיל בכך שהמחיר של גז וחשמל (שזה לרוב באותו החשבון) יכולים להשתנות די הרבה בין אדם לאדם.. למשל כי לאישה א׳ יש מכונת כביסה ומייבש בבית ולאישה ב׳ אין. או למשל כי אישה א׳ מאד רגישה לקור ושמה את התרמוסטט על 75 מעלות חימום בחורף, והשנייה על 65 מעלות. כמובן שגודל הבית / דירה משנים, ועוד כל מיני דברים.
&nbsp
אבל - אזרוק מספרים לאוויר ואומר שטווח הגיוני לדירה/בית קטנים כפי שאני מתאר שיהיה לך כנראה ינוע בין 50-80 דולר בקיץ, ובין 120-150 דולר בחורף לגז וחשמל יחדיו, לחודש. אולי לאחרים המספרים האלו לא מסתדרים ותשמעי אחרת.
&nbsp
לגבי אינטרנט, גם פה זה קצת מורכב כי תלוי אם תקחי גם טלויזיה/טלפון, וכמובן שיש מבצעים מיוחדים ללקוחות חדשים לשנה הראשונה ואחר כך המחירים עולים, וחברות שונות, ומהירויות שונות.. זה יכול להיות כל סכום בין 20 דולר לחודש ל- 50-60-70 דולר בחודש.
&nbsp
אולי אם את חושבת לקחת דירה שכוללת utilities את יכולה לשאול את בעלי הבית / מנהלי האתר איזה מין שירותים זה כולל בדיוק (נניח איזה מהירות אינטרנט) ולראות איזה הצעות את יכולה לקבל עצמאית. חלק מהבעיה בלקחת דירה שכוללת כבר אינטרנט או כבלים זה שאולי יהיה בעייתי לבחור את הספק או המהירות, כי ״זה מה יש״.

STANFORD5

New member
צודק. פרט חשוב: מניחה שהחימום אצלי יפעל כל הזמן, על המקסימום

גם בישראל כל הזמן קר לי...
זה בטח מקפיץ את המחיר, למרות שזו דירה קטנה

Philip Jr

New member
אל תהיי בטוחה כל כך

קודם כל יש לאנשים יכולת שהיא גם מופלאה וגם נוראית - הביטואציה. אנחנו מתרגלים להכל, בין אם זה רע ובין אם זה טוב. לכן הביטואציה זה יתרון אבל גם חסרון. Anyway, אולי את לא מאמינה לי וקשה לראות את זה קורה, אבל ברמה כזו או אחרת את תתרגלי לקור, לפחות ליותר קור ממה שאת רגילה אליו עכשיו.
&nbsp
בנוסף, לשים ״מקסימום״ חימום זה ליצור גיהנום עלי אדמות בתוך הבית, ואני בטוח שלא תעשי את זה.. אני משוכנע שתראי שגם אם את שמה את התרמוסטט על 70 פרנהייט נניח יהיה לך נעים. יש אנשים ששמים על הרבה פחות מזה בחורף (במיוחד אם הם לא בבית), אבל את כבר תראי מה מתאים לך.

GeJuFan

New member
אם אני התרגלתי לקור

הקפוא- במיוחד אחרי מה שהיה לנו בחורף. גם את תתרגלי. שכבות, ורצוי מפליז או פוטר זו מילת המפתח. לי יש מכנסים מ S-wear מהארץ, לא הייתי יכולה לחיות בלעדיהם בחורף. וחוץ מזה יש לי גם רדיאטור קטן שיושב עליי נון סטופ בחודשי החורף, כי הבידוד בדירה שלי הוא נוראי.

John the Savage

New member
הניסיון שלי

גרתי כ-6 שנים בפילדלפיה, בדירה בה שילמתי על הכל. במקרה שלי היה מדובר בדירת שני townhouse עם שני חדרי שינה במבנה די ישן, עם בידוד לא הכי טוב בעולם. בפילדפיה החורף זה דצמבר עד אמצע מרץ, כשבשיא החורף (ינואר-פברואר) שילמנו קרוב ל-300 דולר לחודש על גז. בחודשים האלו חשמל היה בסביבות ה-50$ לחודש. בקיץ, שהיה חם ולח, היינו מפעילים מזגן די הרבה שעות ביום והתשלום על חשמל הגיע לבערך 100$ לחודש, אבל תשלום הגז היה נמוך: בסביבות ה-30$ לחודש.

אינטרנט תלוי מאד באזור. בהרבה אזורים, חברת הכבלים היא מונופול וכשאין תחרות המחירים עולים. באזורים בהם יש תחרות המחירים יותר נמוכים. אבל בכל מקרה תצפי לשלם בסביבות ה-40-80 דולר לחודש על אינטרנט (וזה לאינטרנט בלבד ללא חבילת כבלים/טלפון). בנוסף, במקומות שלא כוללים utilities משלמים לפעמים גם אגרת מים/ביוב לעיריה. בדרך כלל עניין של כ-30$ לחודש.

ועוד דבר, במקומות שכן כוללים utilities, זה לא תמיד כולל את אותם הדברים. לרוב זה כולל אגרות מים/ביוב, חימום מים וחימום בחורף. יש בניינים בהם יש כבלים/לוויין לכל הבניין ואז גם זה כלול. אינטרנט די נדיר שיהיה כלול (אם כי גם שמעתי על מקומות כאלו). מיזוג גם די נדיר שיהיה כלול. כשחיפשתי דירה, נתקלתי בבניין בו המיזוג היה כלול במחיר, אבל שם הן החימום והן הקירור היו במערכת מרכזית של הבניין ולדיירים לא היתה שליטה על הטמפרטורה, שזה דבר שלא מצא חן בעיני. חשמל (מעבר לחימום/קירור אם יש מערכת מרכזית) זה בדרך כלל על חשבון הדייר בכל מקרה.

למעלה