עלות שולית למטר?

ittayd

New member
עלות שולית למטר?

שלום, אני בשלב סקיצות וכרגע שטח הקומה עומד על 212 מטר. נניח כלל האצבע שאומר 6000 שקל למטר. למיטב הבנתי זה כולל גם את העלויות הנלוות (יועצים, ביטוח וכו'). כעת, אם אצמצם הקומה ל-200 מטר, האם אחסוך 72000 שקל? או שהחסכון קטן יותר כי המטרים הראשונים (עצם פרויקט הבניה) עולים יותר מהמטרים האחרונים?

mister500

New member
ממש לא

לא תחסוך כלום 200 מ"ר בנייה ו 212 מ"ר בנייה...בשביל הקבלן זה אותו דבר

ittayd

New member
השאלה, לאיזה גודל להתכוונן?

מבחינת תב"ע, אין לי בעיה, הבעיה תקציבית. השאלה היתה האם להנחות את האדריכלית לצמצם את שטח הקומה.

binbal3011

New member
אם אתה על הקצה מבחינה כספית,

עדיף לצמצם כי תמיד יהיו חריגות בעלויות. עקרונית 200 מ"ר יהיו זולים מ 212..

onm1

New member
אולי תחסוך חמישית מזה:

אם יתמזל מזלך והקבלן יחשב לפי מטר מרובע אתה תחסוך בשלד קצת (5%) ~ 10,000 ,בנוסף תחסוך בריצוף עוד 5% ~2000 ש"ח ובאיטום (או רעפים) עוד 1000 ש"ח בערך (לפי הערכה שלי), בהנחה שחלונות דלתות ,חדרי אמבטיה ישארו במספרן בכל השאר לא תחסוך . מה שכן תחזוקה וארנונה יהיו זולים יותר לאורך זמן (12 מטר שווה ערך לחדר שינה אחד פחות) .

nob

New member
לא!

מה עולה לך זה דלתות, חדרי רחצה, חלונות וכו'. ברגע שאתה מצמצם 12מ"ר אתה חוסך: תשלום לקבלן שלד כ1000ש"ח למ"ר חסכון בריצוף - כ-200-150ש"ח למ"ר (כולל חומר, ריצוף ועוד) תלוי מה אתה עושה כמובן. אולי טייח יכול לתת מחיר טיפה יותר גבוה, במיוחד אם מדובר בעוד חדר. סה"כ חסכון שלך הוא פחות מ15.000ש"ח. אם אתה לוקח קבלן בלי חומר - חסכון עוד יותר קטן. לעומת זאת אם אתה מוסיף חדר וחדר רטוב - המחיר עולה מעבר ליחס ישיר, כי זה עוד חלונות, דלתות, נקודות חשמל, אינסטלציה וכו'. עם קבלן מפתח חשבון קצת אחר, כי הוא באמת לוקח כלל אצבע למ"ר.

nob

New member
אולי גם כמה מאות שקלים\אלפים עבור היתר בניה

gevayu

New member
וגם כמובן תשלומים למינהל

אם גם המינהל בסיפור והבית עוד לא מהוון / מהוון במלואו, אתה חייב להכניס גם את זה למשוואה. יכול להגיע לעוד 4,000 ש"ח ואף יותר למטר עיקרי ואת המחיר המדוייק תוכל לדעת רק אחרי הגשת תוכניות לועדה ואחריה למינהל. קודמי לתגובות שכחו לציין עוד כמה וכמה דברים שבדר"כ נוספים בכל חדר - נק' מאור, שולחן כתיבה, ארון קיר וכו' קצת קשה לשכלל את העניינים האלה אבל בסופו של דבר אפשר להניח שאתה הולך לבנות רק פעם בחייך. האם אתה מעדיף לחיות בדוחק כלשהו בגלל ההפרש שבסופו של דבר - על שוליותו - הוא זעום יחסית לתועלת?

ittayd

New member
תודה לכולם

בעקבות ההארות החלטנו להמשיך עם הגודל של 212

למעלה