עלות פיתוח מגרש.

kasa

New member
עלות פיתוח מגרש.

כיצד אוכל לברר עלות משוערת לפיתוח מגרש (תנאי טופוגרפיה לא מישוריים). כאשר קבלן מציע למכירה מגרש עם פיתוח עד למגרש - מה זה אומר מבחינתי לגבי שאר הפיתוח ? כמה אמור לעלות, בערך (!!) פיתוח מגרש עד להבאתו למצב שניתן לבנות עליו ? תודה.

פיתוח מגרש ...

מגרש עם פיתוח עד למגרש - אומר שזה כולל את כל עבודות העפר ועבודות התשתית (כבישים, מים, ביוב, תיעול) עד לגבול המגרש, אבל יש לוודא שהכל מפורט בחוזה הרכישה ושלא נדרשים תשלומים נוספים לרשות המקומית. לגבי עלות שאר הפיתוח ... אין בערך ואי אפשר לדעת מבלי לראות, לבדוק ו/או לקבל הצעות מחיר.

kasa

New member
ממי אני אמורה לקבל הצעת מחיר ? מי

עוסק בכלל בפיתוחי מגרש ? איך מתחילים עם כל העסק הזה לאחר שרוכשים מגרש ? (צריך להמתין קודם לפיתוח "עד למגרש" ?) תסלח לי על הבורות אך אודה לך אם תפרט עוד קצת, שכן מעולם לא עסקתי בפיתוח מגרש. תודה

אם עם זה אתה לא מסתדר ...

איך תסתדר עם בנייה של בית? אולי עדיף עבורך לקנות בית מוכן כולל פיתוח? או לפחות ללמוד את הנושא לפני שאתה מתחיל (קורס במכללת בילדינג? ספר "קונים מגרש בונים בית"?)

kasa

New member
בדיוק בגלל זה אני שואלת כאן.../images/Emo4.gif

בסה"כ שאלתי היכן ואצל מי אוכל לברר לגבי פיתוח מגרש עד למצב בנייה ?? האם אצל קבלן עפר ? ביישוב בו אנו מתעניינים אכן יש אפשרות לקנות בית מוכן, אך איננו אוהבים את תכנונו. מאידך, יש אפשרות לקנות מגרש לא מפותח (כלומר פיתוח עד למגרש). אני רוצה לדעת עלות ממוצעת של פיתוח המגרש עצמו.

פיתוח זאת מילה כללית מידי ...

ובלי להגדיר למה את קוראת "פיתוח" ומבלי לראות את המגרש והתכניות הרלבנטיות לא ניתן להשיב לך ברצינות על שאלתך. אם אכתוב 10,000, 20,000 או 30,000 מה זה יעזור לך? מה בדיוק תעשי עם המספר הזה? תוכלי לברר את העלויות אם קבלני פיתוח ... אבל בשביל זה את צריכה לדעת מה כולל הפיתוח הנדרש: רק יישור השטח? עבודות חציבה? חפירה? קירות תומכים? חיבור מים, ביוב וכו' לתשתיות של הישוב? שבילים ומדרכות? גדרות? וכו' ... בסה"כ שאלת שאלה "פשוטה"

kasa

New member
אנסה לשאול אחרת,

מהי העלות המקסימלית לפיתוח מגרש בשטח הררי, וטרשי ? אני מניחה שיש דבר כזה "עלות מקסימלית". לפי מה שאמר לי הקבלן הם עושים פיתוח "עד המגרש" (כל התשתיות עד למגרש). פיתוח המגרש יכלול את כל השאר בכדי שניתן יהיה לבנות בית על המגרש.

kasa

New member
אבי, מאוד אודה אם תואיל להתייחס

לשאלתי זו, לגבי עלות מקסימלית. גם אם היא כללית מאוד - הערכה גסה או סדר גודל גם יכול לסייע.

התייחסתי כמיטב יכולתי ...

וגם נתתי לך כיוונים היכן לברר את המידע שאת מחפשת ... לצערי, בלי לראות את המקום ולבדוק מה צריך לכלול הפיתוח אין ביכולתי לתת הערכה רצינית ואף לא סדר גודל.

למעלה