עלות פטיו?

car123

New member
אגב, האדניות הללו זו צרה צרורה

בבית של מכרים שלי היתה אדנית כזו והיא גרמה לבעיות רבות. צינור התפוצץ שם וגרם לנזק רב. בסופו של דבר נאלצו להשאיר את האדנית מיותמת מצמחים והיה בה רק חול. זה נראה נורא וזה בכניסה לבית. כך שבאמת האדניות הללו מיותרות. אני בכלל מעדיפה שצמחים יהיו מחוץ לבית אבל זו אני.

nush1

New member
זה מה שאנחנו עשינו

הבית שלי הוא דו משפחתי וקצת מלבני והיה חשוב לי שכשנכנסים לבית לא יראו ממול קיר לבן או מדרגות, הפטיו הוא שטח של 1.5/2.00 מטר, פשוט נגמר הריצוף ומתחיל הטוף עם הצמחיה (בתוכנית גם עץ קוקוס קטן ויפה) החלל פתוח לקומה השניה ויש חלון זכוכית גדול מלמעלה, זה גם מוסיף חיים וירוק לבית וגם מכניס המון אור לשתי הקומות. אני אנסה לצרף תמונה (למרות שהוא עדיין לא מוכן ואין בו צמחיה)

פיטנגו4

New member
עץ קוקוס "קטן"?

ראשית, מה שמכונה בארץ הקודש "קוקוס" זה בכלל לא קוקוס, אלא דקל אחר (סיאגרוס רומנזוף) אבל הכי חשוב ש" קטן" הוא לא
אולי רק בשנתיים הראשונות. אחר כך זה כמו עמוד טלפון עם ציצה למעלה, והלמעלה יותר גבוה מ-2 הקומות שלך. כלומר, ב-2 הקומות לא תראו ירוק אלא רק גזע שדומה לעמוד, ולמלעלה ציצת עלים שמסתירה את האור. סביר להניח שזה לא מה שאתם רוצים. נכון? יש אפשרויות אחרות, אבל הפורום הזה זה לא המקום לדון בהן.

nush1

New member
טוב! אז לא עץ קוקוס ../images/Emo9.gif

הדבר היחיד שאני באמת לא מתערבת בו בכל הרפתקאת הבניה הזאת זה הגינה והצמחיה בפנים ובחוץ :) יש לי מי שמבין בזה ודואג לזה ואני סומכת עליו.

fireman

New member
לוקח לו הרבה יותר משנתיים בשביל להגיע

לגובה של מעל 2 קומות... אצל השכן שלי יש אחד או שניים תקועים באדמה כבר 8 שנים.....הצמרת עוד לא עברה את אמצע הקומה השניה. אשמח לשמוע מה האפשרויות האחרות לפני שאני תוקע אצלי בגינה גם איזה 4-5 עמודי טלפון כאלה. איפשהו בגינה התחיל לצמוח לי וושינגטוני לבד.....לא יודע איך, לא יודע מאיפה....אני עדיין מתלבט אם להשאיר אותו או להעיף אותו.....באופן אישי אני מאוד אוהב דקלים.

לנו יש בחצר דקל קוקוס נוראי שכבר עבר

את הקומה השלישית של הבית וחלק מענפיו ואשכולותיו יושבים עכשיו על הרעפים ובתוך המרזב. כל פעם שמתחילה הפריחה כל החצר מלאה בדבורים וכשהפרי מתחיל לנשור אנחנו עוברים בריצה ובתפילה שלא יפגע בנו (זה נורא כואב
). מידי פעם נוחת ענף ענק או כף כבדה ומפחידה. הגנן לא מוכן לגעת בו לאחר שפעמיים נשברו לו שיניים במשור ועכשיו העץ גם גבוה מידי ושום סולם כבר לא מגיע. בקיצור, מאוד בעייתי. אצלי בחצר לא יהיה דקל קוקוס. אני חושבת על דקל רגיל עם כפות רחבות, מאלה שלוקח להם זמן לגבוה. מכיוון שהבית שכור, התרעתי בפני בעל הבית על כך שהמרזב שלו הולך פייפן, אבל הוא לא הגיב ומעכשיו זו כבר בעיה שלו...

למעלה