עלות פטיו?

car123

New member
עלות פטיו?

פטיו הפך להיות הטרנד העכשווי ומופיע כאן ברוב התוכניות. (ראיתי אפילו תוכניות קבלניות שמכילות פטיו) אבל מה לגבי העלות? פטיו מצריך קירות זכוכית גדולים, לפעמים אם הוא בצורת ח' ו"נכנס" לתוך הבית הוא מוסיף קירות כי במקום להמשיך את הקיר של הבית בקו ישר צריך עוד שלוש קירות חיצוניים לבית. האם העלויות לא גדולות מאוד? (אני מדברת על האלומיניום ותוספת הקירות ולא על טיפוח הגינה הקטנה כי בכל מקרה גינה דורשת טיפול וגם אפשר לשים שם רק עציצים כך שזו דווקא נראית לי הוצאה זניחה). האם עלות פטיו מחזירה את ההשקעה? קראתי מאמרים סותרים בעניין ובכלל כמה עולה קיר זכוכית לעומת קיר בלוקים?

calya

New member
העלות של הקירות (בלוקים) זניחה.

העלות של הזכוכית, אם מתכננים נכון לא משמעותית (זכוכית באה ביריעות של גובה ואורך סטנדרטיים ואז חותכים אותה, לא זוכרת מה הגודל בדיוק, בקליל אמרו לי בזמנו. אם את נשארת בגבולות הגודל הסטנדרטי זה מאד זול. אם לא - צריך לייצר לך במיוחד וזה מייקר. הפטנט, אם רוצים קיר גבוה יותר למשל, זה לעשות "חלוקות" - כלומר כאילו בלגי, כאילו שני חלונות צמודים). העלות של האלומניות היא היקרה בסיפור. בעיניי זה שווה את הרווח. עד כמה שהבנתי ה"כאב ראש" של פאטיו הוא לא בביצוע שלו (לא מאד מייקר) אלא בתחזוקה שלו... לנקות את הזכוכיות האלו. אני אישית מעדיפה את היתרונות על החסרונות ובמקרה הכי גרוע תמיד אפשר לסגור אותו. בהרבה בתים, אגב, יוצאים אותו ככה שיוכל בעתיד להסגר לחדר נוסף.

calya

New member
אה, ועוד חשוב - לתכנן אותו נכון מבחינת

מיקום וקירוי כך שלא יווצר לה "תנור אפיה" בבית בקיץ ו"מקפיא" בחורף בגלל כל הזכוכיות.

car123

New member
איך באמת דואגים לבידוד?

ומה לגבי מיגון? והאם שמים שם תריס גלילה או וילון?

car123

New member
ובימים אלו כשהברזל עולה

ומ חירי השלד עולים בהתאם, באמת שטח הפנים גדול יותר של קירות לא מעלה את המחיר, כי הרי פטיו ש"נכנס" הביתה יוצר קירות נוספים. האם באמת העלות היא זניחה?

calya

New member
כן העלות עדיין זניחה. זה בסך הכל בלוקים

והרוב בכלל פתוח (בגלל שיש חלונות). ולגבי בידוד - קודם כל מיקום נכון... לדאוג שיהיה יחסית מוצל (אפשר גם ע"י תכנון צמחיה חכם. אצלי זה הכיוון של הקיר של הדו משפחתי והבית השכן מצל עליי) ולעשות איטום טוב ולבחור זכוכית איכותית.

פטיו

נכון שפטיו מוסיף המון לביית אבל יש לו עלויות והן אינן זניחות..... 1 תוספת שטח פנים למעטפת הבית ( עלויות שלד ) 2 עלויות הדק או הריצוף 3. חלונות זה דבר יקר ( יודעים כמה עלה האלומיניום או ברזל בתקופה האחרונה) זכוכית איכותית עולה בהתאם תריסים + הכנה עלות נוספת 4. וכמובן תחזוקת הפטיו עצצו לאורך זמן 5. תוספת עלות חימום קרור ( עלות המזגנים ןועלות החשמל ( בכל מקרה זכוכית תבודד פחות מקיר בנוי היטב ) בהצלחה

פיטנגו4

New member
מה זה "תחזוקת פטיו לאורך זמן"?

בתור מי שיש לה פטיו, חוץ מניקיון החלונות, יחד עם כל שאר החלונות, מה עוד יש לתחזק??? חוץ מזה, לא חייבים לרצף ולשים עציצים, יש הרבה פתרונות אחרים. לאלמנט עיצובי יש ערך מוסף הרבה מעבר לעלותו הכספית... אפילו חכמינו אמרו את זה ("אשה נאה, דירה נראה וכלים נאים מרחיבין דעתו של אדם")

תחזוקת הפטיו =

אם מדובר בגינה אזי תחזוקת שטח הגינה הנוסף החל ממים גינון צמחים וכל מה שנידרש זה אולי מחיר קטן אבל ההוצאה היא לאורך כל זמן שחיים בבית. בניגוד לגינה שניתן להשקיעה בה יותר או פחות ולפעמים מעט פחות הפטיו נמצא ממש "בתוך" הבית ואי אחזקתו ברמה פוגמת באסטטיות בתוך הבית פנימה. כל מי שיש לו גינה גדולה יודע על מה אני מדבר. אם מדובר בפטיו עם חיפוי עץ אזי יש לתחזק את העץ. ובטח יש הוצאות נוספות שלא חשבתי עליהן אין אני פוסל את הפטיו אולי להיפך אבל שנשאלו השאלות על ההוצאות יש לחשוב על הכל. פרט לכך אני מסכים איתך שאישה נאה מרחיבה דעתו של אדם.

car123

New member
זה אכן מה שגורם לחשש

שטח הפנים אכן גדל עם יצירת הפטיו וגם עלות האלומיניום. מעניין האם קבלן השלד מוסיף עלויות בגלל שזה לא "סטנדרטי". בנוסף, רציתי לדעת אם אתם יודעים. קראתי באיזשהו מאמר שקיר זכוכית עולה פחות מקיר בלוקים, הייתכן כדבר הזה? לגבי ריצוף הפטיו, גם ככה היתה לי כוונה שתהיה לי כמה שפחות גינה עם דשא כך שזה פחות מפריע לי. האם תריסי אלומיניום אפשריים על קיר זכוכית?

פיטנגו4

New member
מי אמר שגינה = דשא?

אפילו מגרש בגודל של 10 דונם יכול להיות מגונן יופי אבל בלי סמ"ר אחד ויחיד של דשא !!! אפשר גינון חסכוני במים בלי שום קקטוסים, אפשר ירוק בלי שום דשא אפשר פורח בלי עונתיים ובלי ורדים לגבי ריצוף: חלופות לבטון מצופה באריחים: דק, חצץ, חלוקים, שברי חרסים או רעפים, שבבי עץ, אבני מדרך מרווחות, ועוד המון אפשרויות שכולן 0 תחזוקה.

car123

New member
זו בדיוק הכוונה שלי

אני לא רוצה גינה שכולה דשא אלא מפנטזת דווקא על גינה שיש בה חלוקה של איזורים: פינת מנגל, פינת ארוחת בוקר ואיזור אירוח. וכמובן גם על ריצוף דק. פשוט העלו את נושא עלות הריצוף ואמרתי שגם ככה התכוונתי שיהיה לי די הרבה ריצוף בגינה כך שממש לא משנה לי העלות, היא תהיה בין כה וכה. גם תחזוקת הפטיו פחות מטרידה אותי. מה שמטריד אותי היא לדעת האם פטיו מוסיף לעלות השלד הן בגלל הגדלת שטח הפנים של הקירות והן בגלל שקירות זכוכית יקרים.

זהבה נ

New member
calya מהר תבררי ךלי מה גודל החלונות המוזיל

אתת עלויות פטיו. אני בדיוק כרגע בתכנון תוכניות העבודה של הפטיו וחילקתי את הקירות מאחר והפטיו אצלנו פונה לכמה כיוונים הראשון והרחב ביותר לדלת הכניסה לבית השני למדרגות העולות לחדרי הבנים וכיוונים נוספים אחד לחניה כמו שלך והאלכסוני לחדר השינה יצא שללא תכנון מראש לא נוצרו לי קירות מסך גדולים אלא רק דלתות ולחדר השניה בלבד אני רוצה תריס מהפטיו לחדר שנוכל לחשיך בפטיו לא נעשה תריסים אך כמובן רשתות המפח הגדול ביותר יהיה לכיוון דלת הכניסה אגב, בתוכניות המצורפות יש את תכנון המטבח והשינויים בו. לעיונכם...

car123

New member
אהבתי

ראיתי את גלגולי התוכנית שלך והיא כל הזמן משתפרת. תוכנית סלון-מטבח-פינת אוכל יצאה מאוד יפה בעיניי. חדר ההורים נראה לי קצת צר וחבל שהממ"ד לא מנוצל כחדר אלא כחדר ארונות אבל בסה"כ אהבתי. בהצלחה.

calya

New member
אני לא זוכרת ../images/Emo10.gif אבל פשוט תתקשרי לקליל

הם אלו שנתנו לי את המידע מייד כשהם ראו שתכננתי חלון גבוה מדיי. הם יודעים.

vicvicp

New member
פטיו יבש

למה לא פטיו יבש ? אפשרי לעשות פטיו שהוא חלק מהבית ללא שום קירות תוחמים, ולשים בפטיו מסלעה וטוף , ואם רוצים ניתן לשים כמה עציצים, או עציץ ענק בכד יפה וגדול, זה יכול להראות פיצוץ , מוסיף הרבה יופי לבית,ולערכו של הבית, ללא עלויות נוספות,מלבד כמה סלעים ואבנים, זה אינו נחשב בשטח הבית כי לא יוצקים שם ריצפה, זה בעצם שטח אדמה בתוך הבית,

פיטנגו4

New member
בלי קירות זה לא פטיו

ראשית, מה שאתה מתאר לא מתאים להגדרה של פטיו, שנית, הוא כן בשטח הבית כי יש מעליו גג, אחרת איך תעשה אותו בלי קירות? (גם קיר זכוכית זה קיר)

calya

New member
נראה לי שהוא מתכוון לעציצים הנוראיים האלו

ששמים בתוך הבית. כמו אדנית גדולה, תקועה באמצע הבית (בד"כ אוהבים לדחוף אותה בפיר המדרגות...).

avi5199

New member
ההגדרה של פטיו היא מאד רחבה

החל מחלון\חור בגג חדר המדרגות שמתחתיו יש עציץ גדול \ בינוני \ קטן ... עם או בלי מפל מים שיוצא מכד שבור ... וכלה בממש חצר\גינה פנימית שכל הבית או חלק מהבית בנוי סביבה, והיא בגודל חדר גדול או אפילו כמה חדרים... כל פטיו והעלות שלו.

למעלה