עלות מחיה בציריך

naamakop

New member
עלות מחיה בציריך

קיבלתי הצעת עבודה בציריך ואני מנסה להבין עם אפשר לשרוד עם מה שהציעו לי. האם אישה פלוס ילד (בן שנתיים) יכולים לחיות על 5250 פרנק שוויצרי בחודש? כבר הורדתי מזה מיסים אבל לא הורדתי שום הוצאות (גן ילדים, אוכל, ביטוח בריאות).. מגלישה מהירה נראה כי גן ילדים לקטנטנים עולה כ-2000 פרנק לחודש, ודירה של שני חדרי שינה גם עולה כ- 2000 פרנק לחודש. האם מישהו יכול לאשר? האם אפשר למצוא דירות סבירות בעלות נמוכה יותר? ומה המינימום שצריך לחודש עבור אוכל לי ולילד?? האם 800 פרנק לחודש זה מספיק לאוכל ותחבורה אם לא נחזיק רכב? האם אפשר להסתדר טוב עם פעוט ללא רכב?
בתודה מראש!!!

שלום

אני חיה בשוויץ כסטודנטית ולא כהורה ולכן אינני בטוחה לגבי ההוצאות לגני ילדים וכדומה, אך לגבי הנושאים האחרים, אנסה לעזור.
השאלה לגבי הדירה תלויה היכן תגורו. ציריך נחשבת יקרה עד מאוד ולכן הייתי ממליצה לכם לגור בכפרים ובערים הקטנות הסובבות לה (לדעתי זה גם יהיה יותר פשוט ונח עם הילד) ורק אז 2000 פרנק בחודש הינו סכום אפשרי. במרכז ציריך הסכום כנראה יוכפל.
מאחר והתחבורה הציבורית בשוייץ מצויינת, אין צורך ברכב (ולגבי הפעוט- כולם מאוד אדיבים והתחבורה מותאמת לכל צורך). בשוויץ יש כרטיס תחבורה שנתי שתקף לכל שוויץ, הנה הלינק לאתר.
ביטוח הבריאות בשוויץ פרטי ולכן יקר (לכל קנטון חוקים משלו ולכן הביטוח שתיקחו חייב להיות תקף על פי חוקי קנטון ציריך). הנה אתר שתוכל להיעזר בו על מנת להשוות בין הצעות הביטוח השונות. מאחר ואני סטודנטית זרה, הייתי מורשית להחזיק ביטוח בריאות זר 3 שנים (שהיה יותר זול), תבדוק את הזכאות שלכם, אולי גם אתם יכולים לחכות עם זה.
לגבי האוכל, קשה לי להגיד, במיוחד מאחר ויש לכם ילד. קח בחשבון שהבשר בשוויץ מאוד יקר, ויש כאלה שאף נוסעים לצרפת או גרמניה לעשות קניות.
בהצלחה!

סליחה, חשבתי שמדובר בשני הורים וילד

ומקריאה שניה הבנתי שמדובר בך ובילד..

naamakop

New member
יש אבא אבל מנסה להבין מה המינימום הדרוש :)

אגב אפשר לשאול איזה ביטוח זר עשית והאם הוא טוב??

אני לקחתי

את GOLDEN CARE כי היו להם הצעות טובות לסטודנטים. אם הוא טוב אני לא יכולה להגיד כי לא באמת השתמשתי בו (זה אמור להיות בסדר אבל). בכל מקרה אני לקחתי פרימיום ממש גבוה אז זה ממש תלוי בצרכים.

maniti

New member
אפשר למצוא גם דירות זולות יותר בציריך

אין צורך לגור במרכז העיר משום שכמו שצויין כאן התחבורה הציבורית היא מצויינת. אפשר לקנות מנוי שנתי לנסיעות בעיר בכל אמצעי התחבורה בסכום של כ-700 פרנק.
דירה של 3 חדרים ניתן למצוא גם במחירים מתחת ל-2000 , הבעיה היותר גדולה היא המחסור בדירות בעיר. רצוי שהמעסיק שלך יעזור לך למצוא דירה.
יש אפשרות לקבלת סיבסוד על המחיר לגן ילדים לפעוטים (במיוחד אם את אם חד הורית). מצאתי מסמך באנגלית שמסביר את זה: Non-family childcare .

Lilachb2000

New member
תשובה מקצועית

אם את גרה בשוויץ יאני תושבת B /C ואפילו L את חייבת ביטוח שווצרי צר לי חוק זה חוק
ציריך זה אחד המקומות הקשים ביותר למצוא דירה בעולם, את שולחת קו"ח + מכתב בקשה ואם בא לבעל הדירה עליכם אז אולי
נ.ב. גם אם תציעו לו פי 3 מאחרים זה לא יעזור
יש לך יתרון רק אצל בעלי דירות יהודים שווה לך לברר בקהילה היהודית שם (רמז יש שם הרבה קהילות)

לילדים עד 6 תחבורה חינם, מעל יש כרטיס( 25 פרנק לשנה) שאם הם נוסעים עם ההורים זה בחינם מעל 6
יש כרטיס חצי שעולה 170 ואז כל המחירים עולים חצי
רכב בשוויץ עולה ממש זול

אין לך שום אפשרות לקבלת סיבסוד על המחיר לגן ילדים לפעוטים כי את לא בעלת דרכון שווצרי או בעלך (כלומר אם את כן אז יש מצב במיוחד אם את מקרה סעד)

אם את לא עובדת, את מטפלת בילדים שלך עד גיל 5 ואז גן זה חינם (ככה זה נהוג שם)

אין לי מושג ירוק בכל מה שכתבתי , כל המידע הינו מבוסס על מה שמצאתי באינטרנט
מצד שני ככה גם כל מי שכותב פה רק אני ישרה ואומרת את האמת
אם את רוצה פרטים אמיתיים לכי לשגרירות או צרי קשר עם הקהילה היהודית שם

forglemmigej

New member
ענו לה בפורום הורים בחול

מאנשים שגרים שם ולא מגוגל.
היא דוקא הולכת לעבוד ככה שלא קראת את ההודעה שלה כמו שצריך.
ממתי השגרירות יודעת על מחירי דירות או מחירי גנים השגרירות היא בסהכ סניף של משרד החוץ .
רואים שלא חיית בחול כי הקהילות היהודיות לא רואות ישראלים ממטר .
אפשר לקבל בגוגל תשובה מאד בסיסית על דברים אבל לא פעם האתרים לא מעודכנים ומי שלא גר במקום מסוים לא ממש מכיר את הסביבה אז עדיף לשאול ממי שחי שם ויודע מחירים ומסים.

tsurof1

New member
עדיף מאוחר מאשר בכלל לא

קודם כל קחי בחשבון ששוויץ לא ערוכה לנשים עובדות. עלות של מטפלת היא בשמיים ואם את תרויחי 5000, המטפלת שלך תרויח 25-20 לשעה ולא ישאר לך כלום מהמשכורת. הפתרון המעשי היחיד הוא למצא גן ילדים פרטי שבאופן חריג עובד הרבה שעות. היה לנו גן כזה והוא היה ב DIETIKON (אגב מקום זול לגור פה וקרוב לציריך). העלות היא כ 2500 פרנק לילד לחודש. שעות פעילות בערך מ 07:30 עד 18:00. מי שלוקח את הילד באיחור משלם קנס גבוה מאוד להנהלת הגן.
משכורת הישרדות מינימום לשוויץ זה 7000 ורוב הזרים מרויחים בערך 11000.
לגבי התחבורה הציבורית- כל מה שנכתב פה נכון. לגבי קניות בגרמניה- כנ"ל. לגבי חינוך ציבורי- רק מגיל 5 ומעלה כפי שנכתב כבר.

naamakop

New member
תודה לכולם על התשובות

נראה שכן אפשר לקבל סבסוד של הגן גם ללא אזרחות אבל יש תורים ארוכים למקומות המסובסדים בגנים שהם מוגבלים במספר.
המשמעות היא שלפעמים לא ניתן ליישם את הזכאות...

למעלה