עלות מחיה בלונדון

OriHal

New member
עלות מחיה בלונדון

שלום לכלוכם, אשתי ואני שוקלים לעבור ללונדון למספר שנים. כרגע אנחנו רק בשלבי ברורים - אז עוד אין עבודה קונקרטית. אנחנו יודעים שנרצה לעבור ולגור באזור צפון מערב לונדון מאחר ושם גרים הרבה ישראלים ויש שם לא מעט גנים\בתי ספר יהודיים. השאלה שלי היא מהי עלות המחיה החודשית (עד כמה שאתם יכולים לכמת אותה) בלונדון. כי מברורים שערכנו עם מישהי שגרה בלונדון בעבר ויש לה עדיין חברים שם, רצוי שההכנסה השנתית שלנו תהייה 100K ליש"ט כדי לחיות שם- שלי זה נשמע קצת מוגזם. הייתי שמח לשמוע מכם תודה מראש

בקר12

New member
כמה עולה ליתום?

קודם כל - יש פה לא מעט שירשורים על הנושא הזה בדיוק. שווה לך לחפור. לא ציינת כמה ילדים יש לך ובאיזה גילאים כי גן פרטי למשל עולה בסביבות כ 1500 פאונד בחודש 100K זה משכורת מכובדת ואפשר לחיות יפה אבל (ופה הויכוחים יתחילו) אפשר לשרוף גם את הכסף הזה די בקלות כשגרים בלונדון. כיוון שאיננו מכירים את רמת החיים שלך בארץ ואת הציפיות שלך לגבי איזה בית תגור, רמת חיסכון וכו' קשה לענות אבל בגדול שתדע כי משפחות "שורדות" גם עם חצי מהמשכורת הזו באזורי צפון מערב לונדון

OriHal

New member
תודה על התגובה המהירה

פרטים נוספים ככל הנראה לפי בדיקות שעשינו - גם אם ממש מתאמץ, כרגע לא נוכל להגיע ל 100K בשנה
יש לנו שני ילדים בני שנה ו 4, אין לנו כל כוונה לשרוף כסף - אלא לחיות איתו בשלום ואם אפשר לחסוך קצת אז בכלל זה יהיה נהדר. רמת החיים שלי בארץ היא כזו המאפשרת לי כיום - לחסות משכנתא, גנים, רכב ואוכל ובזה זה נגמר, היינו מעוניינים שיהיה לנו קצת יותר מזה, כמובן. ציפיות המגורים שלי הן שיהיה בית בעל 2 חדרי שינה וסלון, במצב כזה שהצינורות לא יתפוצצו בחורף מהקור, או שחלק מהקיר לא יצנח פתאום.

בקר12

New member
אם ככה

אז יהיה לכם ילד אחד במסגרת פרטית. הילד הגדול, עד שתעברו, ייכנס לבית ספר (מתחיל ב 5) ולכן בשכונה סבירה עם שני חדרי שינה גם הכנסה של 50-60000 בשנה תאפשר לכם לחיות בסדר גמור לדעתי אם אין לכם ציפיות מיוחדות אבל שוב, לונדון מציעה הרבה פיתויים ולא זולים כך שצריך להיזהר על מה מוציאים. אגב - על בסיס מה אתה חושב לעבור? רילוקיישן מחברה ישראלית? אזרחות אירופית?

OriHal

New member
מעבר

אנחנו חושבים לעבור על בסיס אזרחות ארופאית (פולנית) שלי לגבי בתי ספר, האם מומלץ להכניס את הילד לבית ספר יהודי, או שבתי הספר האנגליים יהיו טובים יותר בשבילו. (מבחינה חברתית אני מתכוון) ושאלה נוספת לגבי לונדון - האם קיימת תחושה של חוסר בטחון שם בגלל המוצא הישראלי\יהודי? אני שואל בגלל שלפני מספר שנים גרתי בבודפשט ושם למרות האנטישמיות שראיתי סימנים שלה מדי פעם, לא הרגשתי חוסר בטחון או פחד. ושוב תודה

בקר12

New member
כמה תשובות

בתי הספר האנגלים, או יותר נכון הציבוריים יורכבו בעיקר מאוכלוסית השכונה בה תגורו. אם בשכונה יהיו גם ישראלים ויהודים אז סביר שזה יתבטא גם באוכלוסיית בית הספר. לדעתי, לילד בכתה א' או ב' לא כל כך משנה אם הוא לומד בבית ספר יהודי או לא שכן ממילא ההתמודדות העיקרית שלו בהתחלה תהיה עם השפה. כל עוד הבית ספר טוב ומכיל אוכלוסיה טובה לא נראה לי שצפויות בעיות חברתיות מיוחדות קח בחשבון שלא קל להתקבל לבתי הספר היהודיים (יש רשימת המתנה ארוכה, צריך להירשם לבית כנסת וכו') והם גם במקרים רבים פרטיים או חצי פרטיים. אין בלונדון תחושה של חוסר בטחון בגלל מוצא יהודי או ישראל ובמיוחד באזורי צפון מערב לונדון מהם מתגוררים רוב היהודים והישראלים. בכלל לונדון מכילה אחוז מאוד גבוה של מהגרים כך שיש פתיחות גדולה לגביהם.

תרשה לי לחלוק

בתי הספר אכן מורכבים, באופן כללי, מהאוכלוסיה המקומית. אבל. במגוון אזורים בצפון מערב לונדון, יש נטיה לאוכלוסיות מסויימות לשלוח את הילדים לבתי ספר יעודיים או פרטיים (ממגוון סיבות, חלק טובות יותר וחלק פחות), כך שלמרות שלמשל אנחנו גרים בשכונה מעורבת, בודדים, מתי מעט מהיהודים שולחים את הילדים לבתי הספר הרגילים ואחוזים גבוהים מהנוצרים שולחים את הילדים לבתי ספר של COE, בערך 80% מאוכלוסית בתי הספר המקומית היא הינדית (הרבה מעל החלק היחסי שלהם באוכלוסיה באיזור הזה). בשנה האחרונה נפתחו הרבה מוסדות יהודיים ככה שאפילו סיני לא מלא השנה. מעולם לא הרגשתי חוסר ביטחון בלונדון בגלל שאני יהודי או ישראלי. זה לא אומר שאין איזורים בלונדון (וגם חלקים בצפון לונדון) שהייתי נמנע מהם בכל שעה של היום או הלילה.

בקר12

New member
By all means

כל אחד והנסיון שלו. אגב, חלק ממש שאתה מתאר נובע לדעתי ממצב שבתי הספר השכונתיים לא טובים או אטרקטיביים כל כך מסיבה זו או אחרת (רמת ו/או הרכב האוכלוסיה למשל) ואז יש נטייה אצל רבים לשלוח לבתי ספר יעודיים. גם בתי הספר השכונתיים הטובים נוטים להיות קשים יותר לקבלה ויש להם רשימת המתנה

לאו דווקא

באיזור שבו אני גר, יש לפחות שני בתי ספר outstanding בסמיכות אחד לשני. בכל זאת, אחוז היהודים בבתי הספר האלה זניח (ונמוך בהרבה מהאחוז שלהם באוכלוסיה המקומית). היצע בתי הספר הוא לא בעיה, לכל הורה יש את הסיבות שלו החל מתכנים (למי שרוצים לימודי חגים יהודים וכיו"ב), דרך אוכלוסית הרוב בבתי הספר הרגילים ועד לסתם כי לשם הלכו החברים של הילד.

למעלה