עמדה נחרצת בנוגע למטפלי NLP הכופים על לקוחותיהם סדרת מפגשים
אז אני כן מטפלת. 15 שנים של קליניקה פעילה. פותחת בגילוי נאות

בתחילת דרכי היה לוקח לי בסביבות 10-20 מפגשים לראות שינוי משמעותי, גם לקחתי הרבה פחות כסף מאשר היום. ככל שהתמקצעתי, צברתי ניסיון, נעשיתי יעילה יותר ומשפיעה יותר. למדתי עוד ועוד השתלמויות מקצועיות, והידע שלי התחבר והתמקד.
הדבר המשמעותי ביותר שהבנתי בתהליך הזה הוא שאין תבנית שמתאימה לכולם. זה לא יתכן הרי. לכל אחד מפות אחרות, דפוסים שונים, חשמל אחר. לכל אחד קצב שונה של למידה והפנמה. וגם אני, נעשית מהירה יותר ויעילה יותר עם השנים.
אם פעם הייתי משתמשת בהליך אחד בכל מפגש, והיה לוקח לי כמה מפגשים לאבחן דפוסי ייצוג, היום אני מספיקה 3-5, חותכת בין הליכים, מתאימה ללקוח בדיוק את מה שצריך, וקולטת את מבנה הבעיה ברבע השעה הראשונה של המפגש הראשון.
בדרך כלל במפגש הראשון אני כבר פחות או יותר יודעת מה צריך לעשות, ומשתפת את הלקוח. כבר במפגש הראשון עובדים, והלקוח יוצא עם שינוי משמעותי ביד. ככה גם תמי עובדת, וגם יתר המרצים שלנו, וזה מה שאנחנו מלמדות את התלמידים שלנו לעשות. מיומנויות, גמישות ועבודה מותאמת ללקוח.
עם השנים הגענו לכמה מסקנות בסיסיות בנוגע לסוגים שונים של בעיות ואורך הטיפול, וגם כאן, לא נשארות נעולות אף פעם. כל מקרה לגופו.
בגדול, וזה קצת אבסורד, טראומות זה הכי מהיר! 2-3 מפגשים והבעיה חוסלה! בעיות שנוגעות לדימוי עצמי נמוך וערך עצמי, לוקחות קצת יותר זמן, 5-7 מפגשים, ואת זה אני מוודאת במפגש הראשון ומודיעה מראש. ויותר מהכל, בגלל שתמי ואני מורות מנוסות לנלפ, אנחנו גם מלמדות תוך כדי עבודה את הלקוחות שלנו לעזור לעצמם ולהפעיל על עצמם את ההליכים שהפעלנו במפגש. ככה גם לא חוזרים אלינו עם אותה בעיה.
סליחה עומר, וסילחו לי כל משתתפי הפורום הזה, על העמדה הברורה שלי:
בעיני זה לא מקצועי ולא ראוי למכור כרטיסיה/סדרת טיפולים מראש.
אין שום סיבה, אני חוזרת,
אין שום סיבה לזה, פרט לסיבה הכלכלית והרצון להבטחת הכנסה לעצמו של המטפל.
והנה עוד אבסורד. מטפל שפותר בעיות במהירות וביעילות עבור הלקוחות שלו, תמיד נהנה מהמלצות פה לאוזן היסטריות, והכנסתו מובטחת בדרך ההגונה והראויה ביותר!!