עלות טיפול NLP

MTFNK

New member
עלות טיפול NLP

דיברתי עם מטפל NLP לגבי טיפול בבעיה ממוקדת. הוא אמר שזה בערך 10 פגישות, אבל גם יכול להיות 8 או אפילו 16 פגישות.

על כל פגישה הוא גובה 400 אלא אם אני מתחייבת ל5 פגישות לפחות ואז הוא גובה 350.
במקרה הטוב זה יעלה לי 2800 ובמקרה הפחות יותר, יותר מ5000 שקל.

למה זה צריך להיות כזה יקר? לא מדובר במישהו מוכר (לפחות לא ממה שאני יודעת) לדעתי זאת חזירות. במיוחד לאור זה שהרבה פעמים אנשים שניגשים לטיפול זה אנשים עם בעיות כספיות.

בעיה ממוקדת

יכולה גם להיפתר במפגש אחד או שניים.
היתרון הגדול ב NLP שהטיפול קצר וממוקד.
המחיר גם הוא נשמע מעט גבוה מהמקובל בשוק. למישהו לא מוכר.
יש עוד מנחי nlp.
10 פגישות מדובר בד"כ על תהליך אימוני.
לדעתי, כמנחת NLP, חייב להיות אמון בינכם וכדאי גם לקבל המלצה או להתחיל עם מפגש הכרות ולבנות אמון.
בהצלחה.

MTFNK

New member
חשבתי אולי לחפש מישהו/י מתחיל/ה

שרק סיים קורס או משהו. השאלה עד כמה הנסיון באמת חשוב ומשפיע על איכות הטיפול?
&nbsp
ביררתי היום גם לגבי טיפול בהיפנוזה, והמחיר עוד יותר גבוה - 700 לפגישת איבחון ועוד 500 כל פגישה =/

ommerl

New member
העניין הוא נורא פשוט:

למה זה כל כך יקר? כי כשזה באמת טוב ועובד- זה שווה את זה.
&nbsp
הסיבה שאת חושבת שזה יקר מידיי היא שאת לא רואה את הערך שבלעבור אצלו את סדרת הפגישות.
זה לא אומר שהוא לא מטפל טוב.. זה בעיקר אומר שהוא לא המחיש לך כמו שצריך את הערך שתקבלי מהפגישות איתו. או שהוא לא מספיק מאמין בעצמו, או שהוא פשוט לא ממש יודע איך למכור טוב.
&nbsp
תחשבי מצד שני: למה שזה יהיה זול? אם אני מאמין שאני נותן טונה של ערך לחיים של אנשים, זה שווה הרבה מאוד כסף.
אם אני לא מאמין שאני נותן טונה של ערך לאנשים אז או שאני צריך להחליף מקצוע או שאני צריך לשפר את הערך שאני נותן. זה ה"אני מאמין שלי". טיפול שעולה 100 שקל לא שווה 100 שקל אלא פחות.
&nbsp
&nbsp

מחירי טיפול נלפ

אני מסכים עם ורדה. טיפול ממוקד צריך להיות מספר קצר מאוד של מפגשים. לדעתי אין מקום לקנות "כרטיסיה" של ביקורים. זה יכול להעיד שאותו מטפל מאבד מטופלים באמצע הדרך מסיבה כלשהי.
לגבי המחיר: הוא נע בין מספר מועט של שקלים, במקרה של בוגר שמחפש להתלמד לבין 500-650 למטפלים מקצוענים. בממוצע בוגרי המרכז שלנו גובים כ 250-300 ש"ח לאחר כשנתיים עד ארבע של נסיון. מדובר בבוגרים של 3 קורסי נלפ לפחות (לא רק קורס נלפ בסיסי) שעברו תהליכי פרקטיקום משמעותיים תוך כדי הקורסים המתקדמים שעברו.
אבל הכל הוא כמובן ענין של חיבור ואמון. את צריכה לבטוח במטפל/ת שלך. מדובר בתהליכים עוצמתיים, כך שעדיף שתהיי בידים טובות.
אשמח לעזור. (גילוי נאות: אני אישית לא מטפל)

ommerl

New member
סלח לי רונן אבל אני חולק עליך בענק

הצעה לרכוש סדרת פגישות בהנחה ולא פגישות בודדות זה דבר שהוא לחלוטין לחלוטין מקצועי, מקובל ולגיטימי בתחום של NLP ו/או אימון אישי (ובעוד הרבה מאוד תחומים!). זה אפילו מאוד מומלץ למטפל לעבוד ככה. זה בכלל לא קשור לאיכות שלו כמטפל.

הגילוי הנאות שלך, בסוגריים בסוף ההודעה- שאתה לא מטפל- היה צריך להיות בהדגשה ענקית ובתחילת ההודעה כי מה שכתבת יכול לפגוע באמינות של מטפלי NLP שעובדים ככה משיקולים מקצועיים ועסקיים שאתה כנראה לא מבין כי אתה לא מטפל.

עמדה נחרצת בנוגע למטפלי NLP הכופים על לקוחותיהם סדרת מפגשים

אז אני כן מטפלת. 15 שנים של קליניקה פעילה. פותחת בגילוי נאות :)
בתחילת דרכי היה לוקח לי בסביבות 10-20 מפגשים לראות שינוי משמעותי, גם לקחתי הרבה פחות כסף מאשר היום. ככל שהתמקצעתי, צברתי ניסיון, נעשיתי יעילה יותר ומשפיעה יותר. למדתי עוד ועוד השתלמויות מקצועיות, והידע שלי התחבר והתמקד.
הדבר המשמעותי ביותר שהבנתי בתהליך הזה הוא שאין תבנית שמתאימה לכולם. זה לא יתכן הרי. לכל אחד מפות אחרות, דפוסים שונים, חשמל אחר. לכל אחד קצב שונה של למידה והפנמה. וגם אני, נעשית מהירה יותר ויעילה יותר עם השנים.
אם פעם הייתי משתמשת בהליך אחד בכל מפגש, והיה לוקח לי כמה מפגשים לאבחן דפוסי ייצוג, היום אני מספיקה 3-5, חותכת בין הליכים, מתאימה ללקוח בדיוק את מה שצריך, וקולטת את מבנה הבעיה ברבע השעה הראשונה של המפגש הראשון.
בדרך כלל במפגש הראשון אני כבר פחות או יותר יודעת מה צריך לעשות, ומשתפת את הלקוח. כבר במפגש הראשון עובדים, והלקוח יוצא עם שינוי משמעותי ביד. ככה גם תמי עובדת, וגם יתר המרצים שלנו, וזה מה שאנחנו מלמדות את התלמידים שלנו לעשות. מיומנויות, גמישות ועבודה מותאמת ללקוח.
עם השנים הגענו לכמה מסקנות בסיסיות בנוגע לסוגים שונים של בעיות ואורך הטיפול, וגם כאן, לא נשארות נעולות אף פעם. כל מקרה לגופו.
בגדול, וזה קצת אבסורד, טראומות זה הכי מהיר! 2-3 מפגשים והבעיה חוסלה! בעיות שנוגעות לדימוי עצמי נמוך וערך עצמי, לוקחות קצת יותר זמן, 5-7 מפגשים, ואת זה אני מוודאת במפגש הראשון ומודיעה מראש. ויותר מהכל, בגלל שתמי ואני מורות מנוסות לנלפ, אנחנו גם מלמדות תוך כדי עבודה את הלקוחות שלנו לעזור לעצמם ולהפעיל על עצמם את ההליכים שהפעלנו במפגש. ככה גם לא חוזרים אלינו עם אותה בעיה.
סליחה עומר, וסילחו לי כל משתתפי הפורום הזה, על העמדה הברורה שלי:
בעיני זה לא מקצועי ולא ראוי למכור כרטיסיה/סדרת טיפולים מראש.
אין שום סיבה, אני חוזרת, אין שום סיבה לזה, פרט לסיבה הכלכלית והרצון להבטחת הכנסה לעצמו של המטפל.
והנה עוד אבסורד. מטפל שפותר בעיות במהירות וביעילות עבור הלקוחות שלו, תמיד נהנה מהמלצות פה לאוזן היסטריות, והכנסתו מובטחת בדרך ההגונה והראויה ביותר!!

ommerl

New member
בעיניי חבילת פגישות זה win win למטפל וללקוח

אז יש הרבה דעות. אפילו שיש לך מלא ניסיון. גם לי יש קצת וגם אני לא רע במה שאני עושה.

ladybug4NLP

Active member
עומר-כשאתה מוכר חבילת פגישות ללקוח אתה למעשה מחזק אצלו

הנחת יסוד (presupposition) שזה מספר הפגישות המינימלי שבו הלקוח שלך יפתור את הבעיה שלו.

אם מכרת לו 10 מפגשים-כמעט ולא יקרה שתגיעו למטרה ב-4 או 6 מפגשים כי נעלתם את עצמכם בתת מודע למספר המפגשים שקבעתם.

לעומת זאת-אם אתה בא "נקי" יש הפתעות נהדרות בדרך.
לקוחה שבאה אלי בקשר לפגישה בעייתית עם בן שהיה אמור להגיע אחרי
הרבה שנים מחו"ל, פתרה תוך 3 מפגשים את הבעיה ועוד בעיה בסיסית הרבה יותר גדולה (67 שנים הייתי הכבשה השחורה במשפחה וכפי שהיא אמרה בשפתה No More!)

למרות שהרבה פעמים אנחנו יודעים כמה פגישות יכול לקחת-אני אף פעם לא מתחייבת - לא לכאן ולא לכאן כי יש הפתעות בדרך-כל מטופל הוא עולם בפני עצמו וכל מטפל עם הסגנון האישי שלו.

מה שכן לפעמים אפשר לראות מהר מאד שההנחיה לא הולכת לשום מקום
מכל מיני סיבות שלא כאן המקום לפרט - ואז צריך שתהיה למטפל יושרה כדי לומר למטופל שעדיף להפסיק את הטיפול, ולצערי מטפלים רבים לא יודעים "לחתוך" ולומר "עד כאן"

שבת שלום

ommerl

New member
אני מכיר את כל מה שכתבת

אל תשכחי שגם אני למדתי NLP
&nbsp
קודם כל אני לא מוכר חבילה על עיוור אלא רק אחרי השיחה הראשונית. אם לקוח בא עם פוביה אני מוכר לו רק פגישה אחת.
&nbsp
אבל אם לקוח בא עם נושא מורכב יותר, ואחרי שיחה ראשונית אני מעריך שייקח מינימום של 5 פגישות, אני מוכר לו חבילה שמתאימה להערכה שלי. בכל מקרה מבקשים ממני הערכה של כמה פגישות זה ייקח. אז בכל מקרה תהיה איזושהי הנחת יסוד ובכל מקרה- אני יודע מה הקצב שלי כמטפל.
&nbsp
חוצמזה, שמהניסיון שלי ההנחת יסוד של כמה זמן זה ייקח על סמך ה"חבילה" לא כזאת חזקה. יש לי קורס של שישה שבועות של התפתחות אישית ואנשים מגיעים לתוצאות במהלך הקורס.
&nbsp
ומבחינת התשלום זה יוצא WIN WIN- ללקוח זה יותר נוח כי אפשר לחלק לעשרה תשלומים, והמחיר הכולל הוא בהנחה. לי זה יותר נוח כי חברת האשראי מעבירה לי את כל התשלום תוך יום עסקים, והתכנון החודשי הרבה יותר יציב.
&nbsp
ככה אני עובד ואני חושב שזה הגון ומקצועי. לא המצאתי את זה אגב (זה מאוד נפוץ בתחום האימון). אם לא מתאים לכם- אל תאמצו את זה.

למעלה