עלות טיפול בדיקור

עלות טיפול בדיקור

אני גרה באזור השפלה וזקוקה לטיפול בדיקור. ניתן לקבל טיפול כזה דרך הרפואה המשלימה של קופת חולים כללית במחיר של 90 ש"ח לטיפול ואפשר לקבל באופן פרטי תמורת 250 ש"ח לטיפול בעיר מגורי. שמישהו יסביר לי בבקשה האם יש הגיון בפער המחירים הללו? ובכלל מהי עלות ממוצעת של טיפול כזה. תודה

0 אור 0

New member
ההבדל בין טיפול פרטי לקופה

אקדים ואומר שאין לי מושג מה מחירים במרכז, בדרם המחירים לטיפול ברפואה סינית היוזולים יותר פעם אחרונה שבדקתי. לגבי ההפרש במחיר: אני מקווה שאותו מטפל הוא ממש מטפל ברפואה סינית ולא מישהו שעשה קורס השלמה לדיקור. במקרה הזה ההבדל בין הטיפולים הוא שמים וארץ. בקופת החולים יש רופא מאבחן שקובע את הטיפול , ולמטפל יש כמה דקות להציץ עליך לתקוע מחטים ולעבור למטופל הבא. בקליניקה הוא יאבחן אותך, יתאים לך טיפול הוליסטי שאולי יכול גם דיקור, אבל אולי גם רכיבים אחרים כגון תזונה, צמחי מרפא , תרגילי צ'י קונג ועוד. גם המעקב הינו בהצאם לצורך שלך ולא לפי כללים של הקופה.

אני עושה דיקור בקופ"ח כללית

וחייבת לציין שהמציאות שונה מאוד ממה שאת מתארת: המטפלת שלי ממש לא "מציצה, תוקעת מחטים ועוברת למטופל הבא", כל פגישה מתחילה במחקר מקיף של התחושה שלי והשינויים שחלו מאז הטיפול הקודם, בדיקה מקיפה (דופק, לשון וכו') ורק אז היא מתחילה בדיקור. כן, אחרי שתוקעים את המחטים עוברים למטופל הבא, אבל זה בעיקר כי אין צורך שהיא תסתכל עלי בזמן שאני שוכבת עם המחטים... וכמובן - הפגישה הראשונה כללה אבחון, דובר גם על תזונה וכו' אבל בקטנה (אם רוצים יעוץ תזונתי ונטורופתי, התשלום בנפרד...)

0 אור 0

New member
תודה לך על העדכון

אני מאד שמחה לשמוע שיש גם אחרת, וכולי תקווה שזה יהפוך להיות הנורמה של טיפול בקופת חולים. בסופו של דבר, רבים האנשים שהחשיפה הראשונה או היחידה שלהם לתחום הרפואה המשלימה היא באמצעות קופות החולים, ולכן חשוב לכולנו מאד שהטיפול שם יהיה טיול איכותי מהמדרגה הראשונה. זה גם יאפשר לרבים מאתנו שלא מרגישים כאנשי עסקים לעבוד כשכירים באותם מקומות שיאפשרו להם לתת את הטיפול המיטבי.

m i n y m o

New member
עלויות טיפול משתנות ממטפל למטפל

250 נשמע לי מחיר סביר ביותר למטפל אם ניסיון. אני בטוחה שאת יכולה למצוא טיפול גם במחיר זול יותר (החל מ 150) הכול תלוי בנסיון המטפל ובמטפל עצמו. טיפול פרטי יקר יותר מטיפול בקופ"ח אך שווה הרבה יותר. את מקבלת את תשומת הלב המלאה של המטפל. לרוב הטיפול ארוך לפחות פי שתיים מהטיפול קופ"ח. למטפל יש זמן לאבחן אותך ולהעניק לך טיפול סיני אמיתי ומאזן ולא רק טיפול סימפטומטי שלצערי זה מה שהמטפלים בקו"ח יכולים לעשות מפאת חוסר זמן לאבחן כמו שצריך. אם זה נראה לך יקר אז תבררי אני בטוחה שאת יכולה למצוא מטפלים שלוקחים פחות . רק תיזהרי לא להתפשר אל איכות הטיפול בגלל המחיר. אני מאמינה שבשביל טיפול טוב ורציני עדיף לשלם יותר אחרי הכול זה הגוף שלך.

m i n y m o

New member
שכחתי לציין

היא סובלת מכאבים קשים בסרעפת( אך לא). נבדקה לא מצאו כלום, שוב הלחליפו לה משככים לא עוזר. כאבי מחזור לאורך כול המחזור בעיקר בגב דימום קשה. נטיה לעצירות קשה להוצאה חם . דופק מהיר ++ חזק עודף מתגלגל בכול הרמות. שיעול ליחתי חזק. לחות לחות ועוד לחות. המצב הנפשי עדין רגיש. היא לא מוכנה נפשית לשינויים דרסטים באורך חיים. אני מנסה להתחיל מלהפחית בסיגריות לפחות בקצת.

יש בהחלט הגיון

כמו שאם תלכי לרופא לקופת חולים תשלמי רק על הביקור ברבעון אך אם תלכי לרופא באופן פרטי תשלמי סכום של 600-1000 שקל לביקור (שיכול להיות גם משהו כמו 10-15 דקות). לא ברור למה הכוונה בשאלה "עלות ממוצעת" - אם התכוונת כמה זה עולה למטפל, השאלה לא רלוונטית בעליל (אין צורך להסביר לדעתי). ואפשר להשיג טיפול פרטי גם בפחות מ 250.

ברור שמדובר בעלות למטופל.....

תודה על התשובות. אני מבינה ש250 ש"ח נמצאת ברף העליון מבחינת מחיר לטיפול. למען האמת ,הבעייה היא שבניגוד לרפואה הקונבנציונאלית שם רופא יכול לרכוש מוניטין ושמו נישא למרחקים בנושא דיקור נושא המוניטין והמקצועיות אינו כל כך שקוף ובר בחינה. או שאולי אני טועה ויש דרכים לבדוק מיהו מטפל בדיקור שמצדיק מחיר טיפול שכזה. ( שהרי ברור שאני מעוניינת בסידרה של טיפולים , מה שהופך את הפער במחיר למשמעותי ביותר)

m i n y m o

New member
גם ברפואה אלטנטיבית יש עיניין של מוניטין

אנשים לרוב גיעו לטיפול בעיקבות המלצה ולא יבחרו מטפל כי ראו מודעה מטפל בעל מוניטין גבוהה יקח גם 300-450 ש"ח לפגישה . אין מה לעשות מריך להתפרנס מזה. לרוב מטפל שמשכיר קליניקה יקח יותר ממשהו שעובד בבית. מה שצריך להבין זה שחשוב למצוא מטפל שאת מתחברת ליו ונותנת בו אמון. לרוב זה לא פונקציה של כסף אלה של חיבור מטפל מטופל. כמו שאמרתי אפשר למצוא מטפלים זולים בהרבה וחלקם מצויינים. הינה יוסף פה לוקח סכום שנחשב במקצוע הזה ממש סימלי והוא מטפל יוצא מהכלל. אבל הכול עיניין של חיבור. אני באמת שלא ממליצה לך להתמקד רק בסכום כשאת מחפשת מטפל ולהסתמך יותר אל אינטואציה וחיבור.

ינוקא1

New member
ההגיון הוא

שאנשים צריכים להתפרנס. ובסך הכל אנשים השקיעו עשרות אלפי שקלים בלימוד המקצוע במשך 4 שנים (אני השקעתי בסך הכל קצת יותר ממאה אלף ש"ח ! שכר לימוד במכללה בה למדתי היה 23000 לשנה). הגיון מספר 2 הוא שמחיר נחשב "מדד" כלפי המטופלים שמתרשמים ממחיר גבוה וחושבים "זה בטח מטפל טוב" מכיוון שהוא מרשה לעצמו לגבות כך. אני לא חושב שיש הגיון במחיר של 250 ש"ח לטיפול , במיוחד כאשר צריך לפחות 5 טיפולים בדר"כ כדי ליצור שינוי אמיתי. אני למדתי במקום מהטובים בארץ , ואני אישית גר בשפלה (יבנה) וגובה 100 ש"ח לטיפול. במועדון קשישים מסוים בו אני עובד , אני לוקח מחיר סימלי של 40 ש"ח. אולי זו בעיה , אבל פשוט "אין לי לב" לקחת מאנשים סכומים גבוהים יותר.

כמטופלת דרך הקופה והן באופן פרטי

אני חייבת להדגיש כי הטיפול ברפואה משלימה דרך קופ"ח הוא קצר בהרבה, לרוב 45 דק' (במקרה הטוב אם המטפל "עומד בזמנים") ההרגשה שאת צריכה לפנות את המיטה למטופל הבא לא נעימה (ככה אני הרגשתי) והטיפול בהתאם- פחות אישי וכפי שכבר הזכירו המטפל לא עושה את התישאול הראשוני דבר שלא קיים אצל רופא פרטי. לעומת זאת כשהייתי אצל מטפלים באופן פרטי הטיפול נמשך כשעה ולעיתים אף יותר, הטיפול היה יותר אישי והייתה לי האפשרות לפנות למטפל גם מעבר לשעות הקליניקה. המחירים לטיפול פרטי נעים בין 150 ל-450 שקל, תלוי מי המטפל, הוותק והניסיון.

כנראה נפלת על מטפל מחפף

כי המטפלת שלי בקופ"ח ביצעה תשאול ראשוני בכל אחת מהפגישות שלנו + בדיקות מצב. ואני לא יודעת מה איתך, אבל לשכב שעה עם מחטים נעוצות בך, לא נשמע לי תענוג גדול, בטח לא כזה שהייתי מוכנה לשלם עליו סכום מכובד. אני מאמינה למטפלים בקופ"ח שפרק זמן קצר יותר מעניק תוצאה מספקת.

למעלה