עלות השלד

חם חם

New member
עלות השלד

היי לכולם אנחנו מתכונים לבנות ונתקלנו בכל כך הרבה שיטות לחשב את עלות השלד שכבר התבלבלנו אז בבקשה אם תוכלו לעדכן אותנו בעלות השלד ובאיזה שיטה נהוג לחשב את העלות? תודה מראש.

nir ariel

New member
מניסיוני אין מחיר קבוע - תלוי במורכבות השלד

אם תוכל לתאר את מבנה השלד אוכל לתת לך הערכה ריאלית בברכה ניר אריאל זה שחוסך לך כסף וכאב לב במהלך הבניה

חם חם

New member
לפי מה נקבעת מורכבות השלד?

חשבנו על מבנה די פשוט שתי קומות בערך 180 מ"ר

איריסג

New member
כמה דוגמאות לדברים שיכולים להפוך שלד

למסובך - ולכן ליקר יותר: קשתות קירות מעוגלים הרבה זוויות

nir ariel

New member
מבנה פשוט בקווים ישרים בלי יותר מידי שגעונות

אחד מהדברים שאני מייעץ ללקוחות שלי שבונים לתכנן מבנה פשוט בקווים ישרים ובלי יותר מידי שגעונות. מכיוון שמבנה זה נבנה מהר בלי הרבה סיבוכים והקבלן לוקח מרכיב זה בהחלט בשלב התמחור וכן הטייח וכן כל שאר בעלי המקצוע. אם אין מרתף קיים חיסכון מאד משמעותי. הנוסחה מאד פשוטה: פחות סיבוכים- פחות זמן - פחות חומר = פחות כסף! ובנוסף - מבנים בקווים ישרים וקלאסיים, יותר מודרניים בימנו ונחשבים גם יותר יוקרתיים. מומלץ מאד להתייעץ "טרום תכנון" עם מפקח בנייה על הדרכים להזיל עלויות ולהנחות את האדריכל על הכיוון, כך תחסכו המון כסף לאורך כל שלבי הבניה. לגבי התמחור יהיה זה לא אחראי לנקוב בשיטת תמחור, אני ממליץ לקבל משלושה קבלני שלד איכותיים הצעת מחיר עקרונית על "קונספט" שחשבתם עליו ולהוסיף על הממוצע 10% ליתר ביטחון על כל הפתעה שעלולה לבא ויש הפתעות. בברכה ניר אריאל זה שחוסך לכם כסף וכאב לב במהלך הבניה

חם חם

New member
חשבנו על משהו ../images/Emo206.gif

בסיגנון של מה שבונים בפרויקט של נוה גד בכרכור 185 מ"ר שזה כולל 50 מ"ר מרתף ושלוש מפלסים אין קשתות אין זויות ואין שגעונות הכל מרובע .
אני זקוק לאינדיקציה נואשות.
בתודה מראש .

nir ariel

New member
רק לצורך אינדיקציה ראשונית

כאמור המחיר האמיתי יכול להקבע רק ע"פ תוכניות ומפרט טכני, רק לצורך אינדיקציה ראשונית ביותר - בין 5000 ש"ח ל- 6000 ש"ח למ"ר. בברכה ניר אריאל זה שחוסך לך כסף וכאב לב במהלך הבניה

למעלה