עלות הכנה למזגן

msvnk

New member
עדיף לכם לקחת מישהו חיצוני

למשל איש מזגנים שיבוא ויעשה את העבודה. זה ממש אבל ממש מחיר שחיטה. אפילו אם הייתם עושים את אותה עבודה בדיוק לאחר סיום הבנייה זה היה יוצא לכם זול יותר.

ש ג ה

New member
אי אפשר אצל קבלן מפתח

יש לו את הקבלנים שלו ואת האחרייות שלו...

mister500

New member
ניקוז מזגנים

קבלת מחיר שמנקז הרבה כסף. הכנה למזגן : 1 נקודה 550 ש"ח ניקוז : נכנס כחלק מהעבודה של האינסטלטור. ( סוכם מראש)

mister500

New member
לפחות את מחייכת...../images/Emo8.gif

וזה הלוגו שלך, רק ראוי להוסיף... " אלוהים היה רחום עם שחר ולמשמרת נתן הוא לי אותך בראשית היה לי שמש בראשית זימרו לי ציפורים ובאחרית נדרשתי לשלם 1200 ש"ח לניקוז המזגן . פלוס מ.ע.מ ........כמובן "

mister500

New member
חלילה..

כבר כתבת את המשפט הזה , ואתה ממחזר אותו לעיתים קרובות. גם כתבתי לך פעם שחוש ההומור שלך שואף לאפס. (לא נדיר כשמדובר בעלוקה ) אין שום שמחה לאיד בתגובתי לגברת...רק נסיון להעלות חיוך.. אני בטוח שהיא לקחה את תגובתי אחרת ממך.

mister500

New member
ועכשיו כשיש קישור...

רק אז מבינים את הלוגו..וכמה הוא תואם לקטנטונת החמודה...

itrigalo

New member
ואני שילמתי 500 ש"ח לנקודה לאותו הנ"ל.

האיש מזגנים עשה לי את העבודה, כולל קידוח יהלום דרך בטון. הכל יחסי.

fireman

New member
הכנות למזגן - תתגלחו על הטעות שלי

לפני הטייח אצלי הבאתי קבלן מיזוג לבצע הכנות הוא הגיע, גבה קרוב ל500 ש"ח עבור כל הכנה, טמן בקירות צינורות גז וכבלי חשמל לחיבור בין יחידות המזגן, את צנרת הניקוז ביצע האינסטלטור עפ"י הנחייתם. בבוא המועד המיוחד, הלכתי לקנות מזגנים, ניגשתי לחברה שביצעה את ההכנות. על כל מזגן, נתבקשתי לשלם התקנה של 450 ש"ח וזאת לאחר זיכוי של 50 ש"ח עבור הצנרת גז שהוטמנה בקירות. מסקנה - 950 ש"ח התקנה של מזגן בסה"כ. עכשיו, לכו למתקין מזגנים, תשאלו אותו כמה עולה להתקין מזגן בלי שיש שום הכנה, בלי צינורות בלי שום דבר, תקבלו הצעת מחיר של 500 ש"ח פלוס מינוס. אז כל ההכנות האלה בסופו של דבר זה בולשיט, זה לא יחסוך שום דבר, לא יוזיל שום דבר אלא אך ורק ייקר לכם את העלות הכוללת של ההתקנות. הדרך החכמה היא להתקין שרוול ובבוא העת להשחיל לתוכו את צנרת המיזוג, את זה יכול לעשות האינסטלטור שלכם, אתם לא צריכים לשלם על זה 500 ש"ח.

mister500

New member
איך אפשר ?

ואיך בדיוק ישחילו את צינור הגז בשרוול ? אם לא תעשה הכנה , המתקין יפרק לך את הבית החדש והיפה, או לחילופין יתקין צנרת חיצונית עם תעלות לבנות על השליכט הצבעוני המפואר

fireman

New member
לא המצאתי שיטה

אך היא לא אפשרית בכל מקרה ועניין מאחר וכיפופים גורמים לבעיות בהשחלה או יותר נכון הופכים אותה לבלתי אפשרית. משתמשים בצינורות אפורים של ביוב כשרוול

calila

New member
צודק

ולכן כמו שאמרתי לשואל השירשור לסגור עם איש המזגנים לפני השלד או בזמן השלד איש המזגנים מוכר לי מזגן ומנחה את האינסטלטור לגבי מיקום ההתקנה, מיקום צנרת הניקוז ומיקום צנרת הגז, האינסטלטור חוצב, איש המזגן שם צנרת אחרי שהבית מוכן, אותו איש, שמכר לי את העסקה, מתקין את המזגנים ולא גובה אגורה נוספת ... ככה אני סגרתי את עסקת המזגנים שלי אין הגיון לשלם שוב על התקנה ולא מבינה מדוע היה צריך לעשות צנרת אחרת או לגבות שוב על התקנת המזגן אבל אם רק עושים הכנות ולא יודעים מה מחברים אני יכולה להבין כפילויות או מחיר מיותר למשל מזגן אינוורטר של LG צריך שקע כוח ליד המדחס (כלומר מחוץ לבית) ולא ליד המאייד כמו במזגן רגיל אז אם לא יודעים את זה מראש עושים הכנות שלא יוכלו להשתמש בהם בעתיד ואני בטוחה שיש דוגמאות נוספות

fireman

New member
את מוכנה לשלם על מזגנים שנה מראש?

את מוכנה להיות כבולה למתקין מזגנים אחד? אל תהיו חוכמולוגים וסליחה שאני נופל דווקא על התגובה שלך כי בנקודה הזו נכוויתי. אני הלכתי לאיש מזגנים, הוא הבטיח ורשם בהזמנה שלא תחוייב עלות התקנה בעת רכישת המזגנים בבבוא העת אבל מה.....המחיר אצלו פר מזגן היה יקר ב500 ש"ח.....תנחשי למה? אז הוא לא קרא לזה "התקנה" הוא קרא לזה "חלק ממחיר המזגן" אתם חושבים שאנשים ישנים בעמידה....הוא יחכה לך חצי שנה או שנה שתגמרי לבנות את הבית בשביל שתקני ממנו מזגן. הכנות מיזוג זה 500 ש"ח שבאים להם הכי בקלות בעלות של 50 שקל לכל הצנרת והחיווט. אצלי אף אחד לא עשה צנרת אחרת, השתמשו בצנרת של ההכנות אבל לקחו מחיר התקנה כמו כל התקנה אחרת.... היו מתקינים שבכלל לא רצו לבוא להתקין כשיש הכנות מראש, לא רצו להגיע בכלל למצב של מיקוח על קיזוז עלויות הצנרת או על הנחה בגלל שיש הכנות במקום.....

calila

New member
לא, אני לא מוכנה לשלם הכל שנה מראש

אבל אני סגרתי הכל חצי שנה מראש ושילמתי ב 24 תשלומים כך כשיתקינו את המזגנים עדיין לא שילמתי מחצית מהעלות אני יודעת שלרוב הבנייה שלך היתה זולה, יעילה ועם פיקוח מצויין אבל יש גם אפשרויות אחרות .... המתקין שלי, בגלל (או בזכות) ההתקנה לא גבה ממני כמעט כלום על ההתקנות (רק עלות צנרת הגז ומתקני התלייה, כלום עבור עבודה) ולכן יצא ב 30% זול יותר מכל אחד אחר שדיברתי איתו וקיבלתי הצעה כשמודבר במיזוג של בית גדול זה הרבה מאוד $$$$ אבל הוא אומר שאם הוא לא היה מעורב בשלב השלד הוא לא היה סומך על ההכנות ומחייב התקנות ... נשמע מוכר?... ועכשיו אחזור לעניינו - אני לא כועסת שבחרת להגיב להודעה שלי להפרך, זה נותן לי להבהיר נקודה שאולי לא חשבת עליה לכן אני ממליצה למצוא איש מזגנים (לא רק מתקין, לא רק מוכר - שניהם) לסגור חוזה בתשלומים רבים ככל שניתן הכולל את עלות המזגן ואת החלק החסר בהתקנה זה יבטיח עלות מנימלית על התקנות

fireman

New member
אני לקחתי חברת מזגנים

בעלת שם בתחום, שמבצעת גם התקנות וגם מכירה של מזגנים לי לקח לבצע את הגמר של הבית קרוב לשנה וחצי כי חלק גדול ביצעתי בעצמי בזמן הפנוי שלי אבל לא זה העניין כרגע. הלכנו, סגרנו עם אותה חברה שיבצעו הכנות, יכניסו צנרת, האינסטלטור יבצע ניקוזים ואני אבצע את הכנות החשמל, הכל היה טוב ויפה, באו חצבו, התקינו, ביטנו הכל והלכו. בטופס ההזמנה נכתב כחול על גבי לבן שעלות ההכנה תקוזז מעלות התקנת המזגנים בבוא העת. אבל אחרי שנה וחצי, אתה מגיע לשם עם המסמך החתום שמופיע אצלו גם במחשב ומזגן שעולה 2000 ש"ח אצל כולם, עולה 2500 אצלו ומזגן שעולה 1600 ש"ח אצלו כולם עולה 2200 ש"ח אצלו....וזה בלי סעיף התקנה, מחיר למזגן. מעבר לכך, בשנה או שנה וחצי יכולים להתרחש לא מעט שינויים בענף המזגנים, אני לא אקנה מזגן של היום בשביל להתקין אותו בעוד שנה, אולי בעוד שנה יהיו מזגנים טובים יותר? חסכוניים יותר בחשמל? "ירוקים" יותר? אני נפלתי על קו התפר שבין הגז הישן לגז החדש, אם הייתי קונה מזגנים במועד ההכנות אלו היו מזגנים עם הגז הישן ובפועל קניתי עם הגז החדש בסופו של דבר עם דירוגים אנרגטיים גבוהים. בסוף יצא ששילמתי את ההתקנה פעמיים על קטע של עיקרון, הוא חשב שיעשה ממני צחוק וירוויח עליי פעמיים, אותי הוא הפסיד כלקוח של 6 מזגנים, מתוכם אחד מרכזי של כמעט 60000BTU חשב לדפוק אותי ב2500 ש"ח והפסיד פי עשר מזה. אבל מה לעשות, כל אחד עושה את השיקולים המסחריים שלו, אני בכל אופן דאגתי שכל מכריי לא יכנסו אליו לחנות.

אני עשיתי אחרת

אני לא הזמנתי איש מזגנים שיניח את הצנרת וכבלי החשמל,אני פשוט הנחתי צינור 3 צול במקום המתאים ,את הצינור הנחתי ביציקת הגג,כלומר לפני היציקה הנחתי חתיכת צינור 3 צול שממש נוגעת בעץ שעליו יונח הבטון(כמובן מעל המקום שמיועד למזגן)כאשר מגיע מועד ההתקנה המתקין ישחיל את הצנרת והחשמל אל תוך הבית ושם כבר יתחבר למזגן,עכשיו תשאל ותגיד יכנסו מים לתוך הבית! יש לזה פיתרוןבקצה הצינור שבגג מחברים זווית בצורת יו(מקל סבא) (מכופפים קצת את הצנרת) וכך אין כניסת מים

למעלה