אני לקחתי חברת מזגנים
בעלת שם בתחום, שמבצעת גם התקנות וגם מכירה של מזגנים לי לקח לבצע את הגמר של הבית קרוב לשנה וחצי כי חלק גדול ביצעתי בעצמי בזמן הפנוי שלי אבל לא זה העניין כרגע. הלכנו, סגרנו עם אותה חברה שיבצעו הכנות, יכניסו צנרת, האינסטלטור יבצע ניקוזים ואני אבצע את הכנות החשמל, הכל היה טוב ויפה, באו חצבו, התקינו, ביטנו הכל והלכו. בטופס ההזמנה נכתב כחול על גבי לבן שעלות ההכנה תקוזז מעלות התקנת המזגנים בבוא העת. אבל אחרי שנה וחצי, אתה מגיע לשם עם המסמך החתום שמופיע אצלו גם במחשב ומזגן שעולה 2000 ש"ח אצל כולם, עולה 2500 אצלו ומזגן שעולה 1600 ש"ח אצלו כולם עולה 2200 ש"ח אצלו....וזה בלי סעיף התקנה, מחיר למזגן. מעבר לכך, בשנה או שנה וחצי יכולים להתרחש לא מעט שינויים בענף המזגנים, אני לא אקנה מזגן של היום בשביל להתקין אותו בעוד שנה, אולי בעוד שנה יהיו מזגנים טובים יותר? חסכוניים יותר בחשמל? "ירוקים" יותר? אני נפלתי על קו התפר שבין הגז הישן לגז החדש, אם הייתי קונה מזגנים במועד ההכנות אלו היו מזגנים עם הגז הישן ובפועל קניתי עם הגז החדש בסופו של דבר עם דירוגים אנרגטיים גבוהים. בסוף יצא ששילמתי את ההתקנה פעמיים על קטע של עיקרון, הוא חשב שיעשה ממני צחוק וירוויח עליי פעמיים, אותי הוא הפסיד כלקוח של 6 מזגנים, מתוכם אחד מרכזי של כמעט 60000BTU חשב לדפוק אותי ב2500 ש"ח והפסיד פי עשר מזה. אבל מה לעשות, כל אחד עושה את השיקולים המסחריים שלו, אני בכל אופן דאגתי שכל מכריי לא יכנסו אליו לחנות.