עלות "בליטה"....

מאקורן

New member
עלות "בליטה"....

אני מצרף תמונת תכנית בה רואים שליד הכניסה, היכן שנמצאות המדרגות ישנה בליטה, שלדעת האדריכל (ואני יכול להסכים אתו) מדגישה את הכניסה ומוסיפה חן ובלה בלה. שאלתי היא, מכיוון שיש צורך בתוספת של 2 יסודות 2 עמודים ו-2 גליפים (כמו שענה לי משתתף בפורום בשאלה הקודמת), מהי העלות של תוספת כזאת בערך? בהתחשב בעובדה שקבלן השלד כבר מבצע את כל השלד, מהי "העלות השולית" (- מושג מכלכלה) של תוספת כזאת?

מאקורן

New member
הבהרה - הכוונה לכך

שיש חריגה מקו הממד, כחצי מ' בערך. מהי העלות שאצטרך לשלם בנוסף, יחסית למצב שבו אני מיישר קו עם הממד?

fireman

New member
אם הקבלן התחיל כבר לבצע....

עזבו את זה.....תבנו כמו שביצעתם בתוכנית המקור, איתה הוא עובד. שינויים בתוכנית ואפילו מינוריים גוררים אחריהם בירוקרטיה לא קטנה. בהצלחה

ITCHAKG

New member
קבל את עצתו של FIREMAN ובנוסף

אין תוספת של עמודים ויסודות כי בכל מקרה בשתי פינות חדר המדרגות היה צורך בעמוד, בצד אחד זה במילא קיר ממ"ד מבטון ובצד השני יגדלו מימדי העמוד ל-20/70 ס"מ. נושא חסכון הגליפים הוא שולי ומדובר רק על גליף אחד לצידי הממ"ד, הבליטה של חדר המדרגות יש לה ערך חזותי, והיא שוברת את הצורה הקופסתית ומדגישה את חדר המדרגות. למרות שביום יום אני מהנדס שעוסק בין הייתר בתקציבי בניה וחסכון בעלויות, במקרה זה לא הייתי מתווכח ומשנה לאדריכל.. הערה הומוריסטית ,בהקשר למי שיעץ לך "ליישר את הקו" חזות וייחודיות של חזיתות מבנה, אולי מוסיפה 1/4% בתקציב אבל לא הכל בחיים בניה מהירה בלוחות בטרום.

avi5199

New member
חסר משמעות

גם אצלי יש בליטות ושקעים כאלה כדי שהבית לא יצא מרובע . עשיתי את החשבון ביחד עם קבלן השלד והמפקח וזה לא משנה כלום.

בטל בשישים . לא נראה לי שחייבים להוסיף

יסודות , אפשר להרחיב את העמודים , שזה ממש לא משנה את המחיר

למעלה